Гръцкият премиер не е казвал, че България е лунно бунище

Борисов опроверга виртуалната партенка
16 апр 2010 22:01,
Гръцкият премиер не е казвал, че България е лунно бунище
Снимка: БГНЕС

Информацията за думите на гръцкия премиер Георгиос Папандреу е невярна, заяви пред агенция БГНЕС българският министър-председател Бойко Борисов.

Онлайн издания разпространиха спекулативната информация, че пред местно радио в Гърция премиерът Георгиос Папандреу е казал: "Ако не сте съгласни с антикризисните мерки, вас ви очаква съдбата на България...Нима вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата". 

Проверка на Dnes.bg установи, че става дума за класическа мистификация, започнала от блогове и форуми.

За разпространяването на лъжливата информация е "помогнала" и небрежната работа с източници на информация във виртуалното пространство. 

Според виртуалните спекулации на събрание пред пенсионери Папандреу е казал още: Нима искате да живеете като в лунно бунище, защото точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци? Ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти.

Българският министър-председател Бойко Борисов съобщи още, че информацията е била проверена от българското Министерство на външните работи и от министър Николай Младенов.

Министър Младенов заяви от своя страна, че “тази информация е пълна инсинуация, която излезе по странни пътища преди два дни”. 

Нашият посланик в Атина е разговарял с кабинета на Папандреу, откъдето са заявили, че гръцкият премиер никога не е казвал такова нещо. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание