КНСБ плаши с протести

От синдиката са против промените в Кодекса за социално осигуряване
40
КНСБ плаши с протести
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният комитет на КНСБ настоява министър-председателят Бойко Борисов и ръководеното от него правителство да изтеглят от Народно събрание законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване (КСО), съобщиха от синдиката.

“Законопроектът посяга без стойностни аргументи на завоювани права на българските граждани и прехвърля тежестта на тежката финансовата ситуация в осигурителната система единствено върху работещото население, а предвидените промени не решават ефективно нито краткосрочно, нито в дългосрочен план финансовите проблеми на Държавното обществено осигуряване”, категорични са от КНСБ.

Те заплашват, че ако не бъде оттеглен спорният законопроект, ще прибягнат към протестни действия.

“КНСБ настоява министърът на труда и социалната политика да заеме публична позиция в подкрепа на увеличение на минималната работна заплата, която има пряко отношение към ръст на минималните осигурителни доходи за най-нискоквалифицираната категория персонал и цялостно подобряване приходите на осигуряването”, допълват още хората на Желязко Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
ww преди 13 години
този *** е най - прадажното ***
36
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Кой ще се уплаши от желязко христов като е п***раст и зависим от службите сега шофьора му го кълвее по хралупата,нали ще му извадят компроматите и заминава те дъртите комунисти трева пасат нали
35
0
 
1
 
! Отговори
KREMIKOVTSI преди 13 години
Ot 1999 godina na sam da sa spasili edno predpriqtie? Az ne pomnq. Vie?
34
0
 
0
 
! Отговори
Анюта преди 13 години
до номер 21 Да пусне кръвчица на управници ДА, И ТО НА ВСИЧКИ СЛЕД *ПРОМЯНАТА* ,но ако следващите са на по-висше ниво разум
33
0
 
17
 
! Отговори
воевода преди 13 години
вижте "председателя" каде живее после питайте
32
0
 
13
 
! Отговори
ддт преди 13 години
Тия се престрашиха най-сетне да вдигнат глава,до сега къде бяха?Направо са смешни на фона на масовото обедняване на хората,нямат никакъв авторитет и никой не се интерисува вече от тях.
31
1
 
18
 
! Отговори
;)) преди 13 години
АХхахахахаххааа хахаххаа това е вица на седмицата тия *** профсъюзи така се сдушват с мафиотите , че няма начин да искат мин заплата повече от 200 Лв :)
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На този мошеник още ли му се вързват електоралните маси?
29
0
 
4
 
! Отговори
an преди 13 години
TOQ OT KOQ PE6TERA ISKO4I? 21 GODINI GLEDA KAK E.AT NARODA I SE OSLU6VA. SEGA KAGATO MU ZATVORIHA KRAN4ETO SE POQVI. E*ATI NAGLOSTA, E*ATI BEZO4IETO. KADE MU E DRUJKATA TREN4EV? I TOI SE OSLU6VA, KATO PLAH U BRA6NO. TIQ NQMA LI DA SE MAHAT OT SINDIKATITE? ILI DOKATO UMRAT, 6TE LAPAT MANGIZI NA GARBA NA NARODA?
28
0
 
20
 
! Отговори
родител преди 13 години
Какво КНСБ каква Подкрепа всички "пърдът" едно гърне с всички правителства от 10-ти ноември та до сега включително.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Безработните ще направят преврат.
26
3
 
5
 
! Отговори
norm преди 13 години
Иване,ти май си се заблудил че си на партийно събрание на БСП,там приказките ти биха погалили ушите на беловласите старци.И не държавата,а БСП да възстанови национализираните и изхарчени под "мъдрото"ръководство на партията-майка пенсионни фондове от преди 9.9.
25
0
 
18
 
! Отговори
Случаен гражданин преди 13 години
навремето Петър Стоянов му даде рамо и гледай до къде стигна , сега има хотели, почивни комплекси- негова собственост, тези за които аз знам са хотел SPS гр.ПЛОВДИВ , голям комплекс в Хасковските минерални бани и много други .Работил човека сега има , ама лошото е че и ние работихме пък нищо нямаме , как става това нещо може ли някой да ми обясни?
24
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
охоооо..живи са още тия...ама файда от тях никаква...че то не остана работещ народ бе...и интересно кого защитават...някого или големите си заплати...а за банкетите да не говорим...
23
0
 
17
 
! Отговори
муткуров преди 13 години
абе тия.... цял живот на трапезата.... зажалили народа.... оялсе прасето... не може да си завърже обувките от шкембето... за народа.... мисли...пфуууу
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 14Съжалявам ,но си допеснал грешка-това не са председатели ТОВА СА ПРЕДАТЕЛИТОЗИ ЩЕ ВДИГА СТАЧКА СЕГА ЗА НЕЩО КОЕТО ЩЕ СТАНЕ В ЦЯЛСВЯТ-ВДИГАНЕ НА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТКЪДЕ БЕШЕ ПРЕДИ ГОДИНИ И ЗАЩО НЯМАШЕ ЕДНА ОБЩОНАЦИОНАЛНА СТАЧКА!ТОЧНО В КРИЗАТА И СТАЧКИ-АИДЕ МАРШ !СПАХА 20 ГОДИНИ И ЗА ТОВА СМЕ С НАЙ-НИСКИ ДОХОДИ!КАК СЕ ПОДИГРАХА НА МИНЬОРИТЕ,НА УЧИТЕЛИТЕ,НА КРЕМИКОВСКИТЕ РАБОТНИЦИ!ЗАЩИТНИК НА КАПИТАЛИСТИТЕ ОТ БКП!БВ БГ НЯМА СИНДИКАТИ И СОЦИАЛ. ПАРТИЯ-САМО ДЕБЕЛИ И МАЗНИ ПОПУЛИСТИ
21
0
 
5
 
! Отговори
komunist atakist преди 13 години
Ха ха , извратеното плъхче само ще се кастрира.
20
3
 
7
 
! Отговори
Миро преди 13 години
Не си прав именно защото в новата ни история нямаме кървави преврати за това всеки който идва на васт не го е страх от нищо. Нека веднъж поне Българският Народ да покаже зъби и да пусне кръвчица на управници та да видим следващите дали ще имат куража да крадат като до сега!!!!
19
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Дано този път направят нещо, защото ножът е опрял до гърлото. Народът умира все по- рано, младите напускат , а те искат 37 г. и 40 г. стаж. Това са истински убийци на народа. Стресират хората, защото да работиш 30 години и кусур , да си внасял осигуровки и накрая някой "експерт" с пълна гуша да реши, че това е нищо ,е престъпление. Държавата да възстанови парите на хората ,защото малко ще са тези, които ще се пенсионират и вече никой няма стимул да се осигурява.
18
4
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 13 години
Абе мумио, ти не си ли червен или поне с такова впечатление останах от коментарите ти по другите теми. И ако не си червен, защо плюеш по ББ, много ми е интересно.