Аню Ангелов поиска повече жени в армията

Няма "стъклен таван", който да ги възпрепятства, увери министърът
Обновена: 10 юли 2012 21:12 | 10 юли 2012 21:12, Красимир Ангелов
248
Аню Ангелов поиска повече жени в армията
Аню Ангелов иска повече жени в армията. Снимка: БТА

Няма "стъклен таван" в българските въоръжени сили, който да препятства кариерното развитие на жените, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов на международната конференция по проекта на НАТО "Ролята на жените в сигурността и отбраната" в София.

Военният министър изрази съжаление, че все още нямаме жена - генерал или адмирал, но по думите му до пет-шест години това ще бъде факт.

Министърът изтъкна, че от няколко дни вече в Националната гвардейска част за първи път служи жена.

"Това практически финализира процеса на отваряне на всички специалности за дамско присъствие", посочи Аню Ангелов.

Той призна, че все още има предразсъдъци в основния команден състав по отношение на това колко, на какви длъжности и как да се развиват жените - военнослужещи, особено за високите нива в йерархията.

"Отбраната и сигурността не са и не могат да бъдат запазена територия за мъжете във въоръжените сили и силите за сигурност. Преди 20 г. обаче това далеч не беше така, жените в униформа във въоръжените сили бяха в много малък брой ограничени специалности, позиции и длъжности. Днес постепенно преодоляваме този стереотип", посочи Ангелов.

Към момента жените в армията са малко над 14 процента от личния състав, основно те са от войнишкия състав.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
5
 
13
 
! Отговори
... преди 11 години
Вижте кво , и аз съм на мнение ,че за повече жени в армията не сме дорасли, първо щото армията вече е толкова несериозна и второ щото истински желаещите да станат военни - жени са малко , повече са тарикатките . Но моля ви , не обиждайте жените като пол и не ги дискриминирайте с твърдението ,че еди-кво-си е мъжка работа , личните качества зависят от възпитанието в семейството и общността , има много мъжки момичета , както и момчета ,които не се кефят на армията , всичко е индивидуално.
110
2
 
11
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 11 години
хареса ми Ъц/188пост/.Това е един от министрите на ГЕРБ който ще влезе в панделата.Понеже досега нямаме министър осъден за престъпления по служба време е вече и в нашата татковина да изгрее слънцето.Да се знае,че от Аню Ангелов ,Валентин Радев и компания става само бъдещи затворници.Това ще е показателно за хора комплексари които не стават за нищо, но за министри на ГЕРБ -ОПРЕДЕЛЕНО СТАВАТ.
109
2
 
16
 
! Отговори
Педераска армия преди 11 години
Клането в Сребреница стана възможно защото ООН разчиташе на батальон *** от Кралство Холандия ... ПРавете си вие сметката за какво става въпрос.
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Простотията ходи по хората. Когато същите тия хора са на власт е страшно.
107
5
 
7
 
! Отговори
редник преди 11 години
Турците много ще се радват !
106
2
 
21
 
! Отговори
Ъц... преди 11 години
Абе, я да спретнем една Женска армия, а за да покажем, че сме по либерали и от либералите, да вкараме и квота, с която да се гарантира службата на гейове, лесбийки и травестити, и вместо проблеми с гей парадите ще си имаме законен военен такъв.Снемамме военната бронетехниката и се превъоражаваме с луксозни автобуси, вместо военни кораби - яхти, вместо ВВС - пътнически лайнери(може и втора употреба). Военната ни доктрина да гласи -Никакво насилие, само нежни ласки.Победата ни е гарантирана!
105
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важното е да бъдат прогонени мъжете отвсякъде за да се съсипе държавата. После ще се вкарат навсякъде малцинства, етнически и сексуални до окончателното изчезване на БГ. Отдавна се работи усилено по въпроса и има вече сериозни успехи.
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tия стават само да си пръснат войничетата семействата....
103
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато съм носил морската униформа,никого не съм си представял,че някой ден ще бъде носена и от жени.Ами то жена на кораба означава сигурно бедствие.
102
1
 
16
 
! Отговори
Отдай чест! преди 11 години
Командира: "Сега ще ви покажа как се отдава чест на по старши!"Жената-войн: "Аз моята чест съм я отдала още на 14 години!"
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ах гиди стар коцкар.
100
1
 
14
 
! Отговори
Яко преди 11 години
След жените в армията идват *ите...По съвет на губернатора Уорлик, Тиквата и ГЕРБ ще трансформират военните паради в гей паради...
99
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аню нещо пак ни баламосва. Преди няколко дни съобщи за голямо съкращения в армията, а сега ще назначава. Да не би да подменя мъжкия състав с женски.
98
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комплексирани женоря, като искате да бачкате в някоя мъжка професия - станете миньорки! Ама друго е да чупим *** на генералите и полковниците и да се фукаме колко сме успели, а?
97
1
 
17
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ЗАЩО жените не стават за войници?Защото при подаване на команда "Залегни!" лягат по гръб:)
96
2
 
9
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Основната дилема пред Аню Боеца е:"Героизъм" или "Онанизъм"...
95
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
hahaha kolko ste smeshtni izmenicite kogo zablyjdavate nishto niama napraveno 23 god ot predateli i izmenici samo ryshene.kade ti e armiata bre glypak takav .
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Что то и другите две никак не са лоши.... даже стават и за е***е
93
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази девойка никак не е лоша...
92
3
 
6
 
! Отговори
armeetc преди 11 години
az v momenta sam v armiqta i da vi kaja 4estno tova e opal4enie ne armiq , a otnosno jenite BUTAFORIQ