Данъчен №1: НАП се бори успешно с корупцията

Пресечените злоупотреби с ДДС за 1 г. са 1 млрд. лв.
3 сеп 2010 10:02,
41
Данъчен №1: НАП се бори успешно с корупцията
Снимка: БГНЕС

“За да се бориш с корупцията, трябва да признаеш, че я има, НАП се бори с корупцията“. Това каза пред Нова телевизия директорът на приходната агенция Красимир Стефанов.

Той се похвали, че за 1 година пресечените злоупотреби с ДДС вече надхвърлят 1 млрд. лева.  

Уволнените служители за корупция от агенцията за същия период са 60. 

Красимир Стефанов беше категоричен, че НАП ще изпълни приходите 100%.

Според него укриването на данъци в България се е превърнало в „национален спорт", но категорично заяви, че с дейността на данъчните ще се обърне тази тенденция, за да има пари за пенсии, здравеопазване и т.н.

По повод пенсиите на естрадните изпълнители, Стефанов съобщи, че двама певци – един естраден и един попфолк изпълнител, са укрили данъци за над 700 хиляди лева.

Друга естрадна певица живеела назаем, като получила 300 000 лева, от които нито един лев не е върнала, изтъкна шефът на НАП.

Още по темата

„Ще има доста интересни резултати след свършването на проверката. За нас е много важно да дисциплинираме един бранш, така че да започнат да си плащат данъците“, категоричен е Стефанов.

По  повод проведените проверки в заведения в курортите по Черноморието Стефанов заяви, че само от 20 заведения са изкарани на светло 4 милиона лева обороти. 

Данъчен №1 се закани, че софийските заведения и зимните ни курорти също „няма да се измъкнат“ от проверки.
 
Относно проверката на имотите на Ахмед Доган, Стефанов съобщи, че тя е приключила и резултатите са предадени на прокуратурата. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: НАПкорупцияданъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Г-н Стефанов,След като от командировките си в чужбина научавате за дейстуващите закони в България(имам предвид Вашето твърдение,че няма таван за плащане в брой и Нямате достъп до сметките на физическите и ЮЛ).Какво правите тогава там.Вие лично взехте целия български народ за балък.Като се върнахте от Германия твърдяхте,че сте взели диска за бълг.пари в шв.банки,а сега друга песен пеете.Май много Ваши хора има на този диск.Всеки шеф на НАП,ако е от друга държава би си подал оставката.
40
0
 
1
 
! Отговори
Симо преди 13 години
Не вярвам на това,за което говорите.Арестувахте шестима данъчни за злоупотреба с ДДС.Неотдавна имаше публикация за далаверите на директора на НАП Бургас и неговите протежета/сътрудници/.Има инспектори като тия от Русе,които продължават да съсипват бизнеса.Какво стана с Георги Атанасов,които всяка година по шест месеца е в отпуск и през лятото се връща в Бургас.Сигурен съм,че той не е от уволнените.Иначе как ще живее в чужбина без да работи и ще купува имоти,кола,обзавеждане в брой.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ало, Господин Местан!Ще приема това ,което казвате за абсолютна истина, само ако видя дипломите на Доган за Минен или Хидро или Строителен инженер!(Останалото е просто защита на криминален престъпник от тези, които са лапали заедно с него.)И още нещо-Уважаемата Ви съпруга как се оказа на сегашната си работа, чрез проведен публично обявен конкурс ли?И с какви документи тя е доказвала квалификацията си?
38
1
 
4
 
! Отговори
Изненада! преди 13 години
Изненада! В грандиозната далавера с прословутите дупета от САЛАМИ изплува името не на кого да е, а на нашата любима леля Цецка! Шефката на Народното събрание е свързвана от плевенчани с една от най-грандиозните далавери в България за последните няколко години, разкрива отлично информиран източник в новия брой на Супер 19'.
37
2
 
2
 
! Отговори
оппа преди 13 години
Абсолютно си прав,но нали милиционерите от ДС или тацуващите по дансинга трябва да наредят на протежетата си мутри да се спрат малко поне!Явно проекта "кристалинка-президент" ще върви до април месец за да спретнат пак някаква псевдо-революцийка!Всички пожарогасители са заредени и няма проблем с партийния дом!Най-много милиционерите пак да пребият някой!
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЯ КОРУПЦИЯ БОРИТЕ Г-Н СТЕФАНОВ???? ИЗВАДЕТЕ СИ НОСА ОТ *** НА УПРАВЛЯВАщИТЕ,НА КОИТО И АЗ ПОВЯРВАХ!!!! ПРОВЕРЕТЕ КОЛКО СЪДЕБНИ РАЗНОСКИ РАЗХОДИ ПЛАщАТЕ ,ВКЛюЧИТЕЛНО И ОТ МОЙТЕ ДАНЪЦИ!!! ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ДАНЪЧНИТЕ ВИ СА НЕКОМПЕТЕНТНИ , КОРУМПИРАНИ КАРИЕРИСТИ.КОГО ЗАБЛУЖДАВАТЕ????АКО ИСКАХТЕ ДА БОРИТЕ КОРУПЦИЯТА щЯХТЕ ДА СПРЕТЕ ПРОДАЖБАТА НА ФИРМИ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!!!!!СПРЕТЕ ДА ДЕМАГОГСТВАТЕ!!!!!!!ЗА МЕН СТЕ СЪУЧАСНИК НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!!!щЕ ДОЙДЕ И ВАШИЯТ ДЕН!!!!АМИН!!!!
35
0
 
6
 
! Отговори
Буревестников преди 13 години
.... КАТО СА ТОЛКОВА ГОЛЕМИ "ГЪЗАРИ" СЪС СПОРТНИТЕ КОЛИ, МНОГОТО ПАРИ И МАНЕКЕНКИТЕ ДО ТЯХ В КРАЙНА СМЕТКА ДА СИ ДОКАЖАТ ПРИХОДИТЕ.... ГОВОРИМ ЗА ФУТБОЛИСТЧЕТАТА КОЙТО МАЙ СА НАЙ АКТИВНИ В ЧАЛГОТЕКИТЕ ПРЕД БЮСТА НА НЯКОЯ ВЕЛИКА ПОП ФОЛК ФУРИЯ ОТКОЛКОТО НА ТЕРЕНА !!! :) КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ПОП ФОЛК И ЕСТРАДНИТЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ... КОЙТО СЪЩО САМО "РЕВАТ" ЗА ПАРИ... БИЛИ БЕДНИЧКИ.... НЯМАЛО ДА ИМА ПЕНСИИ ЗА ТЯХ.... АЙДЕ МОЛЯ ВИ СЕ !!! ТЕ АКО СА БЕДНИ КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯ БЪЛГАРИН?!? :(!
34
0
 
5
 
! Отговори
Буревестников преди 13 години
:) В крайна сметка ако това което казва шефа на НАП е истина е много добре :) И дано е истина :) Защото както футболистчетата,манекенките,поп фолк изпълнителите,тези от естрадата са граждани на България така са и по обикновенните хора граждани на тази страна :) Така че не виждам защо аршина трябва да е различен !!! :) Защото ми писна да гледам точно разни футболистчета,чалгарчета,мутряги,манекенки със умствен потенциал сигурно на кота нула да се правят на велики със яки коли и много пари !!!!!
33
1
 
0
 
! Отговори
оппа преди 13 години
Защо си мислите,че хамериканския модел е приложим в БГ?Там има градове по-големи от страната ни и само един кмет оправя нещата!Алфонсе Габриел Капоне, най-вече познат като "Белязаният", "Снорки", е гангстер с неаполитански произход, роден в Ню Йорк.Започва кариерата си в Бруклин, след което се мести в Чикаго, където се превръща в глава на Американската мафия. Към края на 1920 година ФБР го поставя в листата на "най-търсените". През 1931 Ал Капоне е обвинен и осъден от федералните власти за укриване на доходи. Криминалният му живот започва още като тийнейджър.Присъединява се към 2 банди: "Убийците от Бруклин" и "Четиридесетте малки крадци", като по-това време се занимава с дребни престъпления. Напуска училище четиринадесетгодишен след като се сбива с учител. Работи каквото намери и след известно време се присъединява към известната банда "Пет пункта" оглавявана от Франки Йел.По това време Капоне започва работа като барман и охрана в заведението на Йел. Там той получва прякора си "Белязаният" след бой с ножове. Дясната му буза е дълбоко порязана от Франк Галукио.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 28Развита ама друг път.Монополизирана е думата от която бягаш.проверките на данъчните са за тези които са извън монопола и не плащат по партийна пътека.Това си е един бадитскомошеннически капитализъм от партийномонополен тип.Или както ги наричат в Африка бананова република.
31
1
 
2
 
! Отговори
бирник-комунист преди 13 години
НАП - наша гордост и път към светло бъдеще!
30
2
 
4
 
! Отговори
Владо преди 13 години
НАП да не ни правят на глупави!Кражбите на ДДС се крадат с благословията на данъчните инспектори.Много от инспекторите станаха скрити милионери.Откриха счетоводни къщи и продължават чрез връзките си золумите!Викам хайдука,давам му два листа и ако ми докаже от къде си е спечелил всичко добре!Ако не осъждам го дето е ограбил цял народ.Конфискувам придобивките и ето ти приходит в хазната .Тръгнали да гонят михаля с съд,ами съдията хайдук ще го оправдае и държавата ще плати и разноските по делото?
29
2
 
2
 
! Отговори
Pffff преди 13 години
Бла бла бла ... Патрашкова вземи млъкни най - накрая !!!
28
0
 
7
 
! Отговори
Корумпиращ N:! преди 13 години
Корупцията също се бори успешно с НАП. Кой ще победи, мафията или мафията? :)))))
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
15Това че услугите формират по-голямата част от БВП го знаят ти,аз и още 20човека в бойколандия.Както и че колкото е по-голям дела на услугите в една икономика толкова тя е смятана за по-развита.
26
2
 
1
 
! Отговори
NAS преди 13 години
A PAK 4ERVENITE GOVEDA DOKATO BQHA VIKAHA 4E PRI TQH NQMA KORUPCIQ I UKRIVANE NA DANACI
25
3
 
1
 
! Отговори
Киро Кирпича преди 13 години
Браво на НАП
24
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
Краси, освен да ми проверявате доходите на силиконовите певици и онзи *** киртак хидро-експерта, вижте и как Цецо-шофьора за периода от когато стана зам-кмет по сигурността до момента успя да си купи шест апартамента....или викаш Цецо е от "нашите", него ще го проверяват следващите във власта, като им свърши на клоуните мандата...
23
1
 
0
 
! Отговори
оппа преди 13 години
Ще се разберем и с теб,че сме почти на едно мнение ,но първо се мисли преди да се напише някоя глупост!Прочети по горе какво е качил някой,даже и аз се замислих,че даже може да се окаже и прав!УЖАС!!!!!!!!!!!!!
22
2
 
9
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Браво,другари!Дела,дела и пак дела!