Сняг и студ сковават страната

Границата ни с Румъния е затворена, съобщи Павлова
Обновена: 5 фев 2012 18:40 | 5 фев 2012 18:39,
135
Сняг и студ сковават страната
Снимка: БТА

Код „оранжев” ще бъде в сила утре в цяла Западна България, за територията на останалата част от страната ще бъде обявен „жълт” код.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на пресконференция в Агенция „Пътна инфраструктура”.

Очакванията са до сряда включително силните снеговалежи, снегонавяванията и ниските температури да продължат.

Това ще бъде предпоставка за заледяване на пътни участъци в Западна България и на територията на цялата страна, каза министърът.

Очаква се във вторник да е най-усложнена обстановката с обилни валежи особено в районите на Видин, Смолян, Кърджали, Софийска област.

От 18.00 часа днес са затворени всички гранично-пропускателни пунктове с Румъния заради обявения „оранжев код” в северната ни съседка.

В този час критична е обстановката в района на Видин, където цялата третокласна пътна мрежа е затворена заради обилните валежи и силния вятър.

В района на Перник всички пътища са почистени и няма заседнали превозни средства, а в Кюстендил вече има заледявания. Заради аварирала цистерна с опасен товар е затворен пътят между Разград и Търговище.

Министър Павлова припомни, че с близо 500 000 лв. са глобени 11 фирми в 10 области, защото не са се справили с обстановката в края на миналата година.

Най-голяма е санкцията заради неподдържани магистрали - около 140 000 лв., следвана от глоба
от близо 93 000 лв. за пернишка почистваща фирма, уточни Павлова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
4
 
! Отговори
Петърчо преди 12 години
Какви са тези цветове за опасност? Защо трябва да си усложняваме нещата с цветове когато има и по добър начин да се означи степента на опасност и то се с цел колкото е възможно тази система да е по-ефективна. Или забравихме за какво са цифрите? Ами буквите от азбуката?Според мен би трябвало да има три степени и то:3. Малииии!2. Б*х маааму!1. Е ся вече ни се еб* мамата!Лесно за запомняне.
115
0
 
4
 
! Отговори
Ледена епоха преди 12 години
Сняг и студ ще скове страната за милион милиард години........ само птицата Додо ще оцелее.... с три изгнили дини...
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Егати! Къде е техниката, че не може да почисти пътя?
113
1
 
7
 
! Отговори
ico преди 12 години
В медиите:Събитие: "В България вали сняг"Новина в електронни медии: "Ужас! Паника! Иде Ледников период?!"Събитие: "Утре времето ще е слънчево"Новина в електронни медии: "Глобално затопляне, огън, пепел и армагедон!"
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горките хора от Родопите и Златоград ! А там живеят едни от най-качествените българи ! И добре че са такива ,та се оправят сами въпреки управлението на герп.
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ако свали 20 кила ще стане яка мома за ***.
110
1
 
19
 
! Отговори
!!! пазете се!!! преди 12 години
тая кат я гледам може сама да влачи снегорин!!!
109
2
 
10
 
! Отговори
защо ли? преди 12 години
От когато почна първия сняг, само вайкане се чува от наднормените гербери.
108
1
 
14
 
! Отговори
нещастници преди 12 години
герб отново с код кафяво! Ми чистете бе, какво висите само по телевизиите. Аман от това ТВправителство. На това Тиквата сигурно си мисли, че е електронно правителство!
107
2
 
15
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
да идва гроздобера , че виното ми свърши. Тази зима , бая вино изпи и доста прасета "споминахме". наздраве !
106
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая кака мааа пръжки с лук яко глеи що врат е набила
105
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** си ти бе,комплексар.
104
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снегът затрупа *** София
103
2
 
19
 
! Отговори
Бобсън преди 12 години
Мноо пуФкафа тая...
102
0
 
22
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ДА ТИ КАЖА:- АБЕ КОТЕ..., НЕ Е РАБОТА НА МИНИСТЪР ДА "ЛОВИ СНЕЖИНКИ..."ПИТАМ ТЕ...:- КЪДЕ СА БУФЕРНИТЕ ПАРКИНГИ... ЗА ЛЯТО И ЗА ЗИМА...- КЪДЕ СА ТИ ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТАБЛА ОТ "ЕДИННАТА ИНФО-СИСТЕМА" НА АГЕНЦИЯ ПЪТИЩА...- КЪДЕ СА ТИ АВТОМАТИЧНИТЕ БАРИЕРИ ЗА СПИРАНЕ НА ДВИЖЕНИЕТО ПРЕЗ ПРОХОДИТЕ И КРИТИЧНИТЕ УЧАСТЪЦИ...- КЪДЕ СА РОТОРНИТЕ СНЕГОРИНИ И ВЛЕКАЧИТЕ С ВИСОКА ПРОХОДИМОСТ- КЪДЕ СА ЕЖЕЧАСТНИТЕ БЮЛЕТИНИ ПО БНР, ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪТИЩАТА ПРИ "ЖЪЛТА" И "ЧЕРВЕНА" ОПАСНОСТ...- КЪДЕ Е ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА С ГОРИВО И ХЛЕБОВОЗИТЕ С ПОВИШЕНА ПРОХОДИМОСТ- КЪДЕ ВИ Е ЗАКОНА ЗА СЪДЕЙСТВИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ПРИ ИЗВЪНРЕДНА ОБСТАНОВКА ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ПО КОНСТИТУЦИЯ Чл. 61. Гражданите са длъжни да оказват съдействие на държавата и обществото в случай на природни и други бедствия при условия и по ред, определени със закон.ЕХ, КОТЕ, КОТЕ...- ТО ДА СИ М-ЪР НА ПЪТИЩАТА НЕ Е САМО КРАДЕНЕ НА ЕДРО, НЕ Е КАТО ДА "ЛОВИШ СНЕЖИНКИ СЪС ЩАСТЛИВА УСМИВКА, КАТО ПАЦИЕНТИТЕ ОТ 4-ти КИЛОМЕТЪРТРЯБВА И АКЪЛ И ОПИТ, АМА ТИ ОТКЪДЕ ДА ЗНАЕШ КАКВО Е ТОВА!!!
101
1
 
22
 
! Отговори
Стенографист преди 12 години
Костов:Кой, кой...кой, кой....кой, кой, кой, кой, кой ... кой...кой...кой, кой, кой, кой ....Борисов:-Как кой?...ами Станишев! Комунистите са виновни за снега .....
100
1
 
27
 
! Отговори
Ангел Марин преди 12 години
тая е сестра на Фидосова.
99
4
 
13
 
! Отговори
taq преди 12 години
тая ако отслабне може да й го набия в ***
98
3
 
21
 
! Отговори
ан преди 12 години
Партйината съклецарка пак се из.. на метеното. Жълти бембени кодове. Едно време е имало сняг по 4 метра. Дунава е замръзвал и вълците от румъния са ни идвали на гости. Самоче тогава всеки сие стоял там от къдетое. Не са имали коли да се развяват напред назад. Ималое студове и виелици които са били през цялата зима. Така че нищо ново под слънцето. Едно време през зимата никой нее работел. Стоялиса си на топло край печката. Свинско винско и така до края на зимата.
97
3
 
4
 
! Отговори
el преди 12 години
Vijte snimkata!" Onalno razvitie" Da se chete: *** razvitie!!!