127 задържани след размириците в Катуница

Множество футболни фенове участвали в бунта срещу Цар Киро
Обновена: 4 окт 2011 18:59 | 25 сеп 2011 10:37,
703
127 задържани след размириците в Катуница
Снимка: БТА

„Задържали сме общо 127 лица, които са участвали в размириците в Катуница”, съобщи за Dnes.bg главният секретар на МВР Калин Георгиев. 

По негови данни в снощните палежи на имотите на Цар Киро са участвали около 2000 футболни фенове. В момента арестуваните се разпитват, а през цялата нощ полицаите не са спрели да работят.

Очаква се днес да се прецени срещу кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, кои случаи ще се гледат в Районната прокуратура и кои в Окръжната прокуратура.

Голяма част от участниците в бунта в събота вечерта бяха с маски на лицата, за да не могат да бъдат разпознати. Част от тях заплашваше журналистите, които отразяваха безредиците в Катуница. Блъскаха камери и фотоапарати.

„Отнасяме се еднакво към всеки човек, който върши престъпления – задържали сме хората, които палиха сгради и чупиха стъкла, и сме арестували мъжа, извършил криминалното престъпление”, заяви още Георгиев.

55-годишният мъж от „Столипиново” в петък вечер прегази и уби 19-годишния Ангел Петров от Катуница. После блъсна трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Над 3000 души от Катуница се запътиха в събота към палатите на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, тъй като го сочат за поръчител на убийството на младото момче. Няколко часа преди да бъде прегазен, Ангел е получил смъртна заплаха от роднини на Цар Киро, след което е сигнализирал полицията. В 20 часа вечерта в петък е убит.
През съботния ден напрежението ескалира на два пъти. През деня хората започнаха да преобръщат автомобилите на ромската фамилия. Те замеряха с камъни прозорците на къщите му и поискаха Цар Киро да бъде изселен от селото.

Още по темата

Вечерта подпалиха четири негови къщи, като в бунта се включиха и футболни фенове.

Ново напрежение в селото се очаква в ранния следобед днес, преди погребението на 19-годишния Ангел, който е и двукратен републикански шампион по киокушин.

Катуница е потресена и от смъртта на второ момче, което припадна по време на шествието към имотите на Цар Киро и по-късно издъхна в болница.

Починалият Павел на 17 години е с операция на сърцето, за която жителите на селото са събирали пари.
След случая вчера майката на момчето изпадна в шок, а много от приятелите му плакаха заедно с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


703
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
667
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА КАТУНИЦА И ПЛОВДИВ!!!!!
666
0
 
0
 
! Отговори
Гацобацо преди 12 години
Калине пускай момчетата бе къв се прайш. Забрави ли как помагаше на трфикантите. Аман от *** в тая държава.
665
0
 
0
 
! Отговори
До шефа на днесбг преди 12 години
Здравей журналисте от ГЕРБ и вие тоталитарна *** група. Пак ли ще ми блокираш ИПто като се изкажа против Бойко Борисов? Нямате ли вътрешен контрол. Предлагам в коментара който е блокиран да излиза и идентификацията на журналиста от ГЕРБ който го прави. Злоупотребите ви на политическа основа са огромни. Една част от вашите журналисти са разпасани подиграващи се пишлемета, които блокират всеки изказал се против ГЕРБ и Бойко картофа. Вие сте тоталитарна медия без контрол над злоупотребите
664
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Полицията е структура, която действа по нареждане. Тя вардеше имотите на престъпника Кирил Рашков по нареждане. Днес според думите на премиера се оказа, че действала неадекватно. Нали трябва да има виновни. Само виновните да не са Борисов и &......БЪЛГАРИ , ДОКОГА ЩЕ СЕ ОСТАВЯТЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ РАЗНИ МЕКОТЕЛИ ?
663
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОТЕСТИТЕ :---------------------------------------------ВРАЦА - 19:00 - ПЛОЩАД ''ХРИСТО БОТЕВ'' 26.09.2011---------------------------------------------СЛИВЕН - 19:00 -Площада пред паметника на Хаджи Димитър 26.09.2011---------------------------------------------Плевен - 19:00 - пред общината 26.09.2011---------------------------------------------РУСЕ - 19:00 - площад"Свобода",пред общината! 26.09.2011---------------------------------------------Стара Загора - 19:00 - пред общината 26.09.2011---------------------------------------------София - 19:00 - НДК, пилоните---------------------------------------------Ловеч - 19:00ч - - пред гимназия " Климент Охридски " 26.09.2011---------------------------------------------БУРГАС 19:00 Паметник "Альоша -- 26.09.2011--------------------------------------------ВАРНА 19:00 - Катедралата 26.09.2011---------------------------------------------ХАСКОВО 19:00 - Площад съединение 26.09.2011 !!---------------------------------------------Велико Търново 18:00 - пред общината - ПРОТЕСТА Е НАСОЧЕН ЗА 26.09.2011 !!---------------------------------------------
662
0
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
ОСВОБОДЕТЕ МОМЧЕТАТА, *** ГЛАМАВИ! ДАЙТЕ ГРУПА ВЪВ ФЕЙСА ДА ГИ ЗАЩИТИМ!
661
0
 
9
 
! Отговори
voland преди 12 години
За да останат на власт настоящите управници са готови да пожертват целия народ.Те затова искат да придадат на случая в Катуница частно криминален характер.Но случая въобще не е частно криминален, а дълбоко социален. Тях ги интересува само властта, защото чрез нея пълнят бездънните си джобове. А разни скъпоплатени медийни пачаври подобно на латентната истеричка Бенатова, обслужват интересите им.
660
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арестувайте ги, бийте ги, хулигани, за две убийства , на човека къщата да запалят ! И полицията "не се намеси адекватно ", защото ако била го направила, " щяло да има още жертви", каза другарят Цветанов ( със сигурност жертви - българи ). Какво ще е наказанието за убиеца - глоба ? или държавата ще се извини на царя за щетите? Това България ли е или *** ? Май властите искат да ни гонят от родината........... и накрая ще останат старци, слабоумници и ***....
659
0
 
14
 
! Отговори
йй преди 12 години
абе ейййй пускайте момчетата национални изменници такива като вас са за бесилото :@:@
658
21
 
1
 
! Отговори
#2# преди 12 години
ВМЕСТО ТОВА СЕГА ВСИЧКИ ГАМЕНИ СЕ СКУПЧИХА,КАТО ТАЛИБАНИ,НА ЗРЕЛИЩЕТО.КОЙ ТАЛИБАНИТЕ НЕ ЗНАМ. НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ МИРОЛЮБА БЕНАТОВА,ТЯ КАЗВА ИСТИНАТА,ДОРИ И ДА БОЛИ. ТОВА НЕ Е ОБЩЕСТВЕНА РЕАКЦИЯ А ГАМЕНСКИ,ТАЛИБАНСКИ ИЗБЛИЦИ НА АГРЕСИЯ, НА ГЪРБА НА СТРАДАЩИТЕ ИСТИНСКИ, РОДИТЕЛИ. СРАМ СРАМ И ПАК СРАМ АМА ГОЛЯМ. ВСИЧКО ТОВА МЕ ОТВРЪЩАВА И УНИЗЯВА. ТОВА ЛИ Е ОБЩЕСТВОТО НИ??? ПРАДЕДИТЕ НИ, СИГОРНО СЕ ПРЕОБРЪЩАТ В ГРОБОВЕТЕ СИ ! :( ПИЯНИ ПАТРИОТИ ЖАЛКИ СЪЩЕСТВА. ГЛУТНИЦА ХИЕНИ ХАПЕЩИ СЕ М/У СИ
657
0
 
20
 
! Отговори
Адолф преди 12 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ ,СЛЕД КАТО *** СА ИМ ПО МИЛИ ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ КОИТО СМЕ СЕ РОДИЛИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ,ЗА КОЯТО ДЕДИТЕ НИ СА ПРОЛЯЛИ КРЪВТА СИ И ДАЛИ ВСИЧКО ЗА ДА ЖИВЕЕМ ДНЕС НИЕ ДОБРЕ .ЗАЩО СТЕ ТОКЛОВА АЛЧНИ И ТОЛКОВА ЗЛОБНИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ И ЗАЩО ЗА ПАРИ ЩЕ ПРОДАДЕТЕ И МАИКИТЕ СИ И БАЩИТЕ СИ ?...НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА ВИ СЪДИМ ,ВИЕ ЩЕ БЪДЕТЕ СЪДЕНИ ОТ ВСЕВИШНИЯ ГОСПОД ,КОИТО ЩЕ ВИ ДАДЕ СПРАВЕДЛИВИ ПРИСЪДИ МНОГО СКОРО .БОГ ДА ПРОСТИ ДЕЦАТА КОИТО УБИХА ВАШИТЕ ***...
656
14
 
2
 
! Отговори
АЗ СЪМ РОМ преди 12 години
АЗ СЪМ ***,НО СЪМ 100 ПЪТИ ПО-БЪЛГАРИН ОТ ВСИЧКИ ТЕЗИ ГАМЕНИ,КОЙТО НЕ ИСКАТ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ БАТАЛНИ СЦЕНИ И МИЗЕРИЙ :МИЗЕРНИЦИ,КРЪЧМАРСКИ ПАТРИОТИ!!! ЗАЩО НЕ ИЗЛИЗАТЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ,ЗА ВАЖНИ И СЕРИОЗНИ ВЪПРОСИ,ДА ВЗЕМЕТЕ ОТНОШЕНИЕ,ТА ЗАРАДИ ТОВА СМЕ В ТОВА УНИЗИТЕЛНО ПОЛОЖЕНИЕ (колкото мърдаш,по-навътре)??? НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ,КАКВА ПОЗА СТЕ ЗАЕЛИ??? ИЛИ СТЕ ТОЛКОВА ПИЯНИ ЧЕ И НЕ УСЕЩАТЕ!? ВИНАГИ СЪМ ПО ПЛОЩАДИТЕ И ВИНАГИ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА СМЕ (20-30 ДУШИ)КЪДЕ СТЕ ТОГАВА,ПИТАМ АЗ ???
655
6
 
2
 
! Отговори
мургав преди 12 години
Насилието не е решение.Ние какво искаме?Насилие и гаменщина или какво.Може ли заради един арабин да гори цял арабистан??? Хора! когато ни заболи пръст,ние не го ***,а лекуваме.Това не е проблем,който може да се разреши с гаменски увлечения! Всички си мълчите за сумати нердности,който се случват покрай ваз и с ваз и чрез ваз а после що тъка,що инак.ТАЯ ДЪРЖАВА Е ТОВА,КОЕТО Е ЗАРАДИ ВСИЧКИ НАЗ. ВСИЧКИ МЪЛЧИТЕ КАТО (...) И ПСУВАТЕ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА С РАКИЯТА И АВЕРИТЕ СИ,НО НИКОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ.
654
7
 
2
 
! Отговори
аз преди 12 години
За мен Бенатова се справи абсолютно професионално. Това, което траябва да се случи, е всички нарушили законите да лежат. Това включва на първо място УБИЕЦА, тези, които са се возели с него и тези, които са му поръчали, цялата фамилия Рашкови, които явно са престъпници и мафиоти, ВСИЧКИ хулигани и футболни фенове, които с удоволствие са трошили и палили, както и КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИЦАИ, които са позволили една банда престъпници да коли, беси и изнасилва с поколения и да се чувства недосегаема!
653
0
 
3
 
! Отговори
rom преди 12 години
xei xora nesi mislete 4e vsi4ki sa ednakvi .ne vsi4ki sa kradci i ubiici ne vsi4ki romi sa glutnica ot valci da ubivat .as sam na 22 god i sam protiv tezi ubiici i skam da gi osadiat na smart 6toto tva mom4e angel leka damu e prasta e bilo na 19 god .zna4i tia xora se imat za ne6to pove4e ot nas tese misliat 4e s pari i jivot 6tesi kupqt .za tva te zaslujavat nai surovoto nakazanie smart za tozi ubiec.no ne vsi4ki sa ednakvi tarsete vinata v vinovnia a ne v nevinia.e TVA E OT MEN BADETE SPRAVEDL
652
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Да Бойко тъпанара, нереза от Бояна е недоволен, защото полицята е трябвало да набие българите, за да не пострадата имотите на *** лидер! Идват избори, гласовете на *** са ценни за *** ни политици! Смърт за цялата политическа и новобогаташка класа на България! Смърт и разтрел за тези ***, биз значение на тъпите им партии!
651
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен-copy-pasta преди 12 години
Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на *** към родните им страни: Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и. Защо Българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили българските евреи, а за *** нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им. Аз имам данни, че политиците особено що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик, за когото забележете самите Българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: Купуването на гласове било европейско явление. И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. Какво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности. Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и та техните задължения. Забележително е обаче, че *** отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, Българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Аз не мога да си обясня, как и самите Българи претендират да са европейска нация, когато самите тях ги тъпчат по всевъзможни начини през целият им съзнателен живот. Прочетете книгата на приятелят ми Юрген Рот и ще се убедите в това. Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат ***, както се изрази наскоро друг техен забележете професор и министър в настоящето правителство. И те вместо да го изгонят с камъни си обръщат задниците за още. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега, ние сме цивилизован народ и не можем да търпиме всякаква ***. Вярно, че Франция е родила девиза Свобода, равенство, братство. но явно някой го бъркат със Слободия, права, помощи., само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против, каквото и да е отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество, защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Публична тайна е, че и България, и Румъния бяха приети в съюза по гео-политически съобръжения, без да са достигнали необходимото ниво на мислене и разбиране на ценностите за които говоря. Те гледат на нас, като на социален дом, които е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Може би не е зле да се помисли, ако не за излизане от съюза на тези две страни, то поне за ограничаване свободата им на заселване в старите членки на съюза, докато не израстнат в мисленето си. На нас не ни трябват нито роби, нито просяци, а точно такъв тип е мисленето на българите, а ромите явно се възползват от този начин на мислене и са свикнали никой да не им дири сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма. За мен, народ който търпи такива хора в обществото, и политици които извличат дивиденти от положението на тези *** такива хора нямат място в Европейският съюз.
650
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
deto vida *** martav e da ne me izdade .
649
3
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
мама им *** много ме е яд майка им черна на равно права с нас имат сапуните черни от тука нататък кадето видя *** там ще ги бия майка им смотана!!!
648
3
 
3
 
! Отговори
BTV преди 12 години
ОТВОРЕНО ПИСМО До СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ До всички свободни медии , които желаят да го публикуват НА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА БТВ!!!!!!!!! Уважаеми дами и господа, Моля , официалното ръководство на телевизията , да излезе и ясно да заяви дали застава зад "журналистката" , госпожица Миролюба Бенатова. Явно обидена от това , че и бе отнет микрофона , тя сведе репортажа до елементарно свеждане на събитията ,като нарече протестиращите "пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни кл