КАТ с акция: "Да спасим милиони човешки животи"

Полицаи, рокери и състезатели демонстрират тежки ПТП-та
Обновена: 10 май 2011 09:47 | 10 май 2011 07:10,
39
КАТ с акция: "Да спасим милиони човешки животи"
Снимка: Архив Булфото

Кампанията на "Пътна полиция'' – СДВР "Всички ние можем да спасим милиони човешки животи'' стартира на площад ''Княз Александър Първи'' в столицата.

Кампанията е по инициативата на ООН "Десетилетие за активни действия по пътна безопасност" и ще се състои под патронажа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Целта на акцията е да се подтикнат гражданите да бъдат изрядни шофьори и да спазват правилата за движение.

Водачите на МПС могат да предотвратят множество пътни инциденти и с това да спасят милиони човешки животи.

Днес ще бъдат представени възстановка на тежко пътнотранспортно произшествие и действията и реакциите за спасяване на пострадалите при инцидента.

В демонстрацията ще се включат полицаи, рокери и известни автомобилни състезатели.

Деца от столични училища и от Националния дворец на децата, заедно с художника Иван Яхнаджиев ще рисуват на тема: ”Пътна безопасност”.

Всеки един от тях ще изрази своето отношение към безопасността на движението и намаляването на жертвите на пътя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: КАТПътна полиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
22
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
***, НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШ !!! Нямаш право да ми изпращаш заплашителни писма, които не цитират ЗАКОН !!! В писмата се цитира КОДЕКС НА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ !!!Разчитате точно на това, че простото българско племе не чете внимателно и не познава законите ! Хайде, чакам да ми изпратите такова писмо. Пък после ти гарантирам, че юристите ви ще се изприщят от това, което ще последва !
37
0
 
21
 
! Отговори
traffic jam преди 12 години
Каква ирония - организират кампания за спасяването на човешки животи, а в същото време стартът на тази инициатива задръсти целия център и застраши сигурността на участниците в движението. И аз бях там, и аз участвах с нечовешки маневри и *** газ... следващия път пак направете събитие в най-пиковите часове :)
36
0
 
26
 
! Отговори
пак ли кампания?! преди 12 години
...Полицаи, рокери и състезатели демонстрират тежки ПТП-та...Не е необходимо да ги демонстрират - те ги правят редовно.Спомнете си предишните кампании,които завършиха с пълен фарс - с ПТП-та с участие на лица от кампаниите. Ако идеята на КАТ е отново да се имитира дейност и да се показва на обществото колко много 'работа' вършат, то не знам вече дали някой ще им се върже.Вместо да вземат мерки за повишаване на контрола и организацията по пътищата те си правят PR. Жалко за жертвите...
35
0
 
17
 
! Отговори
До 17 преди 12 години
Много си прав!Само не мога да разбера, кой *** разрешава затапването на основна пътна артерия в пиков час!!!...И разбира се, когато автомобилите са спрели и прегряват - тогава ще има най-малко произшествия. Спирането на движението води до по-малкко произшествия.
34
2
 
18
 
! Отговори
Застраховател преди 12 години
Не застрахователите, а "Гаранционен фонд" изпращат тези писма. Това е държавна инициатива. Добре е да се информираш преди да плюеш, за да не се излагаш като сега. Във въпросните писма са посочени законовите основания за глоби. Първо прочети закона и после рисувай средни пръсти макар, че от човек с подобни изразни средства не може да се очаква да чете и да мисли.
33
2
 
19
 
! Отговори
Заклещени кучета преди 12 години
Полицаите може и да шофират без колан, но това явно не пречи на повечето хора да карат пияни, да изпреварват без да имат видимост, да шофират неизправни автомобили, да карат с превишена скорост, да отнемат предимство, да минават на червено, да не спират на пешеходна пътека и на знак "Стоп", да паркират където им скимне само и само колата да им е до г*за, да карат в насрещното, и всякакви други простотии. Надали катаджиите се возят в колите на хората и ги карат насила да безчинстват по пътищата.
32
1
 
21
 
! Отговори
пагончо преди 12 години
Не знам в друга държава дали го има това ,катаджиите да се крият по храстите,и да дебнат за нарушители,мисля,че това най-много дразни хората.
31
3
 
21
 
! Отговори
Свиреп преди 12 години
Няма по долно и гнусно племе от българските полицаи. По долни са и от ***. Еднакво необразовани и мързеливи, но пък за сметка на това пък арогантни и нагли. А КАТ пък, са нещо като *** на *** от МВР. Нещо като квинтесенция на посредствеността. Просещи, лукави, абсолютно непотребни ***.
30
1
 
23
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Много хора са получили такива `честитки` от застрахователите. Че трябвало, да плащаш гражданска, дори когато колата ти е на паркинг. И доста от хората се плашат и си плащат. Остават ми няколко дни до изтичане на гражданската и НЯМА ДА Я ПОДНОВЯ ! Нарочно ! Ще чакам такава честитка. За да им отговоря писмено и подобаващо. С нарисуван среден пръст. Сериозен съм. Пък хайде да видим кой-кого ще осъди после. Те мен за неприличния жест или аз тях, за това, че ме МАМЯТ и вкарват в заблуда.
29
2
 
32
 
! Отговори
Кога ??? преди 12 години
1. Кога полицаите в България ще започнат да шофират личните си МПС-та, опасани с колан ?2. Кога полицаите в България ще започнат да си купуват гражданска отговорност и винетка ?3. Кога полицаите в България ще започнат да получават актове за говорене по телефон докато шофират, за превишена скорост, за неспазване на знаци и маркировка ?КОГА ???
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво пък общо има КАТ със оправянето на България. Трябва на първо място да се оправи съдебната система и от там вече ще се оправи всичко ;)
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАТ са мафия,като Топлофикация ,НЕК ,ВиК, и докато не се реформират България няма да се оправи!
26
0
 
20
 
! Отговори
Моника преди 12 години
Всеки ден преминавам през кръстовище край гр. Дебелец на което румънски ТИР уби 4 човека - цяло семейство, знака STOP при излизане от гр. Дебелец е сложен така, че се закрива от друг обозначителен знак. Освен това има знак за ограничение на скороста 60 км. Знаете ли кой кара с такава скорост, май глупаците и баламите. Навярно всички които изпреварват с бясна скорост на това кръстовище убиец мислят другите, които се опитват да спазват обозначената скорост за ***. Дали пък техните коли не могат да вървят толкова бързо или защото не са с джипове.
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Днес ще бъдат представени възстановка на тежко пътнотранспортно произшествие"Че те тия възстановки всеки ден и всяка нощ се случват из цяла България...
24
0
 
25
 
! Отговори
Mitko преди 12 години
"Водачите на МПС могат да предотвратят множество пътни инциденти и с това да спасят милиони човешки животи."Те и полицаите могат да предотвратят инциденти и с това да спасят милиони човешки животи, ако спрат да вземат пари, вместо книжки при очевадни нарушения!
23
0
 
23
 
! Отговори
дядо Павел преди 12 години
Безопасност по пътищата, това е съвкупност от: добри пътища , разумни шофьори и технически изправни МПС. К А Т защо контролират само 2 и 3. Първото и най-важното ,защо не го контролират?
22
1
 
21
 
! Отговори
до Ваня преди 12 години
Така е Ваня,тази сутрин в сутрешния блок НТВ,чух че щели да съставят актове от 400лв. след направена в гаранционния фонд справка ако даденото МПС няма застраховка ГО,даже когато автомобила не се кара.Няма логика ,но какво да се прави,мутро-комунизъм,трябва да се плаща.Еееех ,да беше като в цивилизованите държави,но не е за жалост
21
4
 
19
 
! Отговори
ahi преди 12 години
КОГАТО ЦЕЦКО ОПРАВИ ПЪТИЩАТА И ГИ АСВАЛТИРА А НЕ ДА ГИ КЪРПИ-ТОГАВА НЯМА ДА ИМА ЖЕРТВИ !ПОД ПАТРОНАЖА...ЕХ ТОВА ПРОМИВАНЕ БЕ!
20
3
 
23
 
! Отговори
q преди 12 години
всичко е хубаво,ама цецо и бойко да дадат личен пример като не хвърчат с нсо като *** маймуни, и да вдигнат надника на катаджиите и да измислят как да не са подкупни.не може ти спираш някой пиян дава ти 20лв и продължава,или му пишеш некъв *** акт и продължава.напаво затвор по бърза процедура няколко години.същото и за превишена скорост над 20км от разрешената затвор независимо има ли птп и пострадали.примерно спрат те с над 70-80 в квартала и затвор от 3 години нагоре и подобни.
19
5
 
32
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
Като чета коментарите, скоро тежките ПТП-та по родните пътища, няма да намалеят. На *** я му полицаите виновни, я му пътищата виновни, ама да се сети да спазва ЗДП, НИКОГА!!! Абсолютно сте наясно, какво е състоянието на Бг пътищата и на всичкото отгоре продължавате да карате, с пъти над ограничението на скоростта, а за изправност на автомобила не може и дума да става. *** ще гледа да си затъмни стъклата, ама не и за спирачки и други подобни!!! А бе......

Спонсорирани публикации