Бременна почина след усложнение от A(H1N1)

Жената е била приета в болница с тежка двустранна бронхопневмония
123
Бременна почина след усложнение от A(H1N1)
Снимка: Булфото

Бременна жена в петия месец от сливенския град Шивачево е починала в окръжната болница в Стара Загора.

Причината за фаталния край е усложнение след прекаран свински грип.

Жената е била приета с тежка двустранна бронхопневмония и въпреки предприетото лечение е починала.

Болната е постъпила на 22 октомври в старозагорската болница, след като няколко дни преди това е потърсила лекарска помощ в частна болница в Сливен.

По-рано през деня в Стара Загора и региона бе обявена грипна епидемия. 

Dnes.bg припомня, че друга бременна жена е в тежко състояние в болницата в Бургас след прекаран грип от типа A(H1N1).

Тя е поставена на командно дишане и е в безсъзнание.

Министърът на здравеопазването Божидар Нанев  обяви, че състоянието на заболялата родилка в Бургас остава тежко.

"Грипът А (H1N1) не се различава особено от другите грипни щамове. Повечето случаи протичат леко и не се нуждаят от специално лечение", опита се да успокои обстановката министър Нанев.

Той препоръча болните да си останат в къщи, а здравите да не посещават места, на които се струпват много хора.

Грипна епидемия е обявена в общините Никопол, Враца, Самоков, Варна, Бургас и областите Търговище, Ямбол, Габрово, Самоков.

Още по темата

Очаква се обявяване на епидемия и в Шуменско. Всички училища в градовете Бургас, Габрово, Варна и в област Ямбол са в грипна ваканция. 

Според началника на отдел "Надзор на заразните болести" в Министерството на здравеопазването д-р Ангел Кунчев от здравното министерство в България малко над 10 000 души са заразени с новия грипен вирус.

"В грипна епидемия сме и тя е предизвикана от A(H1N1), за това няма никакво съмнение", обяви категорично д-р Ангел Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
От хиляда човека от нормален грип умират 100 човека ! Погледнете това - от хиляда човека 3 човека са умряли от свинки грип ! говоря само за българия ! Просто сме толкова превзети че гледаме дали ще има жертви а не колко са жертвите ! Така че напално излишна е паниката ! това ми го каза много добър доктор и грипът се прекарва много лиеко !
109
0
 
0
 
! Отговори
Nanny Ogg преди 14 години
Яснооо, некой *** требва да се нагушка с кинти...догодина ще е рибешки грип и ще се забрани скумрията примерно или цацата...а собствениците на аквариуми ще бъдат санкционирани, щото държат опасни твари....
108
0
 
0
 
! Отговори
Анинимен преди 14 години
Не мисля че тук трябва да вирее темата за рака ! иначе найстина е проблем !
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Незнам точно как стоят нещата . Иван е прав но не напълно . Все пак аз също съм жена и мисля , че проблемът със рака е много голям и трябва по сериозно да се погледне !
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами да , Иван е прав при положение , че това е съвсем друга тема ! Мойте съболезнования за жената !
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Иван е напълно прав !!!
104
0
 
0
 
! Отговори
God преди 14 години
Българското здравеопазване все още работи по социалистическия почин "Никой не трябва да умира без лекарска помощ!"Каквито са болниците - такива са и лекарите! Между тях има и хора, които все пак са учили, но все повече са ненаучените. При тях всичко се лекува с аспирин и витамин С. Не може с методи от Балканската война да правиш задравеопазване.
103
0
 
0
 
! Отговори
43 преди 14 години
да бе, ще си правя аз експерименти дали ще протече леко или тежко грипа. я да го духат тия дето ни преуспокояват. на родилката която умряла, пробата й пристигнала чак след като умряла и се видяло че е от новия грип. това ако не е безобразие. ще чакаме да пукнем, та да се установи, че е опасно. ай сиктир
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Бременна жена в петия месец от сливенския град Шивачево е починала в окръжната болница в Стара Загора. " По-некадърно не можахте ли да напишете изречението???Е, пак добре, че сте поправили СЕЛО Шивачево на ГРАД :) и стига сте ми трили коментарите и без това всички разбраха колко некадърни журналисти пишат тука
101
0
 
0
 
! Отговори
ujas преди 14 години
Moite syboleznovaniq!
100
0
 
0
 
! Отговори
Конспиратор преди 14 години
Вече казаха, че от усложения от НЕ-свински грип годишно в БГ умират 2000-3000 човека. Така че проблемът със свинския грип се преекспонира, търси се ефект на психозата. Като ти вкарат мисълта в главата, че от свинския грип се мре, ще могат да ти продадат ваксини и лекарства. В световен план печалбата е за милиарди.
99
0
 
0
 
! Отговори
д-р.Ох-Боли преди 14 години
ПИЛЕШКИ,СВИНСКИ,ДО ГОДИНА ЩЕ ВИ ПУСНА КАМИЛСКИ ГРИП И ЩЕ ПЛАТЯ НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ДА ВИ ПЛАШАТ...*** *** ПЛЕМЕ ВСЯКА ГОДИНА ПО ТОВА ВРЕМЕ СИ ИМА ГРИП...!!!
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
(Продължение)...свински грип ще разбереш, че положението не е толкова трагично. Всичките тези глупости дето и дрънкат медиите и включително и в този саит, че ситуацията е много тежка, са пълни измислици и е крайно време вече, някой от по-висшите хора в тази държава да ги спре.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боже, какви глупости се говорят тука. Някой на рпедишната старбица беше писал, че за толкова "кратко" време (ако за него 2 месеца са малко време за една болест, евала на него) имало "ЦЕЛИ" 3 смъртни случая и досега от нормален грип не били умирали хора в България...Драги, сериозно си се сбъркал. В България на година умират по 600 човека от грип и от усложненията след грипа (самият аз тази пролет изкарах много тежка пневмониа с воден плеврит), като съпоставиш това число с 3-те случая от .......
96
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
господине как може да говорите такива глупости че кадето е дпс няма грип в моя град има повече мюсюлмани но грипа събори 300 човека
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бог да прости жената.
94
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Хора престанете сас тези теми за рак тък се пише коментар за темата , че бременна жена е починала след усложнения от новият вирус !!! има форуми като искате влизайте ( тарсете от гугал ) и там си пишете ! Тук е за дадена тема !! не преобращайте това в форум за рак-а при жените ( иначе сте прави моето мнение е , че е заразно и че много от българските жени умират и това трябва да се спре и да се помисли по- сериозно на проблема ) Това е моето мнение ! иначе тук се пише за А(H1N1) ..
93
0
 
0
 
! Отговори
Гугъл преди 14 години
Човешки папилома вирус е заразен и причинява ракЛошото на този вирус, е че със сигурност някои негови типове причиняват рак- рак който отнема живота на над 500 жени в България или ги лишава завинаги от възможността да имат дете. Това вече е доказано. Вирусът води и до появата на кондиломи. В България всяка година от рак на маточната шийка заболяват над 1000 жени и умират над 500.Не е епидемия, нали?
92
0
 
0
 
! Отговори
до 91 преди 14 години
на практика има такава епидемия. Причина за смъртта е при 90% от починалите.
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ВАКСИНИТЕ СЪДЪРЖАТ РАКОВИ ВИРУСИ!!!!