Водолази откриха руски боен кораб край бреговете на Варна

Ескадреният миноносец е потопен през Първата световна война
13 сеп 2010 17:37, Екип на Dnes.bg
204

 

Военни водолази откриха руски ескадрен миноносец, потопен от българска мина по време на Първата световна война. Извадено е оръжието на кораба. С това откритие България вече има доказателства за две морски победи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-обичам рускини да *** на морето!
181
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американци не влизат в бой ако нямат превъзходство най-малко 1 към 300 във въздуха, а на земята 1 към 100 в техника.----------------- Ето такива съюзници харесвам. А не ***, които хвърлят войниците в бой като слама в огън.
180
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти съвсем откачи... Ти знаеш ли, че Русия е победена от Германия през Първата световна война? Българите са били едни от най-верните съюзници на Германия, а войнишкото въстание е по съвсем други причини.
179
0
 
4
 
! Отговори
za 164 преди 13 години
Mnogo sa.........no na vas v rusiata mai ne vi davat i televizia da gledate........:)))a voinite sa loshto neshto ''slynce''
178
5
 
2
 
! Отговори
ЗА 178..... преди 13 години
ИМА ЛИ ОТБЕЛЯЗАНО НА КАРТАТА ,КЪДЕ РУСИ И БЪЛГАРИ СА ПРАВИЛИ ...."БРАТСКИ СЕКС"!...ЩОТО ТИ СИ.... ОТРОЧЕ НА ТАКЪВ!В ЧЕЧНЯ -ОПИТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ!!!!!
177
2
 
7
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
А и гледах карта, на която бяха отбелязани места. места, на които руси и българи са се срещали, рязали са си вените и са ставали кръвни братя наместо да се избиват. Човешкият морал е бил винаги много по-мъдър от политическия.
176
1
 
7
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
да се бият със Съглашенските сили. Естествено авантюрата на Фердинад да вкара България във война с Русия, Англия, Франция, Италия и много други държави, е наказана жестоко, твърде жестоко в Ньой. Стамболийски също предупреждава Фердинанд, че сме на грешната страна и е захвърлен в затвора. Абсурдът е, че точно на Стамболийски му се налага да подпише унизителния Ньойски договор, след като го подписва си чупи химикала.
175
1
 
3
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
За добруджа е малко спорен момент, защото българите са искали да бъдат част от Съглашението, но Фердинанд прави турска партия, има нови избори и с помощта на турски народни представители Б-я се присъединява към Германия, Османската империя, Австро-Унгария. русия изпраща нота, с която предупреждава за риска от това решене, директо е заявено, че Централните сили нямат потенциала да спечелят войната. Но нотата е отхвърлена категорично. Войнишкото въстание е следствие от несъгласието на българите
174
1
 
3
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
А какво стана във Виетнам?Американците победиха категорично,точно като Французите при Диен Биен Фу,така ли?Изсипаха най-модерна техника, химия,изпепеляваха джунгли с наплм, обезлистяваха ги с оранжевия агент, и какво?Виетнамците масово се предаваха...Моята теза е, че всяка война, в защита на Родината е справедлива, независимо дали си Виетнамец, Иракчанин, Афганистанец, или Българин в полята на Добруджа, стрелящ срещу внуците на освободителите ни.Но е гадно...Много гадно.
173
0
 
0
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,...... преди 13 години
----ХВАЛЕТЕ МЕ УСТА ...ЧЕ АКО НЕ МЕ ХВАЛИТЕ, .ЩЕ СЕ...ЕМ У ВАС!!!!!!КАК ДА НЕ ПЛАЧЕШ......А, КАЖИ....??!
172
0
 
1
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
""""""""""""""кажи една битка, в която руската мечка да е водила с мисъл за това, колко ще са жертеите от собсвената й армия, какви ще са последствията за тила, наслението и икономиката?????!!!!!!!!!!!!!!!"""""""""""""""""""""""""""""" Да, освен битката с Квантунската армия, друг пример е конфликтът м/у СССР и Китай през 1969г. Бойното поле, на което е била разположена китайската армия е било сравнявано с криматориум. Згулбите от стран на Китай са десетки пъти повече.
171
1
 
5
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Сррещу Ирак не са били сами, а с още 20 или 30 държави. Сами са се били единствено в Корея и Виетнам. Оттогава не смеят! Американци не влизат в бой ако нямат превъзходство най-малко 1 към 300 във въздуха, а на земята 1 към 100 в техника. Ако съотношението е 1 към 3 в тяхна полза губят, а не дай си Боже 1 към 1...избиват се от приятелски огън, този феномен е най-разпространен в тяхната армия, което говори, че психологически не стават за войници.
170
0
 
2
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Това само за един месец, при битката с Квантунската армия се използват опитни руски подразделения, равносметката е 900 убити руснаци и над 800 000 убити японци, всичко е било страшно синхронизирано-артилерия, авиация, ракетна артилерия, танкове, японците са изпаднали в ужас и в паниката биват буквално изпепелявани от ураганния огън.
169
1
 
8
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
ВТВ не бе спечена от САЩ, немците бяха прекършени при Москва, Сталинград и Курската дъга! Такива масови битки историята на човечеството не познава! Квантунската японска армия беше принудена след отчаяни, но безуспешни контраатаки да прекрати съпротивата, сложи оръжие и се предаде на съветските войски. Съветската армия освободи от японците Манджурия, Южен Сахалин, Северна Корея и Курилските острови.
168
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Става въпрос тук не за талибаните и Афганистан, нито Осама, а за Русия и има ли братска обич в политиката и какво да се прави, когато страна, в като си в сътояние на войан ти изпраща миносец в териториални води - МОЖЕ БИ ДА ГИ ПОСРЕЩНЕШ С ЦВЕТЯ???????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
167
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кУВЕЙТ!!!!! гРЕНАДА!!!!!!! аРДЕНИТЕ - 2-РА СВЕТОВНА ВОЙНА!!!! *** - 2-РА СВЕТОВНА ВОЙНА!!!!! ти ми кажи една битка, в която руската мечка да е водила с мисъл за това, колко ще са жертеите от собсвената й армия, какви ще са последствията за тила, наслението и икономиката?????!!!!!!!!!!!!!!!
166
3
 
2
 
! Отговори
АБЕ ,КАКВО СТАНА.. преди 13 години
...С РУСКАТА ВОЕННА ЧАСТ В КОСОВО?ЩЯХА ДА ПОМАГАТ НА СЪРБИТЕ ,...АМА СЕ ВЪРНАХА *** В РУСИЯ!ТЕ МАЙ СИ БЯХА *** ОЩЕ В АФГАНИСТАН И ЧЕЧНЯ...АМА В КОСОВО ГИ ДОУСРАХА!ТАЯ КОМУНИСТИЧЕСКА ***...ЗА НИЩО НЕ СТАВА! ГОЛЕМИТЕ ПОДВИЗИ НА РУСКИЯ ВОЙНИК , ПРЕЗ ВСВ СЕ ДЪЛЖАТ НА ПОЛИТКОМИСАРИТЕ ,КОИТО СА РАЗСТРЕЛВАЛИ, ВСЕКИ ,КОЙТО ПОМИСЛИ ДА ОТСТЪПВА.....!НАПРЕД ....ИЛИ СМЪРТ!!!!!ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ.....СЕГА ОБАЧЕ ,ТОЯ НОМЕР НЕ ВЪРВИ!ЗАТОВА ГИ БИЯТ ,КАТО КУЧЕТА В ЧЕЧНЯ И ДРУГИТЕ РЕПУБЛИКИ!
165
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТРУДНО Е ДА С ЕОБЯСНИ НА МАЙКИ И БАЩИ, ЗАЩО СА ЗАГИНАЛИ СИНОВЕТЕ ИМ - НЕЩО, КОЕТО РУСКИТЕ ИГРАЧИ РЕШАВАТ С ЛЕКОТА - НЕ ОБЯСНЯВАТ, А ИМ БИЯТ НЯКОЯ КОНСКА ДОЗА УСПОКОИТЕЛНО ПРЕД ОЧИТЕ НА МЕДИИТЕ! КАКТО СТАНА С "КУРСК"! ПИТАТ ПУТИН " КАКВО СЕ ЛСУЧИ С КУРСК"? ОТГОВОР НА пУТИН: "ПОТЪНА!" КРАТКО И БЕЗ ОБЯСНЕНИЯ!!!! ТОЛКОВА С ЕПОЛАГА НА РОДИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ МОМЧЕТА ДА ЗНАЯТ!!!!!
164
2
 
0
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Кажи една война спечелена от САЩ?
163
1
 
0
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Много наивен пост, ти изобщо вярваш ли си? Става въпрос за това талибаните от кого бяха обучени, името на Осама е събирателно за тях, ако не си разбрал! Бяха обучени от САЩ, Тора-бора също построена от САЩ и т.н. само, че решиха да не ходят повече по свирката на САЩ и да се освободят от тях!