Бавят се 5 млн. лв. добавки за хората с увреждания

Парите ще бъдат изплатени след Нова година
30 дек 2009 14:05,
85
Бавят се 5 млн. лв. добавки за хората с увреждания
Снимка: БГНЕС

Не са платени интеграционни добавки за хора в увреждания в размер на 4-5 милиона лева, съобщи социалният министър Тотю Младенов след последното за годината заседание на правителството.

Причината е забавяне от страна на финансовото министерство.

В момента парите са блокирани в системата за бюджетни плащания СЕБРА, която затвори на 23 декември, и ще бъдат платени след Нова година.

"Основните социални плащания са преведени преди Коледа", каза министър Тотю Младенов.

Той съобщи, че през 2010 г. социалното министерство е планирало да усвои над 250 милиона лева допълнително по Оперативна програма "Човешки ресурси" за програми за придобиване на нови умения, преквалификация и допълнителни квалификации на безработни.

Очаква се от мерките да се възползват 250 000 души.

От следващата година ще стартират 80 регионални програми по заетост на обща стойност 2,6 млн. лв. Така ще се разкрият 1165 работни места като субсидирана заетост по проекти на кметовете на общините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Invalidite ne gi iskat na rabota nikude.Vinagi ne odgovariat na iziskvaniata.No i 9.75 lv. se vidiaha mnogo za niakoi i reshiha che moje i bez tiah.Moiata pensia e 110.00 lv. i bih se lishila ot neia v polza na tozi koito gi bavi.Ako ima takuv neka pishe da se dogovorim.
82
0
 
0
 
! Отговори
83106 преди 14 години
Никого не оправят обяснения от типа :Някои си спрели да работят на 23 Това е геноцид благословен от управниците ни -независимо от цвета им!
81
0
 
1
 
! Отговори
LILI преди 14 години
НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ИНВАЛИДИТЕ СА НА ПЪРВО МЯСТО САМО ТУК ПРИ НАС СА НА ПОСЛЕДНО .....ДОКОГА БЕ ХОРА, КОГА БАЙ *** ЩЕ СТАНЕ ЕВРОПЕЕЦ ?
80
0
 
1
 
! Отговори
ивана преди 14 години
Не коментилай бе хайванин.Вземи се в ръце пък ги намери на време. Това ти е работата.*** със серсемите
79
0
 
0
 
! Отговори
Енгелс преди 14 години
И тоя ли е станал гербаджияя Боже Господии
78
0
 
0
 
! Отговори
palj4o преди 14 години
az sam pensioner sas 130lv. pensij,i sam bolen s telkovo re6enie njmam pravo na socialni pomo6ti,a razni nekadarnici,kade kakvoto se zadade sa tam,deto njmat 1 den trudov staj i edna stotinka ne sa dali rabota na tazi darjava
77
0
 
0
 
! Отговори
palj4o преди 14 години
abe mladenov,dokoga ste dava6 pari bezrazborno,tezi telkove njma li da gi stegne6 malko,ima hora deto nisto im njma davat ru6veti na telkovete i im izkarvat pensii,4e bili boli,kakvo gi boli,mladi,pravi ,koravi ,bolni za ebane,ama jvno njma koi....
76
0
 
0
 
! Отговори
palj4o преди 14 години
zasto davat na takiva bokluci, deto stojt v kasti i vzemat pensii
75
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
тия мизерни добавки дето ги дават ко ме интересува дали ги бавят или не
74
0
 
0
 
! Отговори
Сбрахме се! преди 14 години
Тя се започна! Пицата иска да бъде No1 по излизане от кризата.Затова да бъдат спрени плащанията от държавния бюджет на: болници, училища, инвалиди, пенсионери, за да има за "техните хора"!Е на това се вика, некадърници!
73
0
 
0
 
! Отговори
егати урода преди 14 години
Вижте му само мутрата на тоя тип - *** неземен... И тона изчадие щяло да "отговаря" за труда и социалната политика... Тоя освен за алчния си *** за нищо друго не отговаря.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дянков и Тотев трябва да бъдат дадени на съд. Баща ми е инвалид 1- ва категория, вече 25 год. на легло, получава мизерна пенсия, а сега и добавките за интеграция който са в размер на 22 лв. не му дадоха.Е ако не сме семейството този човек как ще живее ???? Г-н Дянков, елате да направите новогодишната вечеря на баща ми. А и да го погледаде за 22 лв.Некадърни нещастници !
71
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Миналата година, от подобни програми са се възползвали между 600 и 700 *** по официални данни - и то когато помощите за безработица бяха 1 година - а сега, когато за угода на гнусотниците ги направиха вечни, дори 60-70 *** няма да тръгнат да се квалифицират !!! И за това се отделят 250 000 000 !!! Тотювото министерство *** ли ще квалифицират или ще купуват футболисти от Барселона и Ливърпул?
70
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Разбира се - за хората с увреждания 5 000 000 не могат да се намерят, закъсняват, увъртат, ама за програми за "квалификация и преквалификация" на безработни (т.е. ***) от които я се възползват стотина ***, я не, ще хвърлят 250 000 000 !!! Да ви е честито новото управление на Герб и на мухобойко мангалогъзоблизеца !!!
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Повярвайте, хората с увреждания са десетки хиляди, така че също са "електорат", при това сериозен. Но....са хора с увреждания. Чудесни хора са. Подигравката с тях е голямва в случая.
68
0
 
0
 
! Отговори
Svilen75 преди 14 години
Как пък точно парите на инвалидите не успяха да преведат до Нова Година??? На пенсионерите и на други успяха??? Може би, защото пенсионерите са много по-голям електорат. Много хора ще ме упрекнат защо давам за пример пенсионерите и техните мижави добавки, а не споменавам магистратите защото точно това се опитват да правят политиците в България да настройват едни социални групи срещу други и те все да излизат чисти. Но за развитието на едно общество не се съди по успехите му, а по грижите, които то полага за хората, които сами не могат да се погрижат за себе си. Но в България по принцип най-много реват хората, които нямат нужда от помощ. В България чисто и просто общество няма. Много ми е чудно какво ще прави Бате Бойко догодина по това време??? Доколкото вече съм запознат с манталитета му, той горкичкия все ще се опитва да прави нещата както трябва, ама все ще се намери отнякъде някой косъм да му пречи. Не се учудвайте, ще е така, докато у нас няма общество, в крайна сметка и тези и предишните управляващи ние си ги избрахме, няма на кого да се сърдим.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Днес.бг, що не смените заглавието на "С едни пари Дянков разиграва хората с увреждания по устав"??? Щото сте безпристрастна медия и не лижете осраните *** на никого, най-малко пък на управляващите!!!
66
0
 
0
 
! Отговори
Възмутена преди 14 години
Уважаеми г-н Министре,вие лично получихте ли си заплатата за ноември и декември?От горещия телефон,на който звъним като хора с увреждания,казаха,че заплатите си получавате месец за месец.Е,как тогава вие можахте да си ги получите и сега ли разбрахте за прословутата с-*** СЕБРА.Как не ви е срам,такова чудо нямаше и по времето на Виденов!Защо оставихте най-нещастните хора и без тези макар и минимални интеграционни добавки?Нямате ли съвест и морал?И омръзнахте с това само да обвинявате предишните!!!
65
0
 
0
 
! Отговори
Beybi преди 14 години
Dsb-to,ataka i pr...sa v depresiq, oti nikoy ne gi doizslushva.Boni
64
0
 
0
 
! Отговори
кирилов преди 14 години
Мисля,че до 54 е или мутра или полицай,защото едно полицейско-мутренско правителство не може да се грижи за народа си,още по-малко за пенсионерите и инвалидите.