Х. Азис: Водното огледало е наказателна политическа акция

Ако се източи, ще се превърне в миризливо блато, каза кметът
13 юли 2010 07:35,
87
Х. Азис: Водното огледало е наказателна политическа акция
Хасан Азис. Снимка: БГНЕС

Кметът Хасан Азис определи заповедта на ДНСК за изпускане водите на Водното огледало като наказателна акция спрямо всички жители на Кърджали.

Само преди ден Дирекцията забрани ползването на съоръжението заради опасност за живота на хората в града.

Азис прогнозира, че безспорно Водното огледало още дълго време ще бъде както част от дневния ред на Кърджали, така и част от политическото говорене на управляващите от ГЕРБ.

Още по темата

До края на седмицата той очаква да получи решението на местния Администретивен съда, с което да се определи дали кметът е този, който ще трябва да разпореди изпускането на водите от хидросъоръжението.

"Ако това решение е в ущърб на гражданите, ще го обжалваме", категоричен бе Азис.

"Няма нито административна, нито юридическа логика, но има политическа – някой трябва да бъде наказан за осъществената мечта на хората", подчерта градоначалникът.

Според него, ако е имало престъпление при изграждането на Водното огледало, съответните органи трябва да разкрият извършителя му.

"Ако се изпуснат водите, дали строежът става законен? На кого пречи Водното огледало, кой какво печели от източването му? Никой няма интерес от този акт, въпросът е кого наказваме?", постави риторични въпроси кметът, който за момента е единственият обвиняем за строежа му.

Хасан Азис посочи, че ако съоръжението бъде източено, само след 2-3 месеца речното корито ще се превърне в блато, бълващо миризми и комари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: водно огледало
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
лорена преди 13 години
до въжен мост-Нека се направи подписка в града,дали сме съгласни да махнат водното огледало,или града ни да се превърне на едно блато.Ами да вземат да източат и язовите ни какво чакат господата от ГЕРБ?
76
0
 
3
 
! Отговори
ВЬЖЕН МОСТ преди 13 години
Кьрджали е най чистия и подреден град Вьпросьт ми е ще се оставим ли да ни спрат да си направим оазиса Строителите в Кьрджали са известни сьс работата си тоя комитет ако не си е свьршил на време работата си народа ли е виновен Прав е кмета ако спрат водата ще се превьрне като Ямболската река Скьпи сьграждани да седим криво да говорим право Градьт ни растеше ли има ли живот вьв нея Колко изкуствено подьржани градове се превьрнаха вьв сенки от берпаричие Кьсмет е вьв криза да градиш НЕ МЬЛЧЕТЕ
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tiho be! tishina!to4no w momenta Bobisof izwyrshva mislene....
74
0
 
1
 
! Отговори
g преди 13 години
Време е да лъсне физиономята на Гражданите за Европейско Развитие на България. ГЕРБ. Не лице, а герб. Избрахме си го. Гледаме на ГЕРБ герба (ББ и ЦЦ) всеки ден по медиите и ръккопляскаме.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече направено, не трябва да се разваля, но...дали кърджалийци и целия БГ народ знае колко им струва това удоволствие на Доган и шайка престъпници около него. Проекта е надут с пъти над себестойността а всичко това е отишло познайт в чий джоб. В на този, който се е покрил като мишка последната година и се прави на господ и на християните и на мюсулманите.
72
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 13 години
Решението на ДНСК е безумие .Да се махат и Плевнелиев, и Даракчиев, и Прегьов, и Симидчиев-за нищо не стават, ***
71
1
 
1
 
! Отговори
Yordanski преди 13 години
Triabva da vi kaja che naskoro biah v Kardjali za prav pat i grada mi haresa. Vav v-ka s wumotevizata okolo tova ogledalo, sled kato go namerihme nemojah da razbera kakvo e to4no - v gornata chast zablatena reka, po-nadolu zavirena reka i ezero. Niamawe nito lodki, nito vodni kolela, nito hora naokolo, obrasli bregove?!Zatova pak, jazovir Kardjali mi haresa mnogo, hubav kraj!
70
0
 
2
 
! Отговори
ohubohu преди 13 години
Ами София нали си има кмет и то най-добрия, лично препоръчан на софиянци от Вожда?Кмета на София (селската даскалица, де) съставя проект, кандидатства за финансиране, получава парите и започва строежа! Когато го завърши (защото трябва и да се завърши) ще има "водно огледало" и в София.
69
0
 
6
 
! Отговори
ohubohu преди 13 години
Прав си, че се политизира случая! А не трябва! Българи или турци, хората от Кърджали имат право на това огледало!А политиците .... да си .... Има си съд за престъпленията!
68
0
 
4
 
! Отговори
ohubohu преди 13 години
Аха, значи само пример - разбирам! Разбирам, че проблема е моето искане да се запозная с доводите ти, вместо да им повярвам безусловно! Е, аз не съм от ГЕРБ и не вярвам безусловно!Впрочем, ти отконяваш темата към земетресенията :)И да те питам още веднъж - като се източи ще стане ли законен? Ще се налеят ли пари в бюджета? Изобщо, какво ще се промени?Кмета нарушил закона - ами има съд и затвор за такива, защо кърджалиици да губят придобивката си?
67
1
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 13 години
А водно огледало за София ,като прелее Искър.Това да не е по-добро?Че то така ще станем държава на "Огледалата".
66
3
 
3
 
! Отговори
Справедлив преди 13 години
На тези не им пука какъв е проекта.Важно е да има за усвояване,присвояване и т.н.,защото по друг начин не могат.Фирмите им са пощенска кутия на Доганци ,Сергейци и останалата кладлива "Олигархия".
65
4
 
3
 
! Отговори
писна ми преди 13 години
бойко да не ми се прави на месия,време е да си ходи берабер с правителството
64
3
 
1
 
! Отговори
Nessy преди 13 години
Типично за България. Тези, които дават идеите не са техните реализатори и в това е проблема. Не може хора, които нямат никаква представа да реализират даден проект. За тях един проект е златна мина за крадене/отклоняване/източване на пари. Не ги интересува изпълнението, нито качеството, нито приложението, а само да си вземат тяхното. С този начин на мислене държава не се управлява добре. С този начин на мислене се граби и руши.
63
3
 
1
 
! Отговори
Nessy преди 13 години
Доста нередности имало около строежа на това съоръжение.Много пари са били отклонени, така че изявените "добронамерени" доводи от рода на - за благото на народа, няма да минат. С напълването му са се опитали да прикрият и спрат реални проблеми. Доста коментари имаше преди време около това Водно огледало. Идеята е добра, реализацията - под всякаква критика.
62
2
 
7
 
! Отговори
lorena преди 13 години
До кърджалиец-Прав си нас никой не ни пита и това е най-лошото.С колкото хора разговарях никой не каза,че иска това огледало да го няма.А преди години ни бяха обещали и огледалото да е и плавателно,с лодки,колелата,за да има къде да почиваме.А сега като го построиха излиза,че е незаконно,вредно и куп глупости.Явно,че всичко това е,защото не го построиха през управлението на господатаот ГЕРБ.Сега ме хваща яд,че гласувах за тях.
61
1
 
5
 
! Отговори
До 69 преди 13 години
Тази шумотевица е за елементарни хора като теб.Кмета не е оценител.Ако е крал или нарушил някакви закони и разпоредби да го вкарват в затвора.А Бойко като е много ербап да бутне барбекюто на Доган ,ама нещо и това не може или пък доган още не му е разрешил
60
1
 
9
 
! Отговори
кърджалиец преди 13 години
Какво означава незаконен строеж? Никой ли не си спомня какво бунище беше преди коритото на р.Арда...в крайна сметка това водно огледало не е атракция, а съоръжение, което е построено с ясната цел да предпазва града! Някой от управляващите задава ли си въпроса къде ще се изпускат и отичат водите на язовир Кърджали, когато той прелива? На всички живеещи в Кърджали им е ясно какво може да се случи при евентуална авария с язовирната стена-ще се залее всичко чак до Турция. Решението на ДНСК е безумие
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абсолютно е прав. Това е наказателна акция срещу Кърждали, заради кражбите и измамите на Хасан Азис. Това е наказание заради него. Да е мислил, когато е лъгал за оценките на имотите. Прав е да реве, защото втори път няма да бъде избран за кмет.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я софиянци ,които са много компетентни по Водното огледало да кожат има ли метрото акт 16 и правилно ли е въведено в експлоатация.Ако има акт 16 колко месеца след пускането му е издаден