Царя съди България за 16 хил. декара гори в Рила

Сакскобургготски настоява пред Борисов да му пусне сечта
19 юли 2010 07:00,
44534
Царя съди България за 16 хил. декара гори в Рила
Снимка: БГНЕС

Симеон Сакскобургготски завежда дело срещу България в Страсбург.

Причината - мораториума върху върнатите му имоти. За това свое решение бившият премиер е уведомил по телефона премиера Бойко Борисов.

Сакскобургготски се е оплакал от неоснователния, според него запор върху горите му. Той е уведомил за това и земеделския министър Мирослав Найденов, съобщи БНР.

Земеделското министерство вече е внесло граждански иск в Софийския окръжен съд за възстановяване на всички 16 000 декара гори в Рила, които бяха върнати на Симеон от поземлената комисия в Самоков през 2002 и 2003 година, докато той беше премиер.

Преди две години прокуратурата излезе със становище, че решенията за връщане на горите са пълни със закононарушения.

Най-фрапиращото беше, че Сакскбургготски е получил 4500 дка повече, отколкото е поискал.

Още по темата

Искът е внесен преди решението на Пловдивския окръжен съд за иска на Сакскобургготски и сестра му Мария – Луиза за собствеността върху резиденция "Кричим".

Миналата седмица съдът обяви, че решението на Конституционния съд не дава пряка възможност за връщането на имотите, които през 1945 година са били собственост на държавата, а не на царя.

Ако това решение бъде потвърдено и на следващите две съдебни инстанции, държавата ще получи възможност да използва съдебния прецедент да си върне и другите имоти, стига да заведе съответните искове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44534
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
на пръст мирише вече..ама ламти ли ламти мошеника му още
346
0
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Нагъл мадридски *** и ***, ***, страхлив народ, който го търпи.
345
0
 
15
 
! Отговори
Култура ми Янко преди 13 години
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, ВМЕСТО ДА ГО ЛИНЧУВАТ ПУБЛИЧНО, ТЕ МУ ПОДАРЯВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ !!!!
344
0
 
13
 
! Отговори
аман от наглеци преди 13 години
Тоя работа за 5 ст. не е свършил , взел десетки хиляди декари, а 800 дена - изцвъка се и се скри в миша дупка - *** нещастен, не научи български даже!!!! ПФУ
343
3
 
4
 
! Отговори
TR-TURK преди 13 години
E ZEMLYATSI NE SE SIRDETE OBACHE ETO TAKIVI SA VELIKI BILGARI ...TOVA STE VIE.. SRAMNO NECHTO TOYA CHERNO PETNO ZA VAS BILGARITE DA OSIDI SVOYATA PODINA TOY MOCHENNIK ***.
342
0
 
18
 
! Отговори
go0o преди 13 години
Мръсен Крадлив Дядо може би наи-омразния ми политик през последните 10 год. какъв български цар си ти бре,Мадритски мошеннико
341
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Какъв цар е тоя бе? БГ е Република. Този *** дори не е коронясван, за да си приписва титли. Той не най-обикновен крадльо.
340
6
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Какъв Бойко бе? Защо не защити държавата този твой Бойко, а застава на страната на негово нищожество? Отговора е ***. И Бойко като другите. За БГ и народа не му пука.
339
0
 
8
 
! Отговори
ушев педераст преди 13 години
Нека всички се хванем за ръце и застанем очи в очи с този цар.Нека извикаме с пълно гърло:Царят е гол!.Ах,как бих завел този лош гол цар в неговата собствена гора и бих го мачкал докато омекне съвсем.Просто съм възмутен,възмутен
338
0
 
5
 
! Отговори
НОИ преди 13 години
Пенсиите на работилите във МВР до 1989г. да станат минималните за страната
337
1
 
2
 
! Отговори
ревизора преди 13 години
28 областни управители от ГЕРБ ще продават хиляди малки,сладки обекти и царските имотицъфнаха отново за отклоняване на вниманието.Де,де
336
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука некой здраво е** мамата на системата за коментари :D :D :D На мен ми излиза като бройка 44526 :D :D :D Май е време да гасите генератора :)
335
0
 
1
 
! Отговори
MANAFA S NADARVENIAT преди 13 години
DAITE MI KAROLEV DA GO NAEBA<SHTE SE OTKAJE OT ZARYA OTMA< KOI SAM *** SE E BEGAL PO CHUJDI ZEMI DA GO EBAT SHTOTO NE MOJE IZTARPI NA golemiot ***.
334
3
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 13 години
Тоя сценарий го разиграват Царя за да не се чува какво Еврокомисията ни критикува и заплашва.
333
0
 
9
 
! Отговори
Andreshko преди 13 години
Аз мисля,че неправилно са върнати някои от т.н. \"царски имоти\".Тези имоти са на царската институция,т.е. на тогавашния държавен глава -царя,а не на Борис -III,т.е. това са наследствени имоти на сегашната Президентска интитуция и Симеон и неговите роднини нямат право на тези имоти,защото по право са на държавата.
332
1
 
7
 
! Отговори
CAnte преди 13 години
ЕТО ГО...ВИЕ ГО ИЗБРАХТЕ И НЕГО И СТАНИШЕВ...СЕГА РЕВЕТЕ ЗАЩОТО БОЙКО ВИ СТЯГА ПОВТАРЯИКИ ЧЕ НЯМАЛО ДА МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИМ.ВИЕ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИТЕ.НИЕ КОИТО СЕ БОРИМЕ ЗА ДЪРЖАВАРТА СЛЕД КАТО 20 ГОДИНИ ТЯ Е БИЛА КРАДЕНА И САМО, НИЕ МЛАДИТЕ ХОРА СТИСКАМЕ ЗЪБИ КОГАТО ВИЕ САМО ПИЩИТЕ.
331
1
 
13
 
! Отговори
нн преди 13 години
По гол *** да си отиде в Испания и там да си умре! Да му вземат всичките имоти! Какъв е тоя, че ще сече и ще продава? И като какъв ще съди държавата - като "цар"??? ***! А за платения говорител Каролев мога да кажа само, че е адски смешен. Аз по математика съм по-добре от него и ще го скъсам, но ми е чудно, че допускат да прави циркове непрекъснато по различни тв и да говори глупости. Абе Каролев, не всички са толкова зле колкото си мислиш! Подценяваш много хората!
330
1
 
12
 
! Отговори
Радо преди 13 години
не е трябвало Сталин да казва,, И на онова момче,косъм да не му падне от главата,,.......Трябвало е да каже,,на онова царче,главата му да падне,, сега нямаше да ходи по стъпките на дядо си педераста
329
1
 
16
 
! Отговори
царица преди 13 години
На дръвника! Какъв нахален тип! Дошъл от майната си и всичко било негово.. Нито сме царство, нито е негово! Навсякъде монарсите ги гонят и ги обезглавяват и им взимат имотите. Да е благодарен, че е останал жив..
328
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 13 години
Трябва царя да бъде съден за държавна измяна и разтрелян след това