Не се притеснявам от проверката, отсече Гриша Ганчев

Служителите му съдействали напълно на проверяващите
Обновена: 10 май 2012 18:45 | 10 май 2012 16:03,
61
Не се притеснявам от проверката, отсече Гриша Ганчев
Гриша Ганчев бил напълно спокоен. Снимка: архив, Булфото

Не се притеснявам от проверката на НАП, съобщи в интервю за „Дарик“ бизнесменът Гриша Ганчев.

Негови фирми в захарния сектор бяха проверени днес при спецакция на приходната агенция и сектор „Борба с организираната престъпност“ за източване на ДДС.

„Дойдоха хората от БОП, ние приветстваме тяхната акция. Провериха фирмата, взеха документите, които са им необходими, ние сме им съдействали, разпитаха наши директори, които също са им съдействали, дадохме нужната документация и продължаваме както си му е редът", каза Ганчев.

Според него ДДС в захарния сектор у нас се точи от пловдивски, карнобатски и софиийски фирми. 

„Откъде да го укрием това ДДС, като ние сме производители на захар, защото тук стават някакви разминавания. Производителите на захарта получават суровина, която на входа митницата я обмитява. Няма как корабът да прехвръкне като врабче през границата. Митните сборове се събират още на митницата, докато той търси вътрешнообщностни доставки, които са от разни крадци на ДДС тук и са известни на всички... От Гърция, от Румъния, от Унгария, от Полша вземат, купуват, карат захар тук, циганските фирми, пловдивските, които са по един лев, през тях ги въртят, продават на вериги и точат ДДС-то и го крадат от бюджета, това е цялата истина", разкри Ганчев.

Още по темата

Днес в парламента вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков съобщи, че в момента тече голяма акция срещу измами с ДДС в отрасъла на захарната индустрия.

Акцията на НАП и службите прехванала "добър бизнесмен от Северна България" за ДДС измами със захар.

Финансовият министър отказа да назове името му.

Годишно от ДДС измами само в сектора захар загубите за бюджета са между 140 млн. лв. и 200 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАКОПЧАХА ПАК ТРАКТОРА - БЕЛАРУСА,КОМБАЙНА ЛИ КАКТО МУ ВИКАТ И ЗАПОЧНАХА ОТ ГЕРБ ДА МУ ВЯРВАТ НА ЛЪЖИТЕ!ТРАКТОРА СИ ВЪРТИ НА Х*Я ГЕРБ!
45
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
O6TE EDIN NAZNA4EN MILIONER OT BKP 4OVEK NA NORA ANANIEVA NO MNOGO POSLU6EN ZA6TOTO SE OT4ITA LI4NO I BARZO IE MNOGO XITAR TAKAVA E BALGARIQ 4ESTEN BIZNES NQMA A MAFIOTSKI POLUPODZEMEN MRASEN PODMOLEN PODKREPQN OT VLASTTA
44
3
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Е нема ли да арестувате Дриша Тъпанчев?
43
2
 
2
 
! Отговори
Муцка преди 11 години
Да бе ,когато ви засегнат фашизоидната пазарна икономика,все комунисти ви се виждат пред очите! Я се огледайте по настрани от осраните си *** и вижте за какво става въпрос?
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех, Гриша! Ако навремето го беше очистил така, както очисти Крушата, днес Тиквата нямаше да ти прави проблеми! Тия зеленчуци и плодове са твоя кошмар, Гриша! *** така е, когато започваш частния си бизнес с безотчетните пари на Комсомола в Ловеч. Нали, другарю комсомолски секретар! А Боко знае това, да не мислиш, че ще ти се размине? И без това ти се размина, когато той беше Главен секретар - втори път няма да те пропусне!
41
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
43, не знам дали е национално богатство, но е един от най-големите работодатели в България, създава хиляди работни места. Едни от малкото работещи предприятия в Бг са негови. Не вярвам злоупотребите да са негово дело, но ще видим. На дали има каквито и да е доказателства.
40
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 11 години
" Много шум за нищо " Гарантирано от ГЕРБ.
39
1
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 11 години
Ами срещу колко да е бе,той този *** е единствен в бранша,нали е монопол,ти да не искаш и срещу консуматорите на захар да е акцията е.ахти смешникът си.
38
9
 
5
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
В момента си записвам, колко неща се случват ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ от 22 г. насам... Ще предложа това твърде интересно четиво на КОМУНОИДНИТЕ ДРАСКАЧИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ! А също и когато след изборите започне неистовото квичене, че са манипулирани и купени от ГЕРБ. Ако има кой да ***, де! Че както го е подкарала КОМУНОИДНАТА ПАСМИНА, може Борисов да го докара до КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО! Дали ще се намери нормален ЧОВЕК да гласува за КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ? Май техни гласоподаватели остават клиентелата, деменциралите пенсионери и мазохистите с диагноза... В тая група причислявам и безпросветния електорат на ДПС-то...
37
2
 
7
 
! Отговори
бг преди 11 години
Уж тече акция, казал Дянков, пък то май само срещу един била... Да не е по поръчка ?!
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо не е заминало. Освен мечтите на някой смахнат педало-*** да се пробва да прехване бизнеса на Ганчев.
35
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма уплашени, нито страхливи. За разлика от Галеви и А. Петров, Г. Ганчев не се е занимавал с наркотици и проституция. Не негови хора бяха бити при опит да влязат в чужда територия (разбирай северозападна България, посрещнаха ги врачанците на бат ви Жоро И.)И докато Галеви предоговаряха условията за разпространение на сиснтетична дрога с вътрешния министър на Станишев, а зам. министъра му правеше силови срещи с подземния свят за едни други неща, Ганчев строеше църква... в центъра на Ловеч.
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и да отсича.. китайските коли заминават на кино.
33
3
 
10
 
! Отговори
пет преди 11 години
Прави ми впечатление във форума,че пишещите са много предпазливи/да не кажа уплашени/.Смело мога да кажа,че няма как най-големия във дружеството да не знае за далеверите,най.вероятно всичко му се докладва.А,че се притеснява,е много ясно.То си му личи.И ако има доказателство-ВЕДНАГА В АРЕСТА.И от там до говори,че има световен заговор срещу него.Вече всички знаем с честен и почтен труд какви пари се правят в Б-я,че дори и по света.Всеки случай не се правят милиони на година.В АРЕСТА,ГОСПОДИНЕ.
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целия народ знаеше от 15 години какви ги върши този тип, най-после го хванаха, не знам по какъв повод са се решили на тази крайна мярка. Те тоз го пазиха толкоз много, сякаш е национално богатство
31
2
 
14
 
! Отговори
Знаещ преди 11 години
АКо не знаете, което най-вероятно е така на Гриша Ганчев преди 2 години му беше личен съветник заместника на КТ Подкрепа небезизвестния СДС-ар Олег Чулев, който онзи ден ревеше уж за правата на работниците в БДЖ :( За какво говорим драги граждани (роби)? :(
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
честен милионер
29
2
 
19
 
! Отговори
Боби преди 11 години
карат захар тук, *** фирми, пловдивските, които са по един лев, през тях ги въртят, продават на вериги и точат ДДС-то и го крадат от бюджета, това е цялата истина", разкри Ганчев.-Ами като го знае това,защо е мълчал толкова време????
28
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъвто и да е Гриша Ганчев знам,че е бил винаги точен и коректен към обикновения работник!
27
1
 
5
 
! Отговори
qwer преди 11 години
"Не се притеснявам от проверката на НАП",ами аз не съм чул досега някой бандюга да си признае вина и да се притесни пред властите.Сега ще започнат едни плащания на пари за шефове,за администратори,на съдии и прокурори и накрая престъпното човече Ганчев ще излезе чист като сълза,а опоменатите по-горе екземпляри по-богати.Този Ганчев и в Ботсвана го знаят,че е бандит и престъпник само нашите съд,прокуратура и правителства не искат да разберат,че тя мутрата му даже не издава никаква интелигентност.