Розова роза за родния запалянко

Стоичков представи три проекта за нови стадиони
Обновена: 26 юли 2011 15:50 | 26 юли 2011 15:50,
147

Така трябва да изглежда новият национален стадион. Снимка: Dnes.bg

Искам да остане нещо след мен, обяви легендата на родния футбол Христо Стоичков при представянето на испанските проекти за изграждането на три нови стадиона в страната.

2 стадиона в София и един в Пловдив имат намерение да изградят инвеститори от Испания, които легендарната осмица доведе у нас.

В Пловдив те представиха новата концепция за развитие на спортните дейности в стадионите от цялата страна, така че те да функционират 365 дни в годината.

Най-важният проект е за изграждането на нов национален стадион в софийския квартал „Враждебна“.

Съоръжението ще се намира до летище София и ще се казва "Арена на розата". Капацитетът му ще бъде около 40 хиляди души и ще изглежда като роза, погледнат от птичи поглед.

До стадиона ще бъдат изградени и тренировъчни игрища.

Нов стадион се предвижда да се изгради и на мястото на настоящия „Септември“ в квартал Красна поляна.

В Пловдив пък ще се изгради чисто нов стадион с 25 хиляди зрителски места. Сега съществуващият стадион „Пловдив” най-вероятно ще бъде бутнат, ако оценка на строителното министерство докаже, че е опасен.

Идеята на испанците е под един покрив да се построят ново футболно игрище, писти за лекоатлети с олимпийски размери, над 20 корта за тенис и голям плувен басейн.

"Нека футболистите се чувстват футболисти, а лекоатлетите – лекоатлети", заяви Христо Стоичков пред журналисти.

"Искаме да направим компактен стадион с лекоатлетическа писта, който да се използва целогодишно", каза главният мениджър на инвеститорите Габриел Сета.

"Арена – олимпийски съкровища" ще бъде новото име на пловдивския стадион. Освен спортни съоръжения в него ще се построи хотелска част, ще има МОЛ с ресторанти, магазини и офиси.

"Не искаме пари от държавата или общините, искаме само подкрепа, разбира се, инвеститорите очакват да компенсират вложените средства в трите стадиона", каза още Христо Стоичков.

Испанците отбелязаха, че вече са получили подкрепата на премиера Бойко Борисов, който се срещна преди ден с тях в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
0
 
! Отговори
Мими преди 12 години
"Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера пред свинете, за да не го стъпчат с краката си, и като се обърнат, да ви разкъсат" (Мат. 7:6).
145
0
 
0
 
! Отговори
тодор0526 преди 12 години
мими дайси разичката
144
0
 
0
 
! Отговори
до 143 преди 12 години
Сам си го направи и никой не ти е виновен. Много добре знаеше как ще реагирам, но реши да пуснеш в ход интригата. Манията ти за величие ще те погуби. Самозабравяш се.Сега и да построиш този грозен стадион, няма да е благословен.Заради такива като ТЕБ, държавата няма да се оправи никога.
143
2
 
3
 
! Отговори
Хо преди 12 години
Красиви макар и все още само на картинки Вие убихте хубавата идея още в зародиш с мрачните си критики?! С тази негативна нагласа ще си останем вечно една голяма черна дупка.....
142
1
 
2
 
! Отговори
.......... преди 12 години
ТО ЩЕ ВИ ДРУСНЕ ЕДНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ДА ВИ ЗАТИСНИ АЛЧНИТЕ ПРОСТИ ТИКВИ ЗА ВЪЗМЕЗДИЕ................НЕЩАСТНИ КЛЕПТОМАНИ
141
2
 
3
 
! Отговори
сф преди 12 години
За чий им е д аправят стадион във Враждебна и да прелитат и бучат самолети изодгоре???!!! Що не в Манастирски Ливади например а Враждебна на шп..а си лелина???!!! И какво му е на националния стадион та друг да правят, да го дадат на Чорни ли искат??? Говежда му работа.
140
1
 
4
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
Манталитета на ритнитопковците! Стадиони! Няма лошо, но ако са достъпни за всеки желаещ, срещу 1 евро на час, като в Германия - може, ама не е така. Без конкурс, без обсъждане, щом е рекло наш`то момче с става! Арогантност невиждна!Инфраструктурат н страната е в окаяно състояние - пътна мрежа, водопроводи, битови отпадъци, квартали и цели селища без кавализация!За това не се говори! Икономиката - умря - само услуги и алъш-вериш с вносни стоки!Като ще харчат НАШИ пари, лесно им е!
139
2
 
2
 
! Отговори
Мими преди 12 години
Идеята ми съм я обсъждала устно и е част от съвсем различен замисъл от съвсем различен проект. Обаче хората, които са я ЧУЛИ , са я намерили за интересна и са решили да си я краднат като я реализират по най-комерсиалния и некадърен начин.Да са живи и здрави и най-вече оня с големите уши като на Малкия Мук.Поздравявам момчетата със звукозаписната техника с кючек "Зелена салата".
138
4
 
0
 
! Отговори
до Мими преди 12 години
Какво се възмущаваш тук във форума??? Търси си правата другаде....кратка консултация с адвокат и той ще ти каже какво можеш да направиш
137
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Върнете РОЗАТА на мими
136
3
 
6
 
! Отговори
Едва ли... преди 12 години
Всичко до което се е докоснал Стоичков - след като престана да бъде футболист- се оказа химера....Така ще е и този път. Това е едно алчно, неблагодарно и просто същество, с големи претенции, прикриващи чувството му за малоценност.
135
2
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Кой ги е излъгал, че това прилича на роза?!Това прилича на копче от кюлоти...
134
1
 
2
 
! Отговори
До 127 преди 12 години
Браво.
133
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 12 години
А кой ще плаща,Ицага?Тоя нещастен и глупав народ сам се докара до просяшка тояга.
132
4
 
11
 
! Отговори
sea преди 12 години
Идеята да строите стадиони е страхотна,ама може ли вместо 2 в София,да е 1.Пък другия да е във Варна,че оня мушмурок Кирчо събори стадион "Варна" и нищо повече не направи.Пък срамота такъв голям град да няма един приличен стадион.
131
4
 
5
 
! Отговори
Бейлис преди 12 години
Na bulgarskia seliak ne mu triabvat stadioni, a mesta za boeve... toia stadion sled purvia mach e totalno razbit !
130
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МИМИ,обърни се моля те към психолог.
129
8
 
5
 
! Отговори
Мими преди 12 години
Кво ми цъкаш пръсти надолу?Той Господ отгоре знае и вижда всичко , мислиш че като лъжеш хората ще излъжеш и него ли?Що ти трябваше да си присвояваш РОЗАТА ми, от алчност а ?Другите неща малко ли ти бяха?Искаш да станеш велик грандоман а ?
128
10
 
5
 
! Отговори
Мими преди 12 години
Пак повтарям, РОЗАТА е моя идея за зала, която да се построи някъде по морето. Идеята ми хрумна преди две години във връзка с Евровизия, когато съобщиха , че сме нямали зала. Къв Стоичков кви 5 лева???????Това че българските клептомани по форумите където съм писала , са хванали зрънцето си е техен ГРЯХ! Не си давам РОЗАТА за стадион още повече в София!!!!!!!!! Чу ли Мутрев?
127
9
 
13
 
! Отговори
А сега де преди 12 години
Христо Стоичков доведe в София испански архитекти, които представиха вече изработени (!) проекти за 3 стадиона в България, на стойност 450 млн. евро. На представянето присъстваха премиерът Борисов, министрите на спорта Нейков и на строителството Плевнелиев. И, както можеше да се очаква, Бойко обеща правителството да подкрепи проектите. Е, как така? Не трябва ли конкурс, ако държавата ще строи стадиони? Ама понеже Стоичков приятел, довел най-добрите, ще подкрепим. Това правителство съвсем го удари през просото. Навремето настъпи рев, че правителството на Симеон подписа договор за магистрала Тракия с португалско-български консорциум, с 49% българско държавно участие. Било далавера, били приятели на царя, било скъпо и т. н. Държавата въобще нямаше да инвестира пари в онова строителство. Ангажиментът й беше да гарантира възвръщането на инвестицията, ако няма достатъчно приходи от магистралата. И това беше оценено като корупция. Сега - мълчание. Борисов се самозабрави от пълната безкритичност на медиите. Кой ще възвръща инвестицията от тия стадиони? Защо държавата ще ги подкрепя? И тия архитекти, дето ги води Стоичков, на кого са приятели? Цената на тия три стадиона ще надхвърли милиард лева със сигурност. За това ли ще разпределя бюджета премиерът? Това ли е първата нужда на България? Бойко, докато беше още кмет, заедно с главния архитект на София Диков обяви, че ще местят националния стадион Васил Левски. Стадион току що ремонтиран, стадион, който не може да се напълни и на международни мачове. Само на някой рок концерт веднъж годишно. И тия благодетели щели да го местят. Да ни вземат парите и с тях да построят нов. В центъра пречел, ставали задръствания при мачове. А не е ли по-близо до ума да оправят транспорта, вместо да местят стадиона? За какво е целият зор на Стоичков и на Борисов да строят стадиони? Близо е до ума, че при такива обекти се дават комисиони на посредници, на хора, които са уредили сделките и от архитекти, и от инвеститори. Хеле пък как приятелски строителни фирми ще имат работа за 5 години и ще дават на свой ред отбив по сметките на благодетелите си. Това е цялата работа със стадионите. Те и сега съществуващите не могат да се напълнят на нито един мач от вътрешното първенство, а тия щели да ни строят още 3 стадиона. И се пишат големи благодетели на народа. А защо не могат да се напълнят стадионите, е очевидно - пак същия приятелски кръг на сикаджии и прочее собственици на футболни клубове, са превърнали първенствата в черно тото и нагласени мачове. И наглеците ще ни изпразват джобовете с нови стадиони и ще искат да им благодарим.