Три нови хеликоптера по Шенген ни пазят границите

Борисов: Технически сме готови за присъединяване към Шенген
15 яну 2011 21:33,
151
Три нови хеликоптера по Шенген ни пазят границите
Снимка: Булфото

Три нови хеликоптера, доставени по Инструмента Шенген за Главна дирекция „Гранична полиция”, пристигнаха в България на правителствения ВИП на летище София. На официалната церемония по представяне на хеликоптерите присъства министър-председателят Бойко Борисов.

Присъстваха още комисар Захарин Пенов, директор на ГД „Гранична полиция”, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на отбраната Аню Ангелов, главният секретар на МВР Калин Георгиев.

"С доставката на тези хеликоптери, заедно с предишните, както и с катерите, движещи се както по Дунав, така и по Черно море, мисля, че сме готови технически за присъдиняване към Шенгенското пространство", каза премиерът Бойко Борисов.

Общата стойност на хеликоптерите е 29 283 000 евро. Летателната техника ще се използва за въздушно наблюдение на външните граници на ЕС.

"България върви уверено по своя път. Да, всички знаете, че България се нуждае от технологично време, докато дойдат ето тези последни хеликоптери.

Побързаха да ни атакуват по-рано, че не сме готови за Шенген", коментира още Борисов. Министър-председателят пожела на екипажите на трите хеликоптера безаварийно да пазят границите на Европа.

"Ангажиментът, която всяка една страна има, когато се присъединява към Шенгенското пространство, е постоянен, както и отговорността след влизането в него.

Не могат да бъдат правени компромиси в тази посока, така че българското правителство и МВР си изпълняват своите ангажименти по окомплектоването с най-добрата техника, която може да бъде закупена и да бъде използвана от българската гранична полиция, за да може да изпълнява своите ежедневни функционални задължения по опазване на външната граница", каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

"В края на месец февруари ще бъдем готови с последните мерки, предприети от правителството, по изпълнение на изискванията за присъединяване към Шенген, добави той.

Въздушното пространство се охранява и от добри прожектори, за да бъде възможно от по-големи разстояния да бъде локализирано влизане в територията на страната на емигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
5
 
! Отговори
До 140 преди 13 години
Г-н Анонимен 140, потресен съм от вашата компетентност. Вие сигурно сте пилот на хеликоптер?Научавам:"AW109 , много добри и леки, най-маневреният хеликоптер в света и въпреки това с много нисък разход в сравнение с другите модели".А аз знаех, че най-маневрени били тези на "Камов",особено Ка-50/52, заради съосните витла. Значи пропагандата на лошите руснаци ме е подвела.Твърдят, че гигантският Ми-26 има най-ниския ОТНОСИТЕЛЕН разход на гориво в света.Аз се питам, защо за патрул трябва 9-местен?
135
1
 
3
 
! Отговори
TR TURK преди 13 години
ETO GO EDIN UMEN BILGARIN, ZA SIJALENIE HORA KATO VAS MNOGO KALKO VIJDAM V SAYTA. TRI HELIKOPTERA CHTE VI PAZI HAYDE HAYIRLIYA GOSPOD DA VI PAZI OT KAKVO CHTE VI PAZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
134
1
 
3
 
! Отговори
Бобе преди 13 години
Е нали за тези 3 хеликоптера но проглушиха ушите преди година, че били ненужно поръчани от Р.Петков, макар и платени от ЕС? А сега излиза да били условие да влезем в Шенхен......
133
2
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 13 години
Все си мисля, че трябват няколко въртолета за медицински цели, "привързани" към определени региони. Но за такъв лукс - да се спасяват човешки животи, пари няма. А за следене на границите - има. Ясно какви са приоритетите на властимущите! Цялата Мара втасала, само ....... не си е сресала.
132
1
 
6
 
! Отговори
Граничарски преди 13 години
Как ще сме готови за Шенген,като граничните ни пунктове са в отвратително състояние-Кулата,Калотина,Кап.Андреево и къде ли не.Та представляват бунища-мръсотия,хаос,кучета,амбулантни търговци,покровителствани от самите длъжностни лица,хартии,прахоляк,мръсни и неугледни сгради.Кой е в Европа-България или Турция и Сърбия,които имат значително по-добри КПП-та от нас.Изобщо сме гола вода.Приеха ни със снизхождение в Европа,сега мислим,че можем пак да излъжем европейците.Ние сме срамът на Европа.
131
1
 
3
 
! Отговори
MONIKA преди 13 години
SABUDETE SE - WENGEN OZNACHAVA owte PO-VISOKI ZENI na VSICHKO.
130
2
 
5
 
! Отговори
MONIKA преди 13 години
SKORO PISAHA- rejat za SKRAP EDINSTVENATA BG PODVODNIZA........ Namame ARMIA......
129
2
 
7
 
! Отговори
? преди 13 години
AKO TOVA E AW109, 7enata mu v neta nov e 6.3mln US $;NA PAR4E,,,KAK STE S MATEMATIKATA KOLEGI:)
128
1
 
5
 
! Отговори
Уат дъ фак преди 13 години
"Побързаха да ни атакуват по-рано, че не сме готови за Шенген" ... аз нещо се обърках, да не би да сме в Шенген ? Ако бяхме готови едва ли щяха да ни отложат
127
2
 
6
 
! Отговори
mmmmmm преди 13 години
Как така технически сме готови за Шенген, като в съседната новина стадо биволи са преминали на българска територия, защото даже заграждение нямало?! И как за два дни са успяли да запълнят огромните кратери на границите с Турция и Гърция? Какъв Шенген, какви пет лева?!
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хеликоптерите от снимката са AW109 , много добри и леки, най-маневреният хеликоптер в света и въпреки това с много нисък разход в сравнение с другите модели.
125
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По Тошово време цветния телевизор беше лукс, а за лада се искаше партийна книжка и 5 години да чакаш на списък.
124
1
 
5
 
! Отговори
? преди 13 години
ABE Dnes, 6HTO NE Y SLOJITE TAYA NOVINA V OTDEL KRIMINALNI(KUDETO I E MYASTOTO)OBARKVATE 7YALATA STRANI7A.
123
3
 
9
 
! Отговори
М Бирата преди 13 години
Дали са заредени с бира Леденика ? :)))
122
1
 
2
 
! Отговори
? преди 13 години
6STO IM DAVASH IDEI BE;;)NE VIJDASH LI KOLKO IM E BAGAJA. 115
121
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ес е изцяло зависим от газта на русия.--------------- Само 1/3 от газта идва от Русия и ще става все по-малко, след като се построи Набуко.
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това са полицейски хеликоптери, а не Ми-24.
119
2
 
4
 
! Отговори
иван преди 13 години
както сега отчитаме че социализма е бил пречка за развитието на българия така съвсем скоро ще стане ясно че ес е също такава пречка и жесток експеримент със съдбите на много европейски страни.
118
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всеки може да провери в нета колко струва един хеликоптер - БЕЗСРАМНИЦИ. ---------------- Колко струва един такъв хеликоптер, няма ли да кажеш, след като си проверил?
117
2
 
3
 
! Отговори
diagnoztik' 10 преди 13 години
Stignah do izvoda che tova momche Borisov e uruchasalo !! Da hodi nezabavno pri nqkoq stara baba da mu pribae ili da mu lee kurshum !