Валерия Велева: Крадецът вика дръжте крадеца

Твърди, че никога не е била платена журналистка
28 мар 2010 07:45,
209
Валерия Велева: Крадецът вика дръжте крадеца
Снимка: Булфото

"Подозирам, че Доган ще впрегне цялата си мисловна мощ срещу мен и позицията на българската журналистика, но за разлика от него никой не може да докаже моята корумпираност. Сещам за българската поговорка "Крадецът вика дръжте крадеца", обяви журналистката от вестник "Труд" Валерия Велева.

"Много е грозно политик и журналист да слизат на нивото на такъв дебат. Аз съзнавам това нещо и не искам по този начин да върви дебата между български политик и български журналист", коментира още тя.

"Всички обвинения за корупция, за продажност, за взимане на пари, за оферти от мен да бъда таен, явен или какъвто и да е PR са просто долнопробни клевети и измишльотини. За това и казах, че ще съдя Доган за тези обвинения и за това и го призовах да ги докаже. Той няма как да ги докаже, тъй като те просто не съществуват", категорична е тя.

Още по темата

Все още не е ясно кога точно Велева смята да заведе съдебно дело срещу лидера на ДПС.

Според нея, той е отправил заплахи във финала на писмото си и тогава, когато го е писал, е бил далеч от разсъдъка си. Журналистката не е знае за други писма на Доган до нея.

За Велева писмото издава неуравновесеност, страхотно безпокойство и липса на реална преценка на ситуацията.

"За първи път неговата теза за обръчите от фирми, които хранят дадена партия е материализирана и то с неговия хонорар от 1,5 милиона лева. Благоразположението на Доган към една фирма и към един проект вече има своята цена. За първи път имаме нещо черно на бяло", каза още тя пред БГНЕС.

Велева коментира и ситуацията в Движението за права и свобода в момента.

"В ДПС текат политически процеси и днес никой не иска да е съюзник на тази партия. В ДПС има страшно много кадърни млади политици, хора, на които той е дал възможност да се развиват. Те са верни на своя лидер, но те разсъждават, че това, което той прави и тази порочна смесица между политика и бизнес вреди и на тях", каза тя.

Самата Велева не вижда за съжаление личност, която би могла да замести Ахмед Доган на лидерското място в ДПС.

"Много хора могат да си въобразяват в ДПС, че могат да оглавят тази партия, но това няма да се случи без санкцията на Доган. Смятам, че разумът на Ахмед Доган трябва да му подскаже, че трябва да мисли много бързо за това време", категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
0
 
! Отговори
българин преди 14 години
"Мисля си,че Доган направи голяма услуга на демократизацията на България."В какво точно се състои тя, много ми е интересно?
192
0
 
7
 
! Отговори
roko преди 14 години
ако не беше платена журналистка , вече никой нямаше да й помни името. За съжаление голяма част от "доайените" са като нея- журналистически к..ви!
191
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хитрия Доган написа открито писмо до мадам В и никъде в писмото не е споменато името на В.Велева.г-жа В.Велева скочи като ужилена защо ли ?
190
0
 
6
 
! Отговори
Nasko преди 14 години
Велева разчита на дискретността, в някои отношения с лидера Доган, за да се помат от нейна страна, ангажименти за таен PR, а и за насаждане на влияние..., но дали, опитен тарикат и подготвен агент на службите, какъвто е Доган, е си е вързал кончето с някои компрометиращи материяли, за "топ" журналистката?:)))Не случайно не подава иск в съда Велева....май:)))
189
0
 
16
 
! Отговори
perekly преди 14 години
Не е приятно ,когато ти кажат ,че си платен журналист.Още по-неприятно е ,когато ти го каже човек , който също е без морални задръжки.Ставате двама ,без принципи и без идеали.Водещ мотив са само парите и интригите.Жалко за публиката принудена да търпи.
188
0
 
8
 
! Отговори
Глас народен преди 14 години
Всяко чудо за три дни - друга народна поговорка!А турския *** ще продължава да /опитва да/ краде... докато има такава ориенталска "политика" и такъв "съд" в БГ!
187
6
 
8
 
! Отговори
Demograph преди 14 години
Мисля си,че Доган направи голяма услуга на демократизацията на България. Не допускам че той ще пише специално заради някоя си, пък дори и известна политическа ***. Той пише писмо срещу проституцията в журналистиката. Иван Гарелов определи хода на Ахмед Доган като "ниска топка"..Груба грешка. Доган подаде "висока топка" на Бойко Борисов и на обществото. Ако се хване тази топка, ще може да се започне очистването на журналистиката от проститути. Защо-той си знае.От мен - тешекюлер Амед Аа
186
0
 
8
 
! Отговори
Ддд преди 14 години
Еххххх а до преди няколко месеца той беше "Инструмента за разпределянето на материалните и финансовите блага в държавата ".
185
1
 
18
 
! Отговори
Още преди 14 години
Журналист в България - това е човек без умствен потенциал за нещо съзидателно, неразбиращ от нищо, пишещ /некрасиво и претенциозно/, за всичко - и то от позицията на единствен съдник. Коленете им са изтъркани от устни услуги под бюрата.
184
0
 
14
 
! Отговори
Правда преди 14 години
Валерия Велева е точно толкова долна и продажна ***, колкото 99% от българската "журналистика", каквато в БГ няма. Журналист в БГ значи сравнително евтина ***, навита на всякакви *** за некой лев. Това е.
183
0
 
11
 
! Отговори
Ванко преди 14 години
Чудно как г-жа Валерия Велева от коленопреклонен възхвалител на делата и документите на ДПС и Ахмед Доган, сега изведнъж завъртя дупето в другата посока. Морализаторските й внушения сега изглеждат смешни на фона на дългогодишната служба в услуга на Доган. Впрочем от удобните интервюта по пантофи, терлици и пеньоари които правеше на сега низвергнати политичичета, няма да остане никакъв спомен освен горчилката, че един журналист може така да слугува.
182
0
 
6
 
! Отговори
me преди 14 години
kak si s turskite vizi madame V
181
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички сте едно котило шуробаджанаци
180
1
 
31
 
! Отговори
Аз преди 14 години
АМА *** ПИЛАФ С ОВНЕШКИ ОПАШКИ И ТИ БЕШЕ СЛАДКО. СЕГА КАТО ТИ НЕ ДАВАТ ДА *** НИЩО - ЗЛЕ, А?
179
0
 
10
 
! Отговори
X преди 14 години
"Крадецът вика дръжте крадеца" е любимата поговорка на българската мафия, обикновено е маркер за гузна съвест. От друга страна "политик номер 1" на България под шапката на ДС е учил философия и така се е изучил, че номерата усвоени в катуна му стигат за да завърти цялата държава в *** далавера. И да знаете Доган разбира не само от хидроенергетика, той разбира от всичко в държавата - имаше си хора във всички министерства, дори в ДАНС. Така всичко в България е "тука има - тука няма"
178
2
 
28
 
! Отговори
! преди 14 години
ГА ЯДИ ТУРСКИ КЮФТЕТЪ НИ РИВА !?
177
4
 
6
 
! Отговори
В. Доганкова преди 14 години
Това са си техни лични отношения- да се оправят тези двамката, а Доган да върне откраднатите пари- но ВСИЧКИ, не само тези 1,5 мрн.лв от този проект. Това нищожество е откраднало много повече- да се разследва произхода на средствата за имотите му, за луксозния му начин на живот- от къде са тези пари и това нагло некадърно СЪЩЕСТВО да си намери мястото в затвора. Този *** няма място в Бояна- имота "САРАИТЕ" да се изземе от комисията "Кушлев" и да се одържави, в него да се направи дом за сираци
176
3
 
18
 
! Отговори
ПИЧ преди 14 години
*** Валерио,драскаща проститутке,все има свой край па чак и твоите занимания на придворна политическа журналистка ***!Покрай драсканиците си отнесе и много палки с писалка в едната ръка.Идва млада напориста смяна за които палките са писалки и писалките палки.Новото политическо кабере иска и нови ***.Апропо вече си набрала осигурителни точки гушнала палка като за последно Лейди В!
175
0
 
13
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
Много селска разправия стана. "Труд" трябваше да се ограничат с лаконичен отговор, а не да пишат цели фермани и само допълнително да разлайват кучетата.
174
5
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 14 години
Вярвам на всичко казано от Доган за тази мадама. На всичко отгоре, доста и е спестил.