ВМРО непоклатими за санстефанските билбордове

Подгряват дипломатическия скандал между България и Гърция
1 мар 2010 12:52,
267

Снимка: Dnes.bg

 

"Няма да сваляме билбордовете "Вяра, морал, родолюбие, отговорност", от които партията и кметът Славчо Атанасов поздравяват българите за Трети март, само защото на гръцкия консул не му харесват".

Това заяви пред Dnes.bg шефът на Общинския съвет в Пловдив Илко Илиев.

Именно десетките пана, поставени по пловдивските улици, разсърдиха в петък гръцкия консул Николаос Пиперигос и предизвикаха дипломатически скандал.

Още по темата

Повод за острата реакция на Пиперигос е, че на билбордовете Гърция е изобразена като част от територията на Санстефанска България.

Бесен, гръцкият консул поиска спешна среща с кмета Славчо Атанасов, но ангажименти попречиха на пловдивския градоначалник да се срещне с разгневения грък. Днес Атанасов скоропостижно излезе в едноседмичен отпуск.

От ВМРО втвърдиха позицията си по отношение на билбордовете, като казаха, че нямат никакво намерение да махат паната, и посъветваха дипломата да свиква с тях, защото такива билбордове щели да се поставят преди всеки 3 март.

Николаос Пиперигос пък заяви, че случващото се в Пловдив е нещо скандално и недопустимо, и обяви, че ще търси съдействие от Външно министерство, за да се реши абсурдният казус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
1
 
1
 
! Отговори
ДИМИТЪР преди 14 години
ТОЯ ГРЪЦКИЯ КОНСУЛ МОЕ ДА *** ХВАНЕ ЗА ....БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА БРАВО СЛАВЧО!!!
245
1
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 14 години
Ама то, тоя неграмотен гръцки дипломат, може ако си иска да има претенции, че изобщо има български граници на картата на Балканския полуостров... Нали някога ги е владяла Византия.Факт е, че по времето, когато е определена границата на въпросната карта, гръцката държава и нация не са достигали днешните засегнати територии!А от друга страна, защо гърците си мълчат по въпроса, че имат улици носещи името "***" в много от градовете си?! Интересно кой трябва да се чувства засегнат???
244
1
 
3
 
! Отговори
Четник преди 14 години
Браво на ВМРО!!!!!!
243
1
 
1
 
! Отговори
АК преди 14 години
имаш ли смелоста да го повториш на живо пред мен....и ти ще си като другите страхлив и крадлив гръцки мухал!!
242
1
 
4
 
! Отговори
yann@mail.bg преди 14 години
То се видя кои са въшкарите.Повече от 20г. живеете - гърците, на гърба на Европейския съюз и смучете всяка година безвъзмездни субсидии в милиарди.А сега като ги няма? Ще трябва мързеливите ви *** да станат от кафенетата и кръчмите и да поработите. Нашите роднини и приятели ще се приберат от Гърция, но ще си намерят работата другаде, защото са работливи, а вие, мързеливци такива, какво ще правите, а?Отдавна сте забравили какво е да работиш от съмнало до мръкнало, но ето че има Господ.
241
1
 
1
 
! Отговори
Ty154 преди 14 години
brawo za komentara. inache pozdravqwam i VMRO za iniciativata...tova ne e luja, a neudobna istina za susedite ni i haresva im ili ne, e takava i da si q pripomnqt hubavo...kakto i nie...chestit 3ti mart predvaritelno.
240
3
 
3
 
! Отговори
В Гърция сега! преди 14 години
Да нападнем гърците ОЩЕ СЕГА,като са в криза и слаби!Да си върнем всички исконни български земи,взети ни от гърците.ВМРО страхотни сте!Всички българи сме с вас!
239
2
 
2
 
! Отговори
трезво мислещ преди 14 години
в миналото сме се борили и нанасяли поражения едни други затова ни сполетя най-голямото нещастие-500 години мрак и терор от исляма...последствията си ги носим и днес а такива кратуни като тебе ги е имало и при идването на турците и те са били първите им помощници....
238
2
 
0
 
! Отговори
до трезво мислещ преди 14 години
Май нито си трезво, нито мислещ, затова толкова те харесва гьотференът гръцки. Я, ако имащ акъл, се замисли малко, от кого повече зло сме видели, българите. От турците ли, *** или от гърците ***. Тикво, те винаги са играли комбина против нас. Защо днес да е по-различно? За какво сме в НАТО, ако от тях поне така не се пазим, освен от съветите?
237
2
 
2
 
! Отговори
до Някой преди 14 години
Онасис, *** въшлив, не се е родил богат и за да оцелее е трябвало да го *** турски офицер. Та чак след като емигрира от "Елада" почва да се очовечава, ама не додолкова, че да не го приключат накрая евреите. Това е, педерасче гръцко.
236
1
 
1
 
! Отговори
Някой преди 14 години
Много, ама много си прав. Но на такива провокации по коментарите какво да отговориш. Някои определено си избиват комплексите по тези форуми.
235
3
 
1
 
! Отговори
до ГИОРГО БУРГОС преди 14 години
Ай сиктимини, бре, *** "елинска" крадлива, дрислива.
234
1
 
1
 
! Отговори
трезво мислещ преди 14 години
пак деление и презрение а това ни прави по-слаби ,гърци и българи ако са заедно ще могат успешно да се противопоставят над общия враг турците,явно не сме си взели поуката от Черномен,Никопол,Цимпе,Константинопол и др.загубени битки
233
4
 
2
 
! Отговори
Някой преди 14 години
Със въшки ли бе ***. Когато си родите вашия Онасис, и пак най-много някое островче. Когато утре започнат да се връщат в България останали без работа емигранти, когато затворят гръцките цехове - първо създайте на новите безработни работа и тогава мислете за война.Смотан въшкар
232
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
какво може да се очаква от ВМРО в Пловдив....
231
2
 
5
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Държавата /Гърция/ е фалирала и ние, българите, живеещи в чужбина, заедно с по-заможните българи, както и всички родолюбци от страната, събираме пари, за да я изкупим област по област и да я присъединим към страната си! Също така ще се погрижим да прекратим порочната практика на гръцките работодатели да дерибействат в НАШАТА страна!
230
2
 
1
 
! Отговори
Симеон Велики преди 14 години
За ГИОРГО БУРГОС ***....и да ..а
229
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тарикати и крадци
228
16
 
2
 
! Отговори
ГИОРГО БУРГОС преди 14 години
тракиа и МАКЕДОНИА (МАКРИ-ХТОНИА) СА ВЕЧНА НЕДЕЛИМА ЕЛИНСКА ОТ ПРОМЕТЕЕВО ВРЕМЕ ЗЕМЯ.ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ВАС КРАДЛИВИ ВУЛГХАРОС ЗНАПРЕД.
227
3
 
0
 
! Отговори
Last OTTOMAN^S преди 14 години
ey mnogoznayko ya mi kaji koy devede kray na vizantia bre mat nie nali????500 godini nalii ne zabravi