Да си купиш жилище с отпадъчна хартия? Може

Пенсиониран учител от 30 години се издържа от вторични суровини
Обновена: 8 яну 2011 08:24 | 8 яну 2011 08:03, Екип на Dnes.bg
164

 

Бивш учител от Смолян в продължение на 30 години издържа семейството си с доходи от вторични суровини. Благодарение на отпадъчната хартия и желязо той успял преди 20 години да си купи апартамент, както и да изучи двете си деца в чужбина.

Въпреки ниската изкупна цена на хартията той продължава и до днес да се занимава с това. Благодарение на това, че преглежда изхвърлената от хората хартия, са спасени сотици документи. Той ги дарил на местния архив. Спасил и много лични документи и вещи на хора, изхвърлени погрешка. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
добре ни насо4ват.....на там ни тика това правителство.
77
7
 
13
 
! Отговори
ranarsa преди 13 години
Всичко е много хубаво!Има само един проблем!Учител клошар може да обучи и възпита ученици клошари.Това ни е проблема като нация.Ние сме обречени да бъдем внуци на Андрешко!Ако беше издържал децата си с частни уроци,ако бе написал книга или някакъв научен труд а той горкият.Колко е сладък!?Горд и независим в неутопления си апартамент.Сякаш е тръгнал да покорява Северния полюс.Това е нашият идол, г-да журналисти!Браво!Промивайте ни мозака,щото неостана!
76
0
 
12
 
! Отговори
Choco преди 13 години
Преди няколко месеца имах малко кашони от мебели и уреди. Реших да ги закарам в някой пункт вместо да заминат на ***. Бях потресен като видях каква е цената - 6 стотинки на килограм. Аз така или иначе знаех че и бензина няма да си покрия, но според мен цената изобщо не може да стимулира когото и да било да рециклира хартия. За сметка на това металите държат висока цена и *** се скъсват да ги крадат. Ако цените се балансират повече ще почнат да се занимават с хартия вместо с кражби.
75
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този човек е оцелял като клошар, а не като учител. Разбирате ли разликата. Това, че човекът така е решил да преживява - поздравления в личен план. Но товали е начинът да оцеляваме - помислете малко.
74
1
 
10
 
! Отговори
AbJeCt преди 13 години
Не забравяйте, че преди години когато аз съм бил малък, хартията се е изкупувала за 3 лева кг : ) а не като сега за 6 стотинки ...
73
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз Георги не се усмихвам, а ми е тъжно. Защото този човек е клошар, а е образован и учител.
72
0
 
7
 
! Отговори
Venci преди 13 години
е как какво се цели. да сме засими и управляеми.зависим от стоките които ще дойдат от вънот вън идва и храната, щото нямаме производстваот вън идва техникатаот вън идва половината токжилищата вече са сигурно над 50% ипотекирани и хората трябва да плащат до гроб на банките.и куп още неща.успяха да си изпълнят плана, лека по лека
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега пък и отпадъци да събираме. Не става въпрос дали работата е срамна или - не. А затова, че един учител си е губил времето и парите да учи, а после това не му стига да се издържа. Въпросът срамно ли е това ил не, няма смисъл.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Силно се съмнявам в тази притча. От събиране на отпадъци да издържаш студенти в чужбина? Айде де! Колко на месец трябва да изкарваш-поне 2000 лв. за студентите+1000 лв. за апартамента+за живеене. Само ни будалкат тук.
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От утре и аз почвам да събирам кашони.Явно е доходно!
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голямата лъжа на прехода бе, че ще сме всички богати, ама - не. След 20 години - няма икономика, няма селско стопанство, няма добри учени тук, с изключение. И това е политика на управлението. Защо? Какво се цели? И защо се стигна до тук. Като разберете истината, тогава давайте мнения.
67
2
 
30
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Очевидно човекът не събира хартия за да преживява и не е "на ръба на отчаянието". Щом и децата му са учили в Германия и е купил апартамент, не виждам защо трябва да го съжаляваме. Само може да се усмихнем и да вземем пример от него, че няма срамна работа. Да е жив и здрав!
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И друго, истината ще ви направи свободни. Но не тази от средствата за масова информация. Тълпата се манипулира много лесно, ако няма водач, коийто знае накъде ги води и защо. А е лено да се сетиш - ок, това не ни харесва, нокакво идва на негово място и как аз ще живея тогава. Дали това, което ще дойде е това, което го пфредставят или как ще стане това, което го говорят. Досега бяха само лъжи и лъжепророци в политиката, както и в образованието, с изключение. Има все пак и честни хора.
65
2
 
5
 
! Отговори
до истина преди 13 години
Абе вие наистина ядете доматите с колците. Такава машина за манипулация работи в бг., че просто не е истина. Има нужда от учители, но мислещи, а средствата за масова информация са една машина за манипулация. гОСПОДИ, ТОЗИ НАРОД, ПОМОГНИ МУ ГОСПОДИ!!!!
64
1
 
7
 
! Отговори
Защо не преди 13 години
От хартия по-може апартамент,отколкото да работиш на някой чорбаджия-изедник,без да плащаш данъци на престъпно-просташката държава! БРАВО на човека!
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тая "новина" е от миналия месец....ама от вас всичко мога да очаквам
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хаха, този не е единственият случай - преди 25 години един такъв откачалник в нашия блок събираше хартия и стъклени бутилки - тогава и киселото мляко също беше в стъклени бурканчета, и така си купи още един апартамент. Само с това се занимаваше по цял ден.
61
0
 
7
 
! Отговори
Богнострокулум преди 13 години
120 кг не са малко , но от личен опит мога да ти кажа , че ако става дума примерно за офис отпадъци, обемът далече не е толкова голям ! Преди години се опитах да накарам бившите колеги в офиса да събират всеки един надраскан или отпечатан лист. Представа си нямаш за едан седмица само нашия офис от 10 човека колко хартия изхвърляше ! Според мен , със сигурно надвишаваше 30-ина килограма.
60
1
 
6
 
! Отговори
Klementa преди 13 години
Predi 10 godini cqloto semeistvo zapochnahme da sabirahme hartiq po iniciativa na baba mi- kashoni, vestnici, abe kakvoto padne u doma. Baba estestveno tegelirashe po magazinite kato toq chovechec. Ta sled nqkolko mesechno usileno sabirane otidoha baba i bashta mi v punkta s ideata che,shte se varnat s parichka,poneje se beshe sabralo cqlo maze s hartiq.Tova koeto se slu4i,e che za malko ne mojaha da pokriqt razhodite po benzina do punkta.Taka si gi spomnqm az neshtata
59
0
 
10
 
! Отговори
kismit преди 13 години
Телевизия има навсякъде, но защо си тешил, че тя учи хората на нещо? Да гледаш сериала, безсмислените предавания или пълните с насилие новини е голям урок, нали. Нужно е да се научиш да мислиш върху чутото и видяното, а не да го приемаш за чиста монета. Да се научиш да изградиш собствено мнение и да може да опознаваш по-лесно непознатото. Това не става, като си полегнал на дивана с дистанционното в ръка или седиш пред компютъра,докато животът около теб тече, а ти мислиш, че пред теб е целия свят