Н. Младенов: Не всички от върнатите са роми

На никого не му е приятно да живее с гето до себе си, коментира външният министър
18 сеп 2010 23:22,
133
Н. Младенов: Не всички от върнатите са роми
Снимка: Булфото

"Няма основание да се смята, че има нарушение на френското законодателство или европейските директиви по отношение на нашите граждани. Нали ви е ясно, че на никого не му е приятно да живее в гето или да живее с гето до себе си."

Това каза пред Дарик радио министърът на външните работи Николай Младенов относно връщането на нашите граждани от Париж. "Не всички от тях са роми", каза той.

"До вчера са 41, тези дни предстои от 16 души да си дойдат, но не всички от тях се декларират като роми. Това няма значение – те са български граждани", допълни Младенов.

"Франция, както и всичко европейски страни имат директива за свободното движение, която казва, че ако не можеш да докажеш средства, място, където живееш, осигуровки, страната, в която пребиваваш има правото да те върне в страната, от която идваш.

Само за 2010 година 531 са гражданите, които са върнати от различни страни в ЕС на базата на подобен тип правила. През 2009 година те са били малко над 600 души. От Белгия, Франция, Германия, Финландия, Дания са върнати най-много граждани. Става въпрос за спазване на вече съществуващи правила, които ние всички сме се съгласили да спазваме.

Само за 2010 г. от Франция има 107 върнати, през 2009 г. са били 145 български граждани. Това е процес, който тече постоянно", допълни Младенов.

Връщането на хора, когато те не спазват правилата е практика, която не е от вчера. Защото има и страх, разбира се, че в някои случаи просто определени хора ползват дупки в законодателството на определена страна, за да злоупотребят с нейната социална система", заяви Младенов.

Още по темата

По отношение на българските граждани, които са върнати сега от Франция, нямаме основание да смятаме, че те са експулсирани, без да са разгледани техните индивидуални ситуации. Всеки случай е разгледан индивидуално", категоричен бе Младенов.

"Ако български граждани се самонастанят някъде в България си има българско законодателство, когато отидат в друга страна членка, те стават вече обект на правата на европейското законодателство", уточни Младенов.

"Блокът в Ямбол – 20 години този блок седи там, разпада се, няма ток, няма вода и никой нищо не е правил. Имаш хора, които живеят в кошмарни условия и 20 години нищо не правиш по този въпрос", каза още Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
liulqk преди 13 години
4akam vremeto kogato 80 % ot svetovnoto naselenie 6te e 4erni mangasari .... da vidq gospodata evrei vmesto voda4i na bqlata progresivna rasa 6te se 4udqt kak izob6to da napraqt i podobie na eftina sistema s tozi raznoobrazen ot 4erni genno fond
127
1
 
3
 
! Отговори
zhikan преди 13 години
не всички били роми,имало и няколко ***!!!
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** , не роми
125
0
 
8
 
! Отговори
СТОЯН преди 13 години
ПРАВ Е МИНИСТЪРА,И НИЕ КАТО ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА ПРЕДПРИЕМЕМ МЕРКИ ЗА ПРИНУДИТЕЛНО НАКАРВАНЕ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ...*** НЕ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ДА СА ПРИВИЛЕГИРОВАНО МАЛЦИНСТВО-ТРЯБВА КАТО ВСИЧКИ ДА ПЛАЩАТ ТОК,ВОДА,СМЕТКИ,ДА РАБОТЯТ,ДА ЖИВЕЧТ ЗАКОННО,ТРЯБВА ВСИЧКИ НЕЗАКОННИ БОРДЕИ ДА СЕ СЪБОРЯТ....И НА КОЙТО НЕ МУ ИЗНАСЯ-ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ КЪМ ИНДИЯ....АМАН ОТ ***,АКО НЕ ТРЯБВАШЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ ДА ГИ ХРАНТУТИМ ОТДАВНА ДА СМЕ СЕ ОРАВИЛИ КАТО ДЪРЖАВА
124
2
 
5
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
И НА ТОЯ ПЕЗЕВЕНК НЕ МУ Е ЛЕСНО ДА СЕДИ РАЗКРАЧЕН...
123
6
 
8
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
*** българи мълчат ама *** ще дойдат и пред твойто министерство,защото в Европа съществуват права на човека,които ви не спазвате!Или франсетата отварят трудовия пазар или БГ да излезе от ЕС,за туризъм милиони не се дават на ЕС,визите ни излизат по евтино
122
4
 
7
 
! Отговори
7777 преди 13 години
След като нямаме право да работим на в 5 европейски защо внасяме вноски в ЕС!??За туризъм!!??Ами визите ни излизаха по евтино от милионте евро вноски в ЕС.Навън...Оставка...Само Първанов зе озъби на френското like koeto ви нарежда на назначите министър на ромите тъй като вече турците си имат,при положение те нямат нито на арабите нито на ромите.Оставка.....бегай да работиш в ФР
121
4
 
7
 
! Отговори
Ева преди 13 години
Гнусните подчовешки *** трябва да бъдат стерилизирани и набутани в приюти за кучета където да бъдат основна суровина в направата на кучешка храна.
120
1
 
7
 
! Отговори
11 преди 13 години
Научи се да защитаваш интересите на народа,защото ти работ6 за тоя народ,а ако не си кадърен марш да те няма.ФР диплпомат ви се подиграва с назначаването на министър на ромите,защото вече турците си имат ама дали в ФР те имат министър на арабите,на ромите т.н.Цял свят се подиграва на бг народ тоя тръгнал франсетата да затитава.Защо бе само българи и румънци нямат право на работа в 5 евродържави?Нали си плащаме вноските!!??Некадърници
119
4
 
5
 
! Отговори
ангел преди 13 години
ей, колко мангалолюбна *** имало в тая България.... нищо, рано или късно ще се стигне до ЕДИНСТВЕНОТО ИСТИНСКО решаване на проблема с *** - физическото изтребление. и тогава преди *** ще изгорят защитниците им - винаги така става. п.п. ако някой от "службите" чете - не призовавам и не пропагандирам. само отчитам фактите.
118
2
 
2
 
! Отговори
konte преди 13 години
bravo na ***,ne se davat lesno,pravqt kakvoto im haresva,ne pozvolqvat na nikoi da gi tap4e,a sega da vidim koi prav she sloji minusi ganiovci....
117
1
 
2
 
! Отговори
konte преди 13 години
istinska opastnost predstavlqvat ne romite,a politicite,koi sazdava naprejenie bedniq i gladniq ili toia deto iska da mu dere kojata
116
0
 
4
 
! Отговори
ASI преди 13 години
NE BILI ROMI? ? BILI SA *** ,MR6SNI,DA GI IZCHISTIAT OT BG DO DEVETO KOLIANO.SPEWNO.
115
1
 
2
 
! Отговори
ангел преди 13 години
107, и как да наричаме *** в Бг? ок, в щатите казват на афро-американците афро-американци, допустимо е и black-amerikan, казват на латиносите латино-американци.... а ние как да казваме на ***? "мръсната ***" устройва ли те? п.п. а "***" си е буквално "черен" - има и други езици, освен английски и български.
114
0
 
5
 
! Отговори
BG преди 13 години
Освен *** останалите, които са изгонени са чалгаджиите. Тъй като французите не са в час за по-сигурно са изринали и двата вида отпадъци.
113
2
 
3
 
! Отговори
Иврейчи преди 13 години
Туй иврейчи на снимката да спре да плямпа - хубаво се нареди като министърчи. "Не всички се декларирали като роми" - а интересно, да не би да се декларират като цвета на Европа?
112
0
 
4
 
! Отговори
До 107 преди 13 години
Човек, учудвам се как може да си толкова задръстен!?! *** буквално значи черен! Какви глупости пишеш и как изобщо ги мислиш бе човече?!? Чудя се какво ти е образованието ....
111
2
 
3
 
! Отговори
Жабок преди 13 години
Ами и преди втората световна война на хората не са им били приятни еврейските гета. Сега с парите взети предимно като репарации от Германия, но и от всички нас, евреите живеят в палати, управляват Световни банки и т.н.Е тва ни чака и с *** - голямо ***-еврейско бъдеще!
110
0
 
1
 
! Отговори
gtf преди 13 години
и кое им е общото с човека ?
109
1
 
2
 
! Отговори
sashka преди 13 години
aide da sa skriat si4ki mnogo na interesni sa praat ,kolko mirishelo ,kolko ne ,a ma kat dodat izbori pak sha ni tarsite,ko sti napravili za tezi siromasi ,nishto...