Юзеирови вдигат наново паметника на турския войн

Али Юзеиров пред Dnes.bg: Искаме да провокираме държавата!
17 ное 2009 17:00,
602
Юзеирови вдигат наново паметника на турския войн
Старият паметник. Снимка: БГНЕС

Братя Юзеирови са започнали нов строеж на паметника на Незнайния турски войн в Славяново.

Този път градежът на монумента е в двора им – отново пирамида с полумесец. Ще е висок 2 метра и 99 сантиметра.

Dnes.bg потърси за коментар единия от двамата братя – Али Юзеиров.

Кое ви провокира да започнете наново строежа, след като преди повече от месец старият паметник бе бутнат от багери?

Кое ме провокира ли? Преди да съборят стария паметник, ми се обади един глас и каза така: "Няма да повдигаш обвинение за това, че ние събаряме паметника незаконно, и ни ще ти помогнем да узакониш клуба. Говоря за Клуба за братство и приятелство. В момента не знам дали знаете, но ние го събаряме, защото е незаконен и никой не може да бъде над закона в тази държава.

Очаквате ли реакция от властите и паметникът ви отново да бъде съборен?

Значи по документи се оказа, че в Българя в частен имот, ако правиш някакъв градеж под три метра, нямаш нужда от разрешение и проект. Ние ще го направим този паметник 2,9 метра, натърти Али Юзеиров.

Отново същия ли ще бъде?

Да, пирамида.

Какво ще пише на него?

На него ще пише много хубав текст, от едно от стихотворенията на наш  писател: "Българийо, за тебе те умряха!".

Към кого е това послание?

Към всички загинали мюсюлмани в България.

А колко са те на брой?

Още по темата

Не знам колко са, но ние ще цитираме там Руско-турската война, Първата  световна, Втората световна война, Възродителния процес.

А какво ще направите, ако отново дойдат багери и полицейски коли във вашия двор?

Вече нямат законово основание, защото, както казах, градежът в собствения ми двор не е незаконен.

Ако все пак бъде предприета такава акция? Какво ще направите вие?

Не знам какво бих казал!

Вие ще се възпротивите ли на това нещо? Ще застанете ли пред багера?

Няма да се противя срещу държавата, ако държавата така реши, това си  е неин проблем. Тя трябва да намери някаква законова основа, за да го направи това нещо. Тъй като предишния път ни заявиха, че е бил над 5 метра, затова е трябвало да има разрешение.

Провокирате ли с паметника властите в държавата? 

Ами точно това. Вие задавате въпрос и си отговаряте. Искаме да провокираме държавата.

Защо, защо?

Защото нас ни има и държавата трябва да каже: "Да има ги тези хора".

Какво очаквате от държавата? Какво искате да направи тя за вас? Вие все пак сте български гражданин, имате същите права. Какво значи "нас", аз също съм "нас". Вие сте български гражданин, аз също.

Точно така, но за едни България е майка, а за други – мащеха.

Но вие сте български гражданин, какво значи мащеха?

Ами ако дойдат пак с булдозера в село Славяново, тогаз вече ще знаете какво значи мащеха!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


602
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
558
0
 
1
 
! Отговори
m преди 13 години
6to ne mu gledate na kafe na toia 4almok be ami samo pliuete,dokato ima koi da se dupi 6te ima koi da go buta glupaci
557
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tozi negramotnik neznae li che vseki edin stroej triabva da ima raboten proekt koito da se suglasuva,uzakoni i tn i tn...prosto ima procedura....neka go postroi no sledvashtia put vmesto s bageri da go razrushat s raketi vuzduh zemia... :))) ...i ako moje da se subere do pametnika s cialata si otomanska pasmina
556
1
 
4
 
! Отговори
Калчев преди 14 години
Като България ти е мащеха върви при майка си ... но май и маика ти не те иска а?
555
0
 
2
 
! Отговори
hate преди 14 години
да му падне на къщата тоя паметник!
554
0
 
2
 
! Отговори
svetli преди 14 години
"Ние желаеме за себе си свобода народна, свобода лична и свобода религиозна""Ние не въставаме против турския народ, а против турското правителство и против ония турци, които го подкрепят и бранят."...това е от устава на БРЦК, написано от Левски, един човек, който всеки един в България ще се закълне, че това най-истинския българин! Оставете човека да си строи каквото иска, а и плюс това той така го е направил този паметник, че кръста е над един паднал (победен) полумесец :D
553
0
 
1
 
! Отговори
Ристу преди 14 години
Христо Ботев - Защо не съм"...Но защо не съм и Вазов,"вярата" си да възпея:че ще стане вълк овцата,а певците като нея?!"
552
1
 
1
 
! Отговори
Славяново преди 14 години
Трябва ли паметникът в Славяново да бъде събарян отново? http://polls.bg/poll/id/trabva_li_pametnikat_v_slavanovo_da_bade_saboren_otnovo-314
551
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
*** kak mojete da kajete 4e BG bila nai tolerantnata durjava.Qvno ne e hodil nikude po sveta tozi koito go pi6eeeeeeeeeeeeeeee. uuuu ***
550
0
 
1
 
! Отговори
Jolly Roger преди 14 години
Явно 541 не си ходил никъде. В Германия 30 процента от къщите са без вътрешна мазилка. Можеби не съм прав???
549
0
 
1
 
! Отговори
Нощна птица преди 14 години
Така е, да! Не съм патриот и не искам да бъда! Искам да живея без омраза и завист!
548
1
 
1
 
! Отговори
do Makedonec преди 14 години
Haha skusal se , daje ciganka ne bi vi pusnala na vas be ne6tastnici. A ti kakvo se burka6 v bulgarski dela, nali vse pi6tite 4e ste otdelna "naciq" gledai si makedonskite-zapadno bulgarski dela. Skusal se ot sex....da ne govorim makedonskite jeni s kakva reputaciq sa 4e 6te stane soleno...ina4e za turcite...prekalqvat...ti im podade6 prust te ti othapqt rukata...radvaite se na tova koeto vi se dava turci,ne e malko, pove4eto bulgari i tova nqmat. Ne prekalqvaite de...
547
1
 
2
 
! Отговори
бг преди 14 години
Маке ,знаеш ли че когато се ритат атовете, магаретата не се мешат.*** мръсен.Говорите на смесица от старобългарски и сръбски.*** негодни.
546
1
 
3
 
! Отговори
бг преди 14 години
Опаа, гътнаха паметничетоо.Баи Колю ,да знаеш че всички народи не обичат поробителите си.Според мен е нормално.Четем книги, гледаме филми и псуваме турчина,но сме съумели да го преглътнем някак си и да живеем съвместно.Никои не ги гони и проч., но тоя *** се улива.Писна ни да се гъзим на сякаква ***.
545
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
***!!!!! Мащеха им била БЪЛГАРИЯ. Ами бягай при майка си в анадола тогава !!! *** такъв! Тази държава ви е гледала пове4е от вашата родна нали?! Затова живееш тук, а не в долината на широките ***. Неблагодарно псе! България е държавата с най-голям етнически толеранс в европа и света !!! Дайте пример за подобни действия кадето и да е деругаде , а ?
544
0
 
1
 
! Отговори
Бай Колю преди 14 години
Дядо Вазов, дълбок поклон пред него, е писал в края на 19 и началото на 20 век, ние живеем в 21-ви! Да определяш отношението си към някого, според ценностите и представите от преди повече от 100 години е смешно и жалко! Да обвиняваш някого за неща случили се, преди да са били родени родителите му, е още по смешно! Освен това, Вазов, който постоянно ми цитиратеу ви го е написал! И вероятно би се обърнал в гроба, ако разбере с каква омраза и злоба го свързвате! Почтено чувство е да негодуваш,да бъдеш съдия над всички строги с реч от яд пламтяща да бичувашнедъзи, слабости, разврат, порок. Добро е нещо да жигосваш века,греховний свят да теглиш ти на съд,да фърляш злъчни клетви въз човека,повтаряни, откакто е светът.Но има нещо по - добро, о, брате,от твоя гняв и благороден бес,а то е: да обичаш - и туй подвиг свят е,и много труден, много славен днес. Да любиш - то е да знайш да прощаваш,да имаш в себе си велика мощ;да любиш - то е храбро да съзнаваш,че си кат всички, можеби по - лош; то значи ти да вярваш в тържествотона божий луч у бедний человек,не с дума с дело да ратуваш с злото,за язви вместо бич да имаш лек.Да съди всякой знай - злият тоже...Омразата - тя пълни днес света!Тук требува любов! - тя само можесветия кръст да вземе на Христа!
543
0
 
2
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
Незнам този Loose-иров какво ще строи но турски войн няма. Не е имало. Има турски баши-бозук, или уначе казано първобитно животно с оръжие. За да си войн трябва да имаш чест най-малко. Турски войн звучи като вегетариански вълк. Няма как да стане. Има турски животни, който са изливали първобитната си диващина.
542
0
 
2
 
! Отговори
Манолски преди 14 години
Освен поробителите други мюсюлмани не са умирали за България ! Тези дето са приемали исляма са ги пощадявали, дори са се издигали, а християните са ги измъчвали и убивали. Според мен този паметник ще е позор за България, а провокаторите като тези 2 братя *** трябва да бъдат осъдени за престъпление срещу народа. В Турция само да споменеш нещо на глас против Ататюрк е подсъдимо, а тук си позволяват да се гаврят с паметта на цяла нация
541
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
измажете ги тия къщи, никъде по Европа няма къщи по тухли
540
0
 
1
 
! Отговори
Луцифер преди 14 години
Ако държавата, чрез своите право охранителни органи не може да се справи с този, все още дребен провокатор, значи не никаква държава. Когато дребните проблеми се неглижират те непременно стават големи!Този казус е един много добър тест за новото правителство. Сега ще се види дали то действително съществува или е само един макет...
539
0
 
1
 
! Отговори
MER преди 14 години
До Amenhotep Нещо компа ми "забакна", иначе точно това му бях писала на този Бай Кольо... Като бях малка, един приятел на татко ми беше подарил историческа книжка и беше я надписал: "Помни историята, за да не се повтарят лошите й страници!". На Бай Кольо май никой не му е подарявал книжки. Изглежда само от форума се образова! Давай още Вазов, че дано се запознае с литературата и с историята! Сигурно това му е единственият източник на информация!