Шеврон спонсор на прием за 3 март в посолството ни в САЩ?

ВМРО с декларация, иска спешни отговори от външно министерство
20 фев 2012 22:00, Красимир Ангелов
292
Шеврон спонсор на прием за 3 март в посолството ни в САЩ?
Снимка: ВМРО

Логото на Американският енергиен гигант "Шеврон” стои на официалната покана за прием на българското посолство в САЩ по повод националния празник на България 3-ти март, алармират от ВМРО.

В поканата от посланик Елена Поптодорова за тържествения прием сред логата на други американски компании, на първо място е поставена именно "Шеврон".

"Българското външно министерство трябва да отговори на въпроса допустимо ли е емблеми на компании да стоят редом с държавния герб", питат в писмото си до медиите войводите.

Според тях законите и дипломатическата практика са регламентирали ясно условията, при "които чужди фирми могат да правят подаръци на официални представители на българската държава".

"Затова МВнР трябва бързо да отговори дали в този случай са спазени законът, протоколът и установената дипломатическа традиция", настояват хората на Красимир Каракачанов.

Според ВМРО е недопустимо точно тази компания да спонсорира официална държавна проява при положение, че "върху нея тежат съмнения за лобистка намеса в политическия процес на България".

"На всичкото отгоре това се случва в дните, когато германският президент подаде оставка именно заради съмнения за връзка с частни компании", завършва писмото на войводите.

Dnes.bg припомня, че след протести и дълги дискусии на 18 януари парламентът наложи безсрочна забрана върху проучването и добива на шистов газ по метода "хидравлично разбиване" или сходни техники.

По този начин правителството оттегли решението си от юни миналата година, което даваше право да се подпише договор с "Шеврон" за търсене и проучване на нефт и природен газ в България.

Теренът на проучванията бе "Блок 1 Нови Пазар", разположен на територията на областите Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна и бе с размер 4398 кв. км.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Седерунгелите пак с тяхната пословична шизофрения ,ще обясня веднъж за винаги ДА СИ РУСОФИЛ Е ВЪПРОС НА ПРЕДПОЧИТАНИЕ!ДА СИ ПРОТИВНИК НА АНГЛО-АМЕРИКАНСКАТА ГЛОБАЛИСТКА МАФИЯ Е ДЪЛГ НА ВСЯКО НОРМАЛНО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО!ЯСНО !
70
3
 
2
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
Ами пиши си с приятелчетата от "твоята" нова Родина. Не си губи времето тук.
69
2
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
гроб мръсни американски *** и антибългари !
68
3
 
4
 
! Отговори
до 98 преди 12 години
Не се пали много по запада ако не си живял там.
67
3
 
9
 
! Отговори
Маркчо преди 12 години
Показа си комплексираното мъжество :) Вижда се твоето поколение докъде докараха България, понеже са големи мъже. Вчерашни мижитурки.
66
13
 
20
 
! Отговори
МИСЛЕТЕ! преди 12 години
Всички наричащи протестиращите срещу шистовия газ - русофили, рубладжии и т.н. саБ Е З М О З Ъ Ч Н И П А П А Г А Л И
65
5
 
17
 
! Отговори
Монархист преди 12 години
Тия дето вчера говориха за Дякона и делото му днес продължават да продават България най-безжалостно на американските корпорации. Дяконе... Дяконе... на кой ни остави, Дяконе??? ;(
64
13
 
7
 
! Отговори
Морнингстар преди 12 години
Абе вие българите сте чудни хора. Ние идваме да ви носим пари. Вие не ни щете. Плащаме данъци, заплати, откриваме работни места. Ето сега и парти ви организираме.И цветни мъниста носим за вас ***.
63
3
 
17
 
! Отговори
До 79 преди 12 години
Много ми е странно и смешно, когато ме обвинят, че съм комунист и конците ми ги дърпала Москва. Наистина много обичам комунистите, защото са мачкали и гаврили рода ми. Мечтая за СССР нищо, че не помня много много, какво е било дори преди 1997, защото в началото на 90-те съм бил един малък пикльо (във всеки смисъл на думата). Всъщност дори и една дума на руски не знам, но това не пречи на такива като теб (и Иван Костов) да ме обвинят, че съм руски комунист и Газпром ми плаща да протестирам.
62
3
 
1
 
! Отговори
никола преди 12 години
а тоя тони монтана дали е тони от франфурт ?
61
1
 
2
 
! Отговори
никола преди 12 години
прав си томас но и ти си в тоя *** миризлив
60
15
 
2
 
! Отговори
Бонд преди 12 години
Другарите рубладжии и генерали активираха петата си колона МВРО.
59
16
 
5
 
! Отговори
На Коленеееее преди 12 години
Ей вдигнаха ги по нощите червените, празноглави, комплексирани, мазни бурсуци да пишат по форумите, ама то като гледам един си пише и сам си отговаря ,хаххахаха само така и ще сте страна съюзник с Беларус и Русия нали ....ЧЕРВЕНИ БУРСУЦИ
58
0
 
19
 
! Отговори
70-ти съм преди 12 години
Също подобна "изцепка" цели психологическа атака срещу българския народ. Хората да си кажат, че всичко е обречено, да изпаднат в безнадеждност и да се предадат духом. Помислиха си, че за 20 години вече сме достатъчно изпростели и оскотели, но се изненадаха страхотно неприятно. Не им ли мине номера сега подозирам, че ще ни стъпчат икономически, за да обеднеем и оскотеем още повете. Накрая сами да ги молим да дойдат да дупчат за къшей хляб. Виждал съм им хуманните тактики.
57
2
 
8
 
! Отговори
Томас преди 12 години
николаКакъвто си ти - такъв е и "***"
56
3
 
0
 
! Отговори
никола преди 12 години
томас аз кинти си изкарвам,ама тоя *** бг вече не ме кефи
55
2
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
72"Кефи ме" родът ни, мястото където съм израстнал, прекрасните плодове, водата, въздуха, земята, роднините и приятелите ми и т.н. - бойко изобщо не ме интересува. Ти ако чакаш бойко да дойде да ти даде пари в ръцете и да каже вземи - няма да стане.
54
0
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
да си кон с капаци - сляп последовател на някоя партия - която и да е тя е много вредно - ако ще да си комунист - гербераст или някакъв друг
53
2
 
0
 
! Отговори
никола преди 12 години
томас кво те кефи в тая държава,бойко дето те гласи всеки ден ли ?и всички преди него ?
52
4
 
20
 
! Отговори
До Марк преди 12 години
Не се слага в нормалните държави с нестрахлив покорен народ. Тук символиката с това лого може да се тълкува така: "Плюем ви на бедните покорни физиономии, защото за нас сте едни *** с продажни управленци и ние скоро ще си постигнем целите без да ни се възпротиви някой."