Кмет vs сциентолозите

Литуратура на нерегистрираната в България организация е открита в библиотеки
5 юли 2010 17:13, Екип на Dnes.bg
117

 

Литература на сциентолозите се разпространява в българските библиотеки. Кметът на Пловдив Славчо Атанасов разпореди вътрешна проверка в пловдивските читалища, след като получил сигнал от православна организация.

Книги и дискове са открити в библиотеки в Пловдив и Пазарджик. Със случая вече се занимава ДАНС.

Сциентолозите нямат регистрация в България. Регистрация е поискана през 1989 година, но е отказана, съобщиха за Dnes.bg от Комисията по вероизповеданията.

Организацията е призната в САЩ и в Австралия, като едни от най-известните й членове са Джон Траволта, Том Круз и Дженифър Лопес.

Проверките на ДАНС в българските библиотеки ще продължат на територията на цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
3
 
! Отговори
ннн преди 13 години
Религията е за примитивни ***.
78
0
 
2
 
! Отговори
ук преди 13 години
Лафайет Р. Хабърд не може да бъде "изключително опасен", поради простата причина че отдавна вече е умрял - още през далечната 1986 година.Друг е въпросът, че въпросната сциентоложка църква няма нищо общо с науката, а в много държави е смятана като средство за финансови измами - най-вече изкрънкване на крупни суми пари от богати хора. Затова си мисля, че сигурно са се малко заблудили да търсят последователи точно тук - в бедната България.
77
0
 
8
 
! Отговори
Томов преди 13 години
Абе и на мен не ми харесват тези откачалки Сциентолозите, но това ми прилича на горене на книги.
76
2
 
3
 
! Отговори
lorena преди 13 години
Не съм съгласна с някои от коментарите що се отнася до Бялото братство.Не съм тяхна последователка,но бих препоръчала на Сиси и Без значение,да прочетат най-напред за Богомилите ,Дънов и неговите последователи са техно продължение.Има какво да научим от книгите на Дънов.А що се отнася до сциентолозите,това си е промиване на богати мозъци,само вижте кои са там-Джон Траволта,Том Круз и др.ето вижте сами-
75
0
 
3
 
! Отговори
без значение преди 13 години
Сиси, бялото братство се наричат последователите на Дънов. Те се събират всяка година август месец на Рилските езера, за да черпят енергия от слънцето. Те са привърженици на здравословния живот и се занимават с енергии. Като цяло са си секта, но не са крайни в нито едно отношение. Наричат ги още Дъновисти. На събиранията си, четат книги на Дънов, тълкуват ги, пеят и танцуват ритуални танци в кръг. Обличат се изцяло в бяло на сбирките си и затова са и Бялото братство.
74
2
 
3
 
! Отговори
сара преди 13 години
забравихте ли пиарският филм на милена милотинова за тази организация/точно преди да поискат регистрация- хмъхм-странно и не...какво мислите?/ и какво ...нищо...какво като са траволта-откачалката, лопес-*** и крус-кариериста...тава са просто поставени лица, пердета...иначе си е чиста проба фашизъм/смърта на майкъл джексън също е тяхна работа и той беше сцинтолог - /и съм сигурна че имат организация и в българия...данс да разровят и журналистката милотинова и приятелчето и лъчо тошев...шушу
73
1
 
1
 
! Отговори
сиси преди 13 години
във входа ни има една жена ,която е член на бялото братство ,но имам чувството ,че и това е някаква секта .Като ме види все иска да ме привлече .Някои знае ли нещо повече за това братство ?
72
2
 
4
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Голяма част от книгите, издавани от сциентолозите са свързани с управлението на бизнеса и нямат нищо общо с каквато и да е религия. Не знам, тези, които са в пловдивската библиотека на каква тема са?
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дайте тук един сциентолог, че ме сърбят ръцете да го натупам.
70
5
 
9
 
! Отговори
ravn преди 13 години
Напълно подкрепям този коментар!!! Стига с тези религии и прочие тъпотии! Религията е за слаби хора, които нямат цел в живота! Заради такива глупости се водят войни от край време и ще продължават за съжаление! Щото некви се кланяли на Аллах, другите на Исус, 3-тите на незнам кой си! Вие *** ли сте или да? Рай или Ад? Чешма-тръба или бокс :D Айде всички религиозни фанатици у лево и да не съм чул гък, че ше горите в Ада :D :D :D
69
1
 
2
 
! Отговори
без значение преди 13 години
***, първо се образовай малко и после пиши коментари, Славчо Атанасов е кмет на Пловдив , не на Пазарджик !!! :)
68
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе "толерантен" твоят пост е абсурден.
67
4
 
3
 
! Отговори
ot UK преди 13 години
Ela go gaji tova v edna civilizovana dyrjava da vidi6 kak vednagi4eski 6te byde6 izoliran imenno ti :)
66
10
 
18
 
! Отговори
хуба буба преди 13 години
Българското Христианство е една успяла секта (отмногото христански секти). Като изпозвате страх, мистицизам и обещаете рай ще имате последователи.(секта) свободата да бъдем информирани ( дори и за такива неща като Дианетиека и сциентология ) ще ни освободи от различни секти. И гоненето на вещици ще даде на глупацитя възможност да убият всеки бил той и обратен ,мислещ различно или политически опонент. Честито на диктатурата и бавното развитие.
65
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сциeнтологията е тоталитарна секта, която е доста агресивна в търсенето на последователи. Термините дианетика и сциентология са изобретени от писателя на фантастични романи Рон Хъбард през 1950 г. Тогава бившият офицер от военноморския флот на САЩ решава да стане милионер. Той сам казва, "Да пишеш за едно пени на дума е смешно. Ако човек наистина иска да натрупа милиони, най-добрият начин е да създаде своя собствена религия."[ . Дианетиката се рекламира от сциентолозите като наука за душевното здраве, която е способна да излекува хората от практически всякакви заболявания. Същността й е измислена от Хъбард техника на хипноза, примесена с идеи от фройдизма и всеизвестни науки и философии. Зад идеите за "очистване" и подобряване на живота се крие организация с железни закони и йерархия. Това е огромна финансова империя, чиято цел е не само трупането на милиарди, но и контрол над човечеството, което трябва да живее по законите на Рон Хъбард. В сектата лесно се попада, но почти е невъзможно да излезеш, защото тя събира компромати за членовете си при така наречените изповеди или тестиране чрез електронно устройство пускащо ток на изповядващите се с нечисти тела (за тези сеанси при изповедите се заплаща такса). Специалистите сравняват зависимостта на членовете й с наркотичната. Основният начин, по който сектата вербува членове, е обещанието, че ще изчисти "лошите файлове" от мозъка им и ще прочисти телата им от лошите извънземни днк частици в тялото н човека които им пречат да се развиват в реалния забързан свят. Това обикновено става чрез хипнози (Дианетика) ,техники за моделиране на поведението и повтаряне от страна на бъдещия член на нещата, които го мъчат, и лошите спомени Основната цел на сциентолозите е трупането на огромни средства получавани доброволно от новите членове чрез такси за членство и такси за пречистване чрез Е метъра . Сектата е особено силна в Холивуд, нейни членове са Том Круз, Джон Траволта, Дженифър Лопез ,Кейти Холмс и др. Те всички са обкръжени от сектата с почести. В много страни по света се водят дела срещу сциентолозите, между които и за шпионаж. Те имат и "рота" за мъст към непослушните и враговете си .
64
4
 
6
 
! Отговори
нло преди 13 години
Сигурно книгите са там от 1989, но кой ти ходи в библиотеките. Едва сега някой случайно ги е открил. Иначе ми стана много смешно как този кмет говори, малко просташки. Но кои ли са културните хора в България? Не са кметове... А по темата - че е секта, ясно, ама малко по-спокойно с реакциите.Сектите не са вирусни или грипни епидемии. Един умен човек никога не може да бъде вербуван от секта. Но може да си създадете своя собствена секта и да си печелите парички!
63
3
 
1
 
! Отговори
ANONIMEN преди 13 години
PROVERETE BIV6I MINISTRI KATO bUJKA LUKICH. TYA SA6O E 4AST OT TAZI ORGANIZACIA!
62
4
 
12
 
! Отговори
толерантен преди 13 години
@ Георгиев и Наумов: идете да се заровите на бунището на историята! С вас и всички други религии барабар със псевдо-измишльотините на сциентолози, кришнари и прочие изродщини... Времето на РЕЛИГИЯТА мина! Писна ми да ме плашите с рай, ад и други несъществуващи ГЛУПОСТИ! Време е да се захванеме със себе си и да престанеме да прехвърляме проблемите си на "дедо Боже"... "Опиум за народа" е казал някога един извратеняк и сам не е осъзнал колко в бил прав!!!!
61
20
 
7
 
! Отговори
Ганчо Асенов преди 13 години
Славчо, славчо, кой те избра тебе за кмет - "една от най-опасните секти в света, забранена почти навсякъде". Я се поразходи малко извън твоя Пазарджик да видиш в повечето столици на европа и баш в центъра на европа какви центрове са вдигнали сиентолозите, с конгресни зали, с хотели, със сауни и библиотеки. Ама за теб кмете, не "свещена простота", ами свещена слафчова "простотия" може да се каже!
60
5
 
6
 
! Отговори
някой преди 13 години
до наумовЧовече, малко крайно го даваш. Хайде да те убием че ядеш кисело мляко "Верея" а не "баба". Стига глупости,това си е избор. Както и религията, всеки да си вярва в каквото си ще, то си е за него. Докато има здравомислещи хора, които да възпитат здравомислещи деца, няма страшно. Тези сцентолози, признавам сефте ги чувам, но не ми се виждат различни от мормоните и свидетелите, всичко е за пари. Уву и църквата това гони...Власт и пари.