Ромите от "Красна поляна" отиват в казарми край София

В бившите виетнамски общежития живеят над 3000 души
24 юни 2010 07:00,
362
Ромите от "Красна поляна" отиват в казарми край София
Снимка: Булфото

Столичната община има вече идея как да премахне две от ромските гета в близост до центъра на града - "Баталова воденица" и бившите виетнамски общежития в кв "Красна поляна".

Идеята е хората, живеещи незаконно там в бараки, да бъдат преместени в изоставени казарми, обясни шефът на общинската комисия по обществен ред и сигурност Ангел Джамбазки.

Избрани са 4-5 казарми, в които има ток, канализация и всички други условия за живот, разясни съветникът от ГЕРБ. За ремонт на помещенията обаче са нужни 2 млн. лв.

Той обаче отказа да даде информация за местата, на които се намират избраните бивши военни поделения.

“Предстои комисията да изготви предложение до правителството за деактуване на военния имот и за определяне кой ще финансира ремонтите и организацията - държавата или общината”, каза Джамбазки, но не се ангажира със срок.

Във Виетнамските общежития живеели около 3000 души. По думите му близо 150 души пък живеят в нечовешки условия във фургоните на бул. “Европа”.

“Това е добър вариант за решаване на проблема на хората. Ще помислим и за алтернатива и ще проверим какви възможности има за настаняване на семейства в някои от районите, което може да стане до края на годината”, коментира и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знаете ли много пъти съм искала да бъда ***;Държавата да ми плаща ток,вода,парно и всичко друго.Не може повече така.Те се нагли и безочливи човечете.
18
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ги изселват от там . Налагало се е да спа 2 пъти там в една туристическа спалня.Май беше "Юбилейна". Там денонощно е аларма. Диваци в София!
17
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Където и да ги преместят ***, участа на сградите ще бъде същата както блок 20 в Ямбол.
16
7
 
15
 
! Отговори
истанбул преди 13 години
че то българи има ли в тази държава
15
0
 
43
 
! Отговори
ваня преди 13 години
докато дойде ред да ги преместят дали вече няма да са 4000 души.къде сте бе ромските организации абе спрете ги да не се плодят неконтролируемо бе ,не искаме да ви издържамееееееееееееееее
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до номер 10Как така ще те съдят?Ти не им ли взимаш наем че минават тръбите през твоя собственост?Режеш тръбите и си готов.
13
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако наистина ги разкарат, ще гласувам за ГЕРБ до края на живота си!
12
2
 
55
 
! Отговори
коко преди 13 години
"Избрани са 4-5 казарми, в които има ток, канализация и всички други условия за живот"-След като заселят *** казармите ще придобият вид на постройки преживели третата световна война.Докога държавата ще харчи парите на хората за тези полуживотни?Като не стават за нищо да умират.Това е законът за естествения подбор.
11
6
 
36
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Мале колко много *** има на снимката...
10
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Без да имам парно един път вече ме осъдиха -- дори без да ходя в съда-- през нас минават тръби и ползвам или не парите ми се трупат всеки месец --решил съм да се местя някъде където няма насилствено предлагане на услуги !!!
9
1
 
55
 
! Отговори
??? преди 13 години
Що ще дават 2 милиона пак от нашите пари?И в палати да ги сложат *** за нула време ще ги превърнат в ***!Преместете ге далеч от населени места,няма ли изоставни застави по баирите?
8
0
 
49
 
! Отговори
меги иванова преди 13 години
Българи,за неплатено парно и то неизползвано ни пращат съдия изпълнител! Аз предлагам ДОБРОВОЛНО да им дадем жилищата си за да живеят в тях братята роми!Не се мъчете управници да търсите казарми- в НАШИТЕ жилища вече няма смисъл да се живее!
7
1
 
46
 
! Отговори
Смут преди 13 години
Кв'о 2милиона левааааа . ПИСНА МИ ДА СЕ ПЛАЩА ЗА ЕДНА *** КОЯТО НЕ СИ ПРАВИ ТРУДА ПАЗИ И ТОВА КОЕТО ИМ ПОДАРЯВАШ. Щом има ток вода от там нататък да се спасяват. А и да не забравите, като не си плати някой сметката да му дърпат шалтера
6
0
 
58
 
! Отговори
Гочоолу преди 13 години
И да не забряват да сложат в казармите надписи "Трудът облагородява", "Мечката се мие, чисти във потоците лъчисти, има ли за тебе пречка - да постъпваш като мечка","Замърсеното тяло поддържа духа неспокоен."
5
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой е проявил интерес към терена.
4
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хайде де ,откога се кани общината да ги мести -махайте ги тези *** ...
3
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм малко със смесени чувства. Хем ме е яд, че никой не мисли как да се решат жилищните проблеми на хора, които работят за смешни заплати, а на манговците даром им дават жилище, хем май е по-добре да им ги дадат, та да се разкарат оттук заедно с добитъка си.
2
1
 
37
 
! Отговори
graf drakula преди 13 години
i v ko4ina stava.
1
1
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А газови камери ще има ли в тези казарми? Включете ги в сумата за ремонта