Пет години от смъртта на сестрите Белнейски

Съдебният процес започва на 7 февруари
Обновена: 29 яну 2011 15:04 | 29 яну 2011 15:02,
30
Пет години от смъртта на сестрите Белнейски
Двойното убийство все още тъне в мистерия Снимка: Булфото

Днес се навършват пет години от смъртта на сестрите Росица и Христина Белнейски. Обезобразените им тела бяха намерени на 31 януари в месността „Грамадите” край Брацигово. Едното момиче бе открито със запретната пола, другото голо от случайно преминаващ  пастир.

Те бяха обявени за общодържавно издирване по сигнал на родителите на 27 януари. Тогава зверството потресе цяла България. Росица и Христина са били видяни последно живи на 28 януари в 24 часа, когато са били заснети от камера на банка в Пазарджик. Оттам следите им се губят. И до днес смъртта им тъне в мистерия.

Според първоначално спряганата версия девойките са станали жертва на сводници, които са ги принуждавали да проституират. Според  тогавашната съдбно- медицинска експертиза момичетата са били изнасилени и после удушени. Тази версия бе оборена от покойния вече професор Стойчо Раданов, който извърши ехскумация три години след смъртта. Експертизата рязко обърна хода на следствието, защото според професора момичетата са били прегазени от автомобил и не са били изнасилвани. Известният патоанатом се самоуби през октомври 2008 година. И до днес решението да сложи край на живота си не намира обяснения сред колегите и семейството на професор Раданов.

Името на бившия зам.-министър на транспорта, бивш областен управител на Пазарджик и настоящ депутат Георги Петърнейчев бе намесено няколко месеца след убийството на момичетата. Версията, която не беше доказана,  е, че Петърнейчев е блъснал с автомобила си възрастен човек, който по-късно е починал, а сестрите са станали очевидци на катастрофата. След това друга версия, също недоказана, гласеше, че синът на политика е бил в близки отношения с една от сестрите.

Още по темата

Според следователя по делото Веселин Мартински обаче името на Петърнейчев не е замесено в разследването, защото не е разпитван пред съдия. Така или иначе, в началото на януари тази година прокуратурата в Пазарджик повдигна обвинение за убийството на момичетата срещу Лазар Колев.


Според разследването мъжът първо е изнасилил и убил едната сестра, после е повторил зверството с другата. На твърденията на разследващите яростно реагира защитата на Колев - адвокат Марин Марковски. Според Марковски е невъзможно клиентът му да е извършил убийствата. Той твърди, че младият мъж в началото дори незнаел за какво става въпрос. Според следователят Мартински обаче Лазар Колев е платил, за да си осигури алиби около дните на убийството. Той призна, че върху тялото на едно от момичетата е намерен биологичен материал, който не е на Лазар.

Прави се всичко възможно да се установи на кого е той. Така единственият обвиняем за двойното убийство към момента е Лазар Колев. Процесът срещу него ще стартира на 7 февруари. Майката на обвиняемия Марияна Колева е категорична, че синът й е натопен и не е извършил зверството. Майката на момичетата Фани Белнейска очаква справедлив процес.

Лазар Колев твърди, че не е познавал сестрите. Адвокатът му Марин Марковски е категоричен, че ще пледира невинен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато се намери и съди убиеца на Емин, тогава ще се намери и осъди и убиеца на сестрите.Толкова безнаказани могат да бъдат не хора с много пари, а хора с много пари и власт.
29
2
 
0
 
! Отговори
МИ преди 13 години
Ако детето.което отглеждам с такава обич и старание-започва за излиза след позвънявания с този и онзи и аз не знам с какви видове индивиди е-кой трябва да ме уведоми за истината.При всички случаи това няма да са тези .наречени господа.които унищожиха и мойте родители и семейство.Този който подслушва най-добре едва ли предполага.че е подслушван.И ТАКА ОНЗИ КОЙТО ИМА НА РАМЕНЕТЕ СИ ЗВЕЗДИ-ИМА ЛИ И СЪВЕСТ ЗА ТЯХ.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СЕ УЛАВЯИТЕ ЗА ФЛОРАТА И ФАУНАТА НА ОНЗИ ГОРСКИ МАСИВ.
28
2
 
3
 
! Отговори
до Седларов преди 13 години
Какви са били показанията на учителката?
27
3
 
27
 
! Отговори
феномен преди 13 години
Бог да прости момичетата,Никога няма да разкрият убийците им.А нима разкриха виновниците за смъртта на войничетата преди години , които изгоряха в камиона.Замесени са хората, които дърпат конците в държавата, хората които вечно са на власт независимо кое е правителството - виждате , че нищо в тази държава не се променя. Посрещнахме много министър председатели като месии а те нищо не промениха, просто крадяха и продължават в същия дух.
26
2
 
18
 
! Отговори
Седларов преди 13 години
А за показанията на учителката всички си мълчат....*
25
4
 
26
 
! Отговори
Седларов преди 13 години
Извършителят е известен. Търси се заподозрян...
24
3
 
15
 
! Отговори
първия преди 13 години
цялата работа е толкова смръдлива че се не трае дано излезе истината отнякъде
23
4
 
17
 
! Отговори
Mrawka преди 13 години
Четох коментарите до тук и видях че има само един *** или дежурен милиционер нарекъл се патриот.Много е хубаво че болшинството хора са на ясно с успехите на следствието и прокоратурата.Жалко за сестрите ,професор Радонов и още няколко човека убити за да прекрият истинските убйци.Сам човек това не може да направи.Проклети да са убйците итехните помагачи.
22
7
 
36
 
! Отговори
5 години по-късно преди 13 години
Лазар Колев е просто удобният "извършител" ! Че не е цвете за мирисане е повече от очевидно. Това обаче не го прави автоматично убиец на сестрите.Ако Лазар Колев беше истинският извършител, той отдавна щеше да е осъден и да лежи присъдата си.ДНК експертизата е нагласена. Три години нямаше резултат и изведнъж излезе такъв.Адв. Марковски : "Убиецът е на свобода !".
21
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото повече го гледам този Мартински толкова повече се убеждавам че е нагласена работата - особено по отношение на ДНК пробите! Освен това този Мартински много неприятно впечатление прави с ехидното си хилене и държание, когато го попитаха за ДНК пробите - взе да увърта и се омота тотално.
20
3
 
30
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Със сигурност тука е замесен влиятелен човек. Има хора, които знаят истината, но се страхуват от оня ***, облечен във власт и много влиятелни приятели.Случаят Борилски няма да се повтори, няма заинтерисована страна, а в България, ако имаш много пари, винаги си невенен.Но нали господ гледа отгоре, дано той да раздаде правосъдие.А тоя изверг бял ден да не види и това да се връща на най-милото му.
19
7
 
37
 
! Отговори
Иван Петров преди 13 години
Гледах интервюто на Карбовски с този следовател Мартински и ми направи впечатление едно нещо - следователя много подробно разказва как е станало всичко - и то с подробности които само убиеца би могъл да ги знае, а накрая каза че обвинения за убийствата Лазар Колев постоянно отричал и не е признал или казал нищо досега. Откъде тогава следователя Мартински може да знае как уж е станало и то с такива подробности? Много съмнителна работа според мен.
18
5
 
30
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Повтаря се случая "Борилски".Трябва ли пак Франция да се намесва, че да открият истинския убиец?
17
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а какъв беше смисъла да ги ексхумират на втората година след като по това време в ковчега са останали само кости?
16
3
 
28
 
! Отговори
съгласен преди 13 години
Анонимен 13 прав си, но за съжаление такива *** които действително са извършили това деяние нямат съвест. Те са с чуството на недосегаемост поради една или друга причина. Дори да осъдят невинен човек заради тях, това въобще няма да ги развълнува. Много интересно как е внесен обвинителен акт, след като следователя предполага къде и как са извършени престъпленията. Обвинителен акт се основава на беспорни доказателства събрани доказателства, а не на предположения. Срам за всеки юрист.
15
4
 
46
 
! Отговори
qwerty преди 13 години
Убийствата извършени от обикновени хорица /пияни,луди,ревниви,злобни и тн. / се разкриват изключително бързо и ефективно.В такива случаи полицията буквално за 24 часа знае всичко.Трудните за разкриване убийства се извършват от богати и хора на власта.Полицията пак разкрива всичко бързо но също така бързо и се запушва устата - с пари ,повишения и заплахи. НЕ СМЯТАМ ЧЕ ТОВА УБИЙСТВО Е ИЗВЪРШЕНО ОТ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК.И ТЪЙ КАТО СМЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА БЪДЕ РАЗКРИТО./освен ако не спрат протекциите му
14
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко се беше изказал,че ако бил на власт 2005г, щял да разкрие убийството.Ами Бойко,ти тогава беше главен секретар на МВР,защо тогава не го разкри ?
13
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Убеден съм, че в България има много хора, които знаят истината в детайли. Но си кютат, мълчат като ***! Дано съвестта ги накара да проговорят!
12
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Двете момичета са имали информация как от водата да правят бензин и са отстранени от световната петролна мафия.А сега сериозно-лека им пръст и дано отговорният за ужасната им смърт изгние в затвора.
11
3
 
32
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
А ти си помисли как това се случва точно след ключов факт, разкрит от него. Как така депресията внезапно може да посети здрав човек със семейство, приятели, сигурна работа и висок обществен статус? Как никои от проближените му не може да си отговори защо? Или пък най-близките му хора, познаващи го най-добре нямат обяснение? Тези неща просто не стават така...