Всеки блок ще получава обща сметка за парно?

Абонатите сами щели да определят кой каква част от общата сметка да плати
8 окт 2008 08:07,
293
Всеки блок ще получава обща сметка за парно?
Снимка: Булфото

Всяка сграда да получава обща сметка за парно от "Топлофикация", а абонатите сами да определят помежду си кой каква част от общата сметка за парно и топла вода ще плати. Това предвиждат промени в закона, които енергийната комисия в парламента започна да обсъжда.

Депутатите ще решават дали да се закрият индивидуалните партиди на абонатите и да се освободят топлофикационните дружества от задължението да съставят сметки на всеки абонат.

Ако това предложение бъде одобрено, освен Законът за енергийна ефективност ще бъде променен и Законът за етажната собственост.

Предстои енергийната комисия да разреши също топлофикациите да спират парното на жилищни сгради, в които 2/3 от абонатите имат просрочени повече от две сметки. Дружеството ще приема неплащането на сметките като мълчалив отказ на цялата сграда от услугата.

Третото предложение, свързано с парното, засяга Закона за устройство на територията - там вероятно ще бъде задължително изграждането на хоризонтална, а не вертикална инсталация в новостроящите се сгради.

Така при желание на абоната да се откаже от услугата или при неплащане на сметки парното на конкретния абонат ще бъде спирано, без това да наруши топлоподаването за останалите жилища в сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
1
 
0
 
! Отговори
питащ преди 15 години
Не разбраха за моя случай?
252
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
244. - 16:26 - А пещерите защо ги забрави?От: РеалистТи си интелИгентна крътуна - рзбирай тъпо к.....Дай ми ти американските "пещери" и американските закони и затвори, тогава можже да обсъдим някои въпроси разбира се ти зад решетките - разбрах, че си от Бруната. И понеже съм оптимист знам, че в пещерите се прави най-хубавото и скъпо вино, най-хубавото и скъпо сирене. Така, че не бих се отказал от такъв келепир.
251
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Топлофикациа се опитва да ни обеди че абсолютно всички ползват парно дори и тези които нямат радиатори в дома си ?!? Всички трябва да си плащат неясно какво ?
250
1
 
0
 
! Отговори
питащ преди 15 години
Кажете ми аз ползвам ли парно?Не си пускам радиаторите, но от тръбите на парното и от съседните апартаменти при мен почти никога не пада под 20 градуса освен ако по някаква причина не спрат парното - тогава е обикновено около 16-17 градуса. Ползвам ли парно и трябва ли да плащам след като не си пускам радиаторите?
249
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много се впрягате. Едва ли нещо ще се измени. В договора, който и сега съществува между домсъветите и фирмите за топлинно счетоводство ще се допълни още една клауза, че сме съгласни фирмата за топлинно счетоводство да определя кой колко да плаща, според някаква методика, т.е. сегашната методика и дотък. Единственото различно нещо, което се очертава е, че Топлофикация ще могат да спират парното в повече случаи от досега. Но безплатен обяд няма - социализма свърши.
248
1
 
0
 
! Отговори
Нерeалист No2 преди 15 години
Браво Реалисте, едно реално мнение и от теб, написал си го в заглавието на поста - "Ползваш - плащаш". За да бъде наистина ювелирно трябваше да го допълниш - "Не ползваш - НЕ ПЛАЩАШ", това се опитват да ти набият хората в кратуната!
247
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
gledam Realista mnoogo mennia e postanl. Az da popitam:- Realiste ti rabotish li? - Specialist li si w dadena oblast, ta se izkazwash tolkowa kompetetno?
246
1
 
0
 
! Отговори
изумена от глупостта преди 15 години
А бе, тия луди ли са?! Или това е нов план за изтребване на народа? Не успяха да го уморят от глад и студ / тази зима може и да успеят / и сега ще изправят хората един срещу друг... Ще се избием ей заради тия ***...
245
1
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 15 години
Специално за парното ясно се вижда как много хора не могат да се отърват от начина си на мислене от преди 1989-та година - ползваш много и почти без пари. Сега няма такъв филм, сега е ползваш и плащаш, но тези с закостенелите мозъци от преди 1989-та не искат да стоплят - искат хем да ползват, хем да не плащат.
244
1
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 15 години
То и пещерните хора преди йхиляди години са били независими, но това значи ли хайде на бегом в пещерите, и как беше - "ние можем да сме не-за-ви-си-ми!" Ура се чу, Ура отговори пещерата на независимия.
243
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора има спесение. Спират парното и тока и чакат в тъмното народа да падне на колене и да заридае - моля ви господа топлофикатори върнете ни тока и парното. Да, ама не! В Кауфланд предлагат генератори. Ако някой иска да врътне една далаверка за по-мощни, както е в Америка. и ставаме абсолютно независими. Боже колко малко му трябва на човек да е щастлив - независим от топлофикатори и енергопреносители. И сега реалиста сигурно веднага ще измисли, че нафтата е скъпа - скъпа, но независим, беден, но горд. Бърши си сополите реалисте, ние можем да сме не-за-ви-си-ми!
242
1
 
0
 
! Отговори
Q преди 15 години
BEZMISLENITE UREDI NARE4ENI TOPLOMER. NIAMALI PARI - IZVADETE SI BUDJETA NA YAVE - DA VIDIM KOLKO TOK PROIZVEJDATE, ZA KOLKO PARI GO PRODAVATE I KADE OTIVAT TIA PARI. Kak taka shte me karat da podpisvam kolektiven dogovor. A MOJE BI TAKA SHTE E PO-DOBRE TAKMO VSI4KI NIAMA DA PLASHTAT
241
1
 
0
 
! Отговори
Оптимист преди 15 години
Явно се очертава консенсус, че топлофикация следва да се закрие!!!
240
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
С ток скоро няма да можем да се топлим, защото едно, че мрежата няма да издържи на това натоварване и второ, не произвеждаме толкова ток, а нямаме валута, за да внасяме. Ха,ха, хаа, реалиста много си зле бе човек. Нали социалния президент преди ден каза, че ще построим АЕЦ Белене за да задоволим с електрическа енергия Балканите за сметка на затворените реактори в Козлодуй. Ами като няма ток, няма да има и хляб и салам, и мебели и телевизори и перални и хладилници. Браво реалист ЩЕ ЗАКРИЕМ ДЪРЖАВАТА. КЕФ! *** тъъъъъпака заради бълхата ще изгориш юргана бе дебелоглавецо.Тогава най-накрая ще станем Американски шат. Може да се предложим и на други. Вече ОПИТАХТЕ да ни направите република на СССР, сега вече не става. И ще настане такъв живот, данооо,данооо,данооо
239
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За примера който споменахте.Топлофикация е има абонатна станция в сградата, но това не задължава с нищо еветуалните и клиенти. Тя подържа станцията си в готовност за да може когато някой реши, да ползва услугите им. По същата логика мобилните оператори изграждат клетки навякъде, без да са сигурни че от тази точно клетка ще се проведат разговори и ще се генерира трафик. Така че, след като не са направили проучване колко човека искат да полват услугите им и са изградили абонатна станция за този, който клати дърветата, това си е техен проблем. Разбира се, положението не е такова. Имат си хората силно лоби в парламента и затова в крайна сметка налагат на абонатите си да плащат за услуга която не желаят да ползват! Това е положението!
238
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Реалиста го знам от друг форум - няма нищо общо с топлофикация, като не броим че отчита топломери към Бруната на граждански договор и през свободното си време се прави на фотограф като се опитва да продава на немски списания снимчици на баснословни цени.А по темата - да питам, какво стана със собствеността върху тръби и инсталации които моите деди изградиха със собствени средства, платихме под формата на абонатни станции и прочее и които същите бяха подарени на топлофикация без да си мръдне пръста?Тия активи срещу които тя не е платила една стотинка чий са? Наши, както примерно си е по Акт 16 и нотариални актове или нейни по закон?
237
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Би ли ми услужил с твоя пищов за да се гръмна!?Голям *** съм явно!Все пак не разбрах, какво аджеба мерят тези разпределители ако не топлинна енергия отделена от радиаторите?! Може би осветеността на стаята или съдържанието на кислород?! И не разбрах какъв е проблема условната единица да се приравни към калорията със съответния коефициент?! Всъщност разбрах, проблемът е, че ние клиентите трябва да плащаме това което топлофикация казва че подава, а не това което сме потребили в жилищата си! За това една условна единица е различна всеки път, но ако щат да я нарекат манна небесна вместо условна единица и ако ще да се казва кристална топка вместо разпределител, това си е уред измерващ топлинната енергия. И така, според моите дебилски разсъждения, нито един клиент на топлофикация не знае колко енергия е потребил, нито колко ще му се наложи да плати в края на месеца. Именно заради това е откирита и процедурата по налагане на санкции срещу България от страна на ЕС. И колкото и да се напъват всички защитници на топлофикация, в крайна сметка ще се наложи да си извадят главите от и да помислят, че *** им правила противоречат на всички норми! Никой никъде не плаща за услуга която не е потребил. И навсякъде по света загубите до клиента са за сметка на доставчика, освен това няма колективни клиенти, освен фирмите...въобще, дано по скоро ни санкционират щото нашите управници само от това разбират!
236
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nqma da e 4esno
235
1
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 15 години
Това просто не е вярно. Ако абонатната ви станция е работила и е потребявала енергия от Топлофикация, няма ли да си платите за това или считате че тръбите в сградата не са ваши, каквато е реалността? Това е хубав пример защо всички трябва да плащат за общата инсталация. Никой не пуска парно, но ползват услугата на Топлофикация - кой и по колко да плаща?
234
1
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 15 години
Нереалиста,какво има да ви отговарям!?!?Вие ми задавате въпроси, по които има само обща култура, т.е. те не са от моята специалност и чакате отговор!!! За това, което сте написали за отпадъчната вода и т.н. съм чел по разни форуми, същите твърдения, но също така съм чел, че това не е вярно. А защо си мислите, че трябва да отговарям на всички въпроси на много форумци, само защото съм имал неблагоразумието да напиша каквото мисля, без да се съобразявам с "подадения тон за песен"? Основното в моите писания е в прякора ми Реалист. Това е реалноста според мен, а останалото е промиване на мозъци, несбъднати мечти и желания, а чести и елементарно неразбиране. Естествено и аз не съм безгрешен, но освен епитети, не прочетох обосновано несъгласие с мен.