Влюбени дракони изкушават добрите християни

Църквата скочи срещу скулптура върху варненска чешма
9 ное 2010 14:21, Екип на Dnes.bg
562

 

Скулпторът Дарин Лазаров искал да зарадва варненските деца и изработил два влюбени дракона. Те са поставени върху чешма до басейна, в който тренират много деца.

Бдителни християни обаче съзрели в скулптурата клопка на Лукавия. Наливайки си вода, те се навеждат и неволно се покланят пред драконите, а за църквата те са символ на злото.

Сега Православната църква настоява да се сложи кръст над влюбените дракони.

Скулпторът обаче е шокиран, защото и през ум не му било минало, че може да бъде открит такъв подтекст в творбата му и вече съжалява, че е направил този подарък на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
11
 
5
 
! Отговори
десен прав преди 13 години
Попа е прав във всичко което казва,ако хората си четяха Библията,нямаше само да се наричат Християни,а щяха да живеят като такива,и щяха да разбират какво е угодно на Бога.Но в извратен свят живеем,и всеки ще отговаря един ден за делата си!
351
6
 
21
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Може би църквата нямаше да има нищо против, ако скулптора вместо драконите беше изработил върху чешмата... например блудство на свещеник с дете
350
7
 
15
 
! Отговори
MERI6181 преди 13 години
Рано,рано започнахме с простотията си!Тоя митрополит може ли да ми отговори,защо празнуваме тогава Великден????????Разпънали са човек,умрял е в страшни мъки!!!А ние ядем и пием на тоя ден???Айде стига с попското лицимерие-не ме гледай какво правя,слушай ме какво ти говоря!Нека не забравяме тая НАРОДНА ПОГОВОРКА!От тия с расата по-големи крадци,развратници и двуличници НЯМААААААААААААААААА!!!!!1
349
2
 
8
 
! Отговори
vgz преди 13 години
ЪЪЪ аве това са драконите от играта World of warcraft - Nefarian i Onyxia веее.Единствената грешка на скулптора са прекалено късите криле , трябва да са по доста дълги за да са съразмерни.Как такива малки криле ще вдигнат такова тяло.... Трябва да се поправи...
348
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поповете като спрат да карат коли за по 100х +, тогава да казват кое е зло и кое не.
347
6
 
10
 
! Отговори
В преди 13 години
Откачени хора... Едно време църквата е имала пълната власт, сега не чак толкова.Църквата е една голяма ЛЪЖА, за да контролира хората.
346
5
 
12
 
! Отговори
Helzo преди 13 години
ПФФФХАХХАХАХАХАХ НЕ МЕН - това просто ме тръшна. Е те такава новина просто..... Лукавия - :D :D :D по - *** хора от свещениците и религиозните фанатици не съм виждал.Държат се така все едно във Варна и изобщо в България се придържаме строго към християнските закони.Хайде да затворят и рок баровете, където има дракони по стените - те са лукави.НЕ СМЕ ВАТИКАНА ПСИХОПАТИ ИЗВРАТЕНИ ТАКИВА.
345
15
 
7
 
! Отговори
един преди 13 години
Драконите няма нищо общо нито с българската народностна традиция, нито с православието. Излъчват агресивност! И с това яйце, което държат звучат в определен смисъл порнографски.
344
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Драконът наистина прилича на Лукавия, но статуята е атракция. По добре е да я преместят в Морската градина.
343
2
 
7
 
! Отговори
Иво Минджев преди 13 години
Че що гледаш порно, където ядат ***, бе?!:)) Чети моя блог - в него *** се ползват по предназначение - за замерване.
342
9
 
1
 
! Отговори
Естет преди 13 години
Порното то е отвратително - гледал съм няколко пъти и се отвратих. А да зяпам мацки по нета не ламтя, защото живота не е в интернет. Аз оценям красивото и твърдя че мацките са красиви. А тия гущери трябваше да ги боядисат в друг цвят. Тогава щяха да са и по-реалистични. Но ми се струва, че щеше да е по-добре да бяха крави или овце?
341
0
 
13
 
! Отговори
Иво Минджев преди 13 години
Това всъщност са два хермафродитни рептила, а в яйцето се спотайва комунист. Дори може Призрака на комунизма да броди наоколо и да изтича през чешмата. Това че, чешма, крайъгълно място в българската фолклорна традиция, е обект на оскверняване, говори, че тук се крие нещо повече от култ към Сатаната. Това е заговор срещу българщината! Ей това да беше казал попът вместо да разказва вицове за Брежнев по времето на Рейгън. Подозирам, че зад маската на божи служител се крие меркантилен юдеомасон (забележете, че и скулпторът и попът са с бради - едва ли е случайно). Иначе как тъй ще сравнява Светия кръст с червената по комунистически Кока Кола. Навярно иска да тури кръст на чешмата, ад го боядиса в червено и да взима за реклама от болшевиките. Но днес е 10 ноември и ще бъде светлина!
340
3
 
8
 
! Отговори
естет преди 13 години
Дяволе, хубаво си ги направил, но са грозни? Трябваше да ги боядисаш в зелено, а тоя цвят сега е грозен както се гледа. Гущерите имат зеленикав цвят на отенъци и леки райета, а не такъв черен. но ти си черен, та не се учудвам. макар че мацките са белички и са живи дяволи? но те и жълти да са пак са си дяволици. И все пак не е хубав цвета им и това си е. Да беше попитал!
339
3
 
8
 
! Отговори
D. Danov преди 13 години
Препоръчвам ти да не пиеш никога вода ,та тя е вредна ,най-вече от тая чешма.И защото господ ще ти е благодарен ,че не си пил от този сквернен,дяволски извор,след около 60 до 100 дни ще те превърне в една изсъхнала мумия.Тогава някой скулптор ще те извае в чешма,и тя ще бъде ,,свята,, . Та тогава само ще кажа- пий Българино да ти е сладко!
338
4
 
7
 
! Отговори
Дяволът преди 13 години
Аз ги напраих тия дракони! Ха...ха....хааааааааИ щях да пазя тайна...но съм подпийнал...Папата, Патриарха и Ахмадинеджат са мои ора!
337
4
 
6
 
! Отговори
До 348 преди 13 години
И в мое име цирките ще им минават и проказата ще се излечи. Амин! ...Ай, са дай два шекела и бегай, че отивам да прасна Мария Магдалена!
336
2
 
15
 
! Отговори
Def преди 13 години
Аман от тия килимявки...а защо не се застъпват за приюта на Отец Иван в Нови Хан? Църквата се е отдалечила от миряните многооооооооооо. Какво им пречат драконите? Между другото източноправославната църква признали че земята е кръгла и се върти около слънцето? Защото "сестра" и католическата се съгласи с този факти преди няколко години....подчертавам НЯКОЛКО.
335
1
 
6
 
! Отговори
Господ преди 13 години
Ей, как да ме няма бе мискинин! За да ти докажа, че ме има пусни 50 кинта в пощата на апартамент 36, бл. 23, Овча купел, София, България - и ще видиш какви добри дела ще настанат на земята:)
334
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе къв христос къв алах кви пет лева. Ей *** вече сме в 21 век, хората хикс бозони търсят, протони сблъскват вие още вярвате на средновековни митове. Осъзнайте се! Господ (както и да го наричаме) няма! Тъжно, но факт! Който не е съгласен - да ми го покаже или да ми организира среща с него! Леле колко още път ни чака докато станем цивилизовани хора! Майкоооо...страх ме е да си го помисля колко още!
333
3
 
5
 
! Отговори
Пецо преди 13 години
Човека каза, че това е направено за децата. Като ти се гледат голи мацки пусни си телевизора или влез в интернет. Там има порно колкото искаш