Задържаният в Либия български лекар се завърна у дома

Д-р Атанас Кръстев заяви, че е развълнуван и не разказа за ареста
Обновена: 19 юни 2011 00:02 | 18 юни 2011 23:58,
20
Задържаният в Либия български лекар се завърна у дома
Снимка: Булфото

След близо три месеца в либийски затвор тази вечер д-р Атанас Кръстев се завърна в София заедно със семейството си, съобщи БНР.

Той не коментира обвиненията на либийските власти в шпионаж и не разказа подробности за задържането му.

„Действията на хората бяха продиктувани от положение на война. Аз ги разбирам, но те успяха да запазят човешкия си облик и им благодаря, защото те също помогнаха за моето освобождаване”. Така лекарят отговори на въпрос дали е бил измъчван в затвора „Джудейда”.

Още по темата

Д-р Кръстев определи като клюки или недоразумения твърденията, че той дължи пари на хора в Пловдив и заяви, че не е запознат да има прокурорска заповед за неговото задържане в града.

Той отрече да има специалност ортопед и да е началник на ортопедичната клиника в либийския град, както бе съобщено по-рано от Министерството на външните работи.

Д-р Атанас Кръстев обеща да разкаже повече след няколко дни, тъй като сега е много развълнуван и изморен от пътуването.

Българинът бе освободен от затвора преди дни, след като прекара три месеца в затвора „Джудейда” по обвинение в шпионаж. Причината е, че властите открили в компютъра му снимки на „стратегически обекти“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
4
 
! Отговори
Манев преди 12 години
Така е -- правителството трябва да закриля всеки бълг. гражданин. Но се получава нещо странно-- Много са случаите на българи с проблеми в чужбина /И ТО СЕРИОЗНИ/,но не им се обръща абсолютно НИКАКВО ВНИМАНИЕ, оставят ги на произвола на съдбата... А за този доктор ВЕДНАГА СА ВЗЕТИ СЕРИОЗНИ МЕРКИ,ПОЛОЖЕНИ СА СУПЕР ГРИЖИ... СТРАННО,странно. Тук има нещо гнило и гнусно!
19
0
 
4
 
! Отговори
с преди 12 години
КОЛКОТО ДА Е ТОЙ Е МУШЕНИК,НО НАШЕТО ВЪНШНО БИ СЛЕДВАЛО ДА ГО ЗАКРИЛЯ,А ЩО СЕ КАСАЕ ДО НЕГОВИТЕ БАЙ ГАНюВЩИНИ СЕГА ТУК ТРЯВА ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО,ОТРЕЧЕ ДА ИМА СПЕЦИАЛНОСТ,И ЧЕ Е НАЧАЛНИК ОРТОПЕДИЧНА КЛИНИКА,ЗАТОВА ПРЪСТ ИМА ВЪНШНОТО М-ВО,КОЕТО ПУБЛИКУВА НЕВЕРНИ ДАННИ.ВСИЧКО Е СРАМ И ПОЗОР ЗА БГ.ЗАЩО ДА СЕГА НЕ Е ПОТЪРСИЛО ОТГОВОРНОСТ ОТ Д-РА,А Е ПУСНАТ ДА ПЪТУВА ЗАД ГРАНИЦА.
18
2
 
7
 
! Отговори
Манев преди 12 години
Този самодоволен доктор, надул се като пуяк-гледах го, трябваше да бъде арестуван на летището заради многото си парични измами и отведен директно в затвора! А вместо това какво виждаме -- държавни почести, преса, представители на правителството,които бащински го покриха веднага след краткото изявление пред журналистите.Докторът определено позираше като национален герой,изживяваш се като важна особа... СТРАННО !
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до преупотребения ка**** номер 12"Българин не лъже, не краде" - ДжинотА ти какво предлагаш, бе, *** - да защитавам всякакви парцали, само защото били родени на територията на България. Българин е качество, а не определение по рождение! Анадъмно, ага?
16
1
 
6
 
! Отговори
МАНЕВ преди 12 години
Всичко е повече от странно--този лекар е изнедвал много хора за пари, мамил е за пари и вместо да бъде арестуван и съден за МНОГОБРОЙНИТЕ СИ ПАРИЧНИ ИЗМАМИ , напуска безпрепятствено България и се установява спокойно в Либия с фалшив документ за ортопед! Там шпионира на воля за пари,въпреки голямата си заплата и като го арестуват,правителството полага ТОПЛИ И СЪРДЕЧНИ ГРИЖИ за него, измъквайки го странно бързо! И вместо този нагъл дебелак да е арестуван на летището,той е посрещнат с почести!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до употребения к***** номер 11Това министърът лично ли ти го съобщи или комуникирате чрез кораба-майка?
14
3
 
8
 
! Отговори
2121 преди 12 години
Тоя *** чии го крепил там след като 1000 пъти бяха призовававни да се евакурат!Подозирам, че наистина не му е чиста работата, защото тук бившият ме шеф в Пловдивската болница го обрисува като изключителен мошени , ходил да иска пари от пациенти от името на бивщия си шеф! За което е бил изритан от болницата в пл.!Сега да плати всички рацноски направени по освобождаването му!Не сме длъжни да се ръдсим , за да спасяваме задниците на всякакви ***!
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Pyrvanka... neshto ordenche tova onova niama li ve?
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до кифладжията 10Дори да са били виновни, те са българи. Държавата ни трябва да защитава българите навсякъде, без значение дали са нарушили местните закони.
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до чикиджията 10Наскоро либийският министър на правосъдието призна, че процеса е бил скалъпен и сестрите не са виновни.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до употребения *** номер 5Още ли има ***, които се съмняват, че "сестричките" бяха виновни за заразяването, като някои от тях дори са действали умишлено? То верно, че доста ви миха мозъците по медиите, ама чак пък толкова...
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 8Не си разбрал(а) аналогията. ГЕРБ се справи с проблема тихо и бързо, докато СДС-Костов не успяха навремето (и работата я свършиха французите и германците тогава).
8
2
 
3
 
! Отговори
do-5 преди 12 години
Samo che rabotata po osvobojdavane na sestrite ne is svarshi GERB, a edna malko izvestna jena na ime Silvi Vartan frenska grajdanka no rodena v Asenovgrad blizka na Sisilia Sarcozi. Poviarvai na nikoi ne mu pukashe che nespravedlivo shte umrat horata niBivshata sapruga na Nikola Sarcozi i pri tova s evreiski proizjus sama vlezna v sashtrata na Kadafi i uspia da izdeistva osvobojdavaneto na nashite medici.Ako balgarin mojeshe da go napravi sastrite niamashe da sa po libiiskite zatvori 8 godin
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
така му се падана тоя алчен доктор за пари..като знае че има големи проблеми в Либия..какво прави там.
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе нали преди няколко месеца когато почваше инвазията на НАТО, бяха предупредили абсолютно всички българи да се махат оттам.Останаха само тези които искренно вярваха в Кадафи и искаха да спечелят много пари.Не мога да разбера защо някой се занимава да спасява такива хора - те не искат да бъдат спасявани!!!
5
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдам, докато Костов обясняваше 'Ами ако са виновни', Няадежда се лигавеше по медиите и сестрите лежаха години в либийските затвори, ГЕРБ свърши работата тихо и бързо.
4
1
 
7
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
nikoi ne go karal da hodi tam ...
3
2
 
14
 
! Отговори
Стига с извратеняци преди 12 години
Същото тъпунгерско слугуване на журналистиката ни с превъзнасяне, както бе при "сестрите". Журналистите могат престъпника да направят герой и обратно героят - престъпник. Драскулничеството в името на "мъни, мъни...".
2
3
 
19
 
! Отговори
БМ_21 град преди 12 години
Този образ е типичния ни постсоциалистически сънародник с балканско-ориенталски нрав, тръгнал да прави лесни пари с дребни далаверийки в стил бай ви ***! В интернет се появи информация за това че доста хора е завлякал с пари, че не особено често е посещавал раб. си място и т.н. Няма да пропусне сгодния случай и сега да гушне някой лев покрай създалата се шумотевица около случая в Либия ... както би казал бай ви *** "пара да капе е важно, майната и на истината"!
1
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това трябва да е реклама на дипломацията на тиквата.Радвам се,че хората са живи издрави ама толкова писане не върви.