НЗОК изплаща на лекарите парите за потребителска такса на пенсионерите

Общо над 9 млн. лева ще бъдат доплатени
Обновена: 28 ное 2010 11:40 | 28 ное 2010 11:40, Красимир Ангелов
30
НЗОК изплаща на лекарите парите за потребителска такса на пенсионерите
Снимка: БГНЕС

Националната здравно-осигурителна каса започва да изплаща на лекарите парите за потребителска такса на пенсионерите.

Изплащането на над 9 милиона лева за извършена медицинска и дентална помощ ще започне от понеделник, 29 ноември.

Сумата е доплащането за деветте месеца на тази година към потребителската такса от 1 лев, която пенсионерите заплащат.

Изплащането на тези средства стана възможно след актуализацията на бюджета на НЗОК и направени промени в Наредба №6 за реда за заплащане на сумите по чл. 37, ал. 5 от ЗЗО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: НЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 13 години
до Даола: Айде - доходи под официалните.Нямам такова впечатление.Гледах откриване на магазин лидъл в Малта - по нищо не се различаваме от тях - същата блъсканица,същите пълни колички .Знаете ли колко хора в Малта могат да си позволят собствено жилище.Мит е беднотията на българите.Бедните хора са бедни от години.От м.септември зимните курорти са продали местата за новогодишната нощ.а те не са малко.В анкета за бедни се определяха хора които не могат да си позволят да почиват два пъти в година
9
8
 
3
 
! Отговори
пациент преди 13 години
Никога досега не ми е даван касов бон, когато си плащам потребителската такса. мисля, че такава е практиката при сем. лекари. какви данъци плащат на тези пари?
8
1
 
10
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Ние сме на първо място в ЕС по хора, които имат доходи под официалната граница на бедността!!!! Това е престъпление в ХХI век! В България са изплащат и най-ниските пенсии.Дори в Гърция, на която наливат пари, плаща двойно и тройно по-високи пенсии.Шофьор на такси има пенсия от 700 евро!Причините: лошо управление на икономиката, повсеместни кражби и голям процент от бюджета за издръжка на държавната администрация и управниците, ниско данъчно облагане за богаташите.
7
9
 
6
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Тази година Дж-Пи та взимаха повсеместно от пенсионери над 60/63 одини цялата такса от 2.40 - поне в 15-то ДКЦ е така - без касова бележка, а са си отчитали такса по 1 лв.Сега ще си приберат и останалите 1.40 -т.е. по 3.40лв на пенсионер - изгодно ! Ако в София посещенията са били например 10 000 касата е надплатила 14 000 на докторите.А те са били повече - ами в цялата страна? Ето къде отиват парите на здравната каса.НАП трябва да принуди лекарите да дават касови бележки на пациентите.
6
4
 
10
 
! Отговори
Яна преди 13 години
И още нещо за пенсионерите:Крайно време е Б.Б. да се засрами и да престане да говори колко много пари дава на пенсионерите.Това е изклю4ителна наглост.150 лв.е "МНОГО ГОЛЯМА" пенсия.За пръв път от двадесет години ще гласувам за комунистите,защото те ми вдигнаха заплатата,а от там ще ми се повиши и пенсията.И не ме интересува кой ги изплаща.Магистрали,Бойко, не могат да се ядат!!!
5
1
 
11
 
! Отговори
МАРИЯ преди 13 години
КАК НЯМА ЕДНА БОЖЕСТВЕНА СИЛА ДА СВАЛИ 5 БР. ДЕПУТАТИ В ЕДНО МАЛКО ГРАДЧЕ - ДА ГИ ОСТАВИ С 150.00ЛВ. ПЕНСИЯ И ДА ВИДИМ КОЛКО ЧАСА ЩЕ ИЗКАРАТ?!?!?!?
4
0
 
11
 
! Отговори
слънце преди 13 години
до 3 - И това е само официалната сума ---- Предлагам, когато правителството публикува какви *харчове* плаща за някои прослойки от народа, ДА ЗАПОЧВА ОТ ХАРЧОВЕТЕ, КОИТО ПРАВИ ЗА СЕБЕ СИ --- Информацията трябва да е пълна, за да са нормални последвалите реакции на хората --- По начина, по който това се прави сега - хората се настройват едни срещу други, а онези горе остават в сянка --- Е не е редно така
3
0
 
17
 
! Отговори
истина преди 13 години
Ами снощи лудото Яне при Венета Райкова каза....5000 бона заплата получава един депутат......
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пенсионерите, безработните и хората с най-ниските заплати би трябвало да бъдат освободени от потребителска такса. За съжаление, не знам кого да препоръчам, за да им поеме той тази такса - лекарят също трябва да си получи своето. Ще се намери ли някой, който да хване дирята на поне една част от парите, откраднати от българския народ - дето сега всички ние ги изплащаме като външен дълг? Много хора са на социалното дъно, но най ми е жал за старците с малки пенсии, защото цял живот са работили!
1
0
 
18
 
! Отговори
слънце преди 13 години
Ако държавата дава НОРМАЛНИ И ЗАСЛУЖЕНИ пенсии на пенсионерите , те ще си плащат таксата и няма да се налага по този начин обществото да се НАСТРОЙВА срещу тях ---- Държавата ограбва тези хора в голяма степен, така, че единия лев, който дава не е нищо ---- Държавата НЕКА ПИШЕ КОЛКО ПАРИ ДАВА за вноските и таксите на ДЕПУТАТИТЕ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА ВСИЧКИ НИВА