Васил и Василена ще се радват на майчина обич

Първите близнаци за 2011 г. няма да израснат в дом
Обновена: 4 фев 2011 12:26 | 4 фев 2011 12:26,
70
Васил и Василена ще се радват на майчина обич
Снимка: Булфото

Първите близнаци, родени в България за 2011 година в крайна сметка ще бъдат отгледани от истинската им майка.

Историята на Васил и Василена от Пазарджик потресе цялата страна, след като стана ясно, че първородната им майка ги е изоставила минути след раждането. 

Двете бебета проплакаха в първото утро на януари в пазарджишката болница. И двамата тежаха малко над 2 килограма.

Майката на близначетата – 34-годишната Лазарина заяви, че ще ги изостави, защото няма финансовата възможност и нормални условия, за да ги отгледа.

В продължение на един месец социални работници и психолози са убеждавали майката да си прибере децата от Дома за медикосоциални грижи, в който бяха настанени.

"Лазарина наистина имаше намерения да остави децата в дом, но след разговорите с нашите служители реши да размисли”, казаха пред Dnes.bg от отдел „Социално подпомагане” в Пазарджик.

Още по темата

В момента майката на близнаците живее с мъж, който има две деца от друг брак, а тя самата има момче на 15-годишна възраст от съпруга си, с когото още нямат развод.

"Ако жената наистина си прибере близнаците, ще й предоставим общинско жилище”, обещаха от община Пазарджик.

Освен това в момента на прибирането на децата Лазарина ще получи около 2000 лева накуп от помощите за раждане, майчинство и детски добавки, които й се полагат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
vili ot chicago преди 13 години
vinagi sam kazvala 4e nie nymame polova kultyra seksa e i za prodaljavane na roda i za udovolstvie ne moje samo da se e..6 i da ne nosi6 otgovornost sled tova tezi gi natzvakali i sled tova bezza6titnite i neiska6ti da idvat detza na tozi svyt gi zaryzva e zatova edin politik kaza 4e sme *** narod a drug be6e o6te po prav - 4e sme napraveni ot neka4estven material kakva e tazi maika moje da se e.e no ne iska da gleda detzata mi ty utre 6te rodi pak za tziganite tova ne e problem edno 6i6e raki
67
0
 
6
 
! Отговори
Силвия преди 13 години
Ако тези две дечица бяха желани и от двамата родители, за 9 месеца майката и таткото щяха да си уредят семейните неуредици и даването на децата нямаше въобще да стане на въпрос, явно децата са нежелани и от сегашния мъж на майката. Най-малкото за 9 месеца може да се уредят документи за развод /клаузата когато майката е бременна от друг/ и децата да не бъдат родени в този хаос. Изглежда от самото начало са нежелани и за това нито майката нито бащата не са предприели мерки за признаване и т.н.
66
0
 
8
 
! Отговори
Силвия преди 13 години
Жалко за дечицата !!! Тази жена дори и майка не може да се нарече, цял месец да бъде убеждавана от социални работници да запази децата си, това не е ден или два, в които човек е попаднал в дупка или да е изпаднал в временно отчаяние. Жената наистина не ги е искала, убедили са я единствено преимуществата да ги задържи, тези деца са обречени на мизерия и нежелание,няма да могат да се радват на семейна идилия.
65
0
 
9
 
! Отговори
Radost преди 13 години
Защо ги "бутат" децата, да ги вземе та да ги вземе!! И като ги вземе, какво? След месец пак ще са там където са :( Жалко за дечицата...
64
1
 
14
 
! Отговори
бръм преди 13 години
Два бона сега.Ами като свършат? После? Ужас.Абе тези жени не мислят ли,че едно дете не е като да си имаш куче?! Ми като не можеш да ги гледаш, защо ги създаваш, по дяволите!Децата нямат избор. Няма как да бъдат запитани " а ти искаш ли да се родиш?" Безотговорна работа!
63
1
 
20
 
! Отговори
Разбрахте ли сега !? преди 13 години
Прибрала ги е заради 2000 лв. накуп + общинско жилище !! Не заради майчинси чуства !
62
1
 
13
 
! Отговори
Шизофреник преди 13 години
Майката на близначетата 34-годишната Лазарина...живее с мъж, който има две деца от друг брак, а тя самата има момче на 15-годишна възраст от съпруга си, с когото още нямат развод.Бафмааму!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
61
1
 
20
 
! Отговори
Гост преди 13 години
И каква е гаранцията, че след няколко месеца няма да ги остави пак - "социални работници и психолози са убеждавали майката да си прибере децата". Кое ли е по-доброто решение?
60
2
 
12
 
! Отговори
до 52 от 48 преди 13 години
Извинявай, ти на ред ли си с главата? Не знаех, че има такива *** като теб, да подкрепят "майки" като тази. Или и ти си си зарязвал децата по домовете? Аман от *** като теб. Държавата за това е на този хал.
59
1
 
33
 
! Отговори
м преди 13 години
Нищо няма да получат разбира се..като свършат парите пак ше ги прати в дом,и така всек път...Държавата ще ги отгледа както и всички останали нежелани чавета на таквиз "майки" .Язък за децата!
58
1
 
34
 
! Отговори
kalinkata преди 13 години
Тук ключовите думи са 2000лв. накуп и общинско жилище.Това е мечтата на всеки ***- да му дадат нещо наготово.А децата ,за съжаление няма да получат обич точно от такава майка!
57
1
 
24
 
! Отговори
Аман бе! преди 13 години
"първородната им майка" ?!? Интересно как ще се дефинира "второродна", "третородна" и т.н. майка? Божеее, колко мъка (и глупави журналисти) има на тоя свят, божеее!
56
2
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Браво на такваз майка! Един месец - първият, в който им е толкова необходима майчина топлина, държа децата без майка. И защо било - за да приключи успешно преговорите за жилище на аванта.Все едно всички си гледаме децата в царски дворец и на който му е тясно или му е висок наема - ражда и зарязва.За да не ми изтрият коментара, ще си запазя за себе си всички епитети, които му хрумват по адрес на тази "майка".
55
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Първородната им майка"... Кой клас е завършил автора на тази статия???
54
0
 
21
 
! Отговори
много тревожно преди 13 години
"Първородна майка"?, "реши да размисли"? - може би създаваме нов български език в медийното пространство?
53
1
 
16
 
! Отговори
мила преди 13 години
Към редакцията- словосъчетанието "първородна майка" е невъзможно тук, тъй като в статията по-нантък пишете, че родилката има също и син на 15 г. Е значи е малко невъзможно това да и е първо раждане, нали така, мислите малко като пишете!
52
3
 
14
 
! Отговори
do 41 преди 13 години
Аз да ти кажа, че не безплатни противозачатъчни, а им дават безплатни спирали на жените! Обаче те *** мръсни ги продават за 10лв.и раждат ли, раждат! А за да си купя аз спирала трябваше да обиколя всички аптеки в града ми, да помоля приятелка в съседен град да търси... и след 2 месеца някак си успях!Живи и здрави да са и на тази жена децата! Само да не реши да ражда още 5, че не общинско жилище, ами общинска къща ще трябва да и дадат!
51
7
 
6
 
! Отговори
Емил преди 13 години
До анонимника от пост 48:Ей лигльо,аз ще ти направя едно бебе и ще вземеш от държавата 20 бона като първия мъж родил в Бг
50
2
 
18
 
! Отговори
ВИП преди 13 години
И какво от това,че мяйката е българка..Много *** и нахален народ се навъди,обаче всички артисти.Това за мен е изнудване от страна на майката,а и каква жена е не разведена с един,живее с друг,бременна от трети,ама с претенции.Затова на преброяването ще се пиша,че съм с начално незавършено образование..
49
1
 
5
 
! Отговори
Голям Въпрос ? преди 13 години
Не разбирам защо нашата родна мафия се нуждае от правителство като могат да се оправят и сами !!, Това не е ли излишно хабене на пари.??