Стартира кампания в подкрепа на незрящите с кучета водачи

Все още те не се допускат в много хотели, ресторанти, банки и институции
Обновена: 30 ное 2010 17:10 | 30 ное 2010 17:09,
5
Стартира кампания в подкрепа на незрящите с кучета водачи

Фондация Очи на четири лапи стартира кампанията "Отвори очи", чиято цел е да подпомогне хората с увредено зрение, придружавани от кучета водачи.

В много обществени места като хотели, ресторанти, банки и други институции все още не допускат незрящи с кучета водачи въпреки Закона за интеграция на хората с увреждания. До голяма степен това се дължи на погрешното схващане, че допускането на такова куче би отблъснало потенциални клиенти.

Всеки, който иска да се включи в промяната на статуквото, може да го направи по изключително прост начин, който не струва и стотинка. На специално направения за целта сайт – otvoriochi.bg, се намира стикерът на кампанията, а разпечатването му и поставянето на обществено място дава ясен знак, че това е територия, свободна за незрящи с кучета водачи.

Ако повече хора изберат да посещават приоритетно обществените места, на чиито врати е залепен този знак, ще насърчаваме все повече банки, ресторанти, хотели, офиси и обществени институции да променят отношението си към незрящите, придружавани от кучета водачи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Слава богу, в метрото видях жена с такова кученце. Кученцето има етикет - така , че се вижда.
4
0
 
4
 
! Отговори
предлагам! преди 13 години
предлагам да се въведе ВИСОКА глоба за тези, който недопускат незрящ човек с куче-водач плюс обществено порицание и положен труд в полза на незрящ човек!!!!!!!!!!!!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимника преди 13 години
Още не мога да повярвам, че бяха изгонили човек с куче водач от градският транспорт, това е..................nomentСлепият мъж се опитал да обясни, че кучето е служебно, има намордник, отличителни знаци и по закон има право да го придружава в транспорта. В негова защита се намесили и други пътници, но контрольорката и шофьорът заявили, че ако кучето не слезе, тролеят няма да продължи пътуването, разказва кореспондентът на Дарик радио в града
2
0
 
1
 
! Отговори
моля преди 13 години
Само някои са в 21 в. Повечето българи не са мръднали от 80-те год. на миналия век.А някои са още в средновековието. Толкова простотия, дивотия и лошотия на такава малка територия! Просто невероятно!
1
0
 
3
 
! Отговори
куче-водач преди 13 години
"ще насърчаваме все повече банки, ресторанти, хотели, офиси и обществени институции"... - какво да ги насърчаваме, те са ЗАДЪЛЖЕНИ СЪС ЗАКОН ДА ГО ПРАВЯТ!!! Тези хора имат законово право на този достъп! особено банките и обществените институции - са длъжни ПО ЗАКОН да осигурят достъп на хора с увреждания в която категория влизат и незрящите хора с кучета-водачи! Живеем в 21 век, моля всички да спазват закона и правата на тези хора!!!