Лекарите остават без скок в заплатите с 10-12%

Преглед на печата за днес, 11 юли 2012 година
11 юли 2012 07:26,
58
Лекарите остават без скок в заплатите с 10-12%
Снимка: архив Булфото

Началните и основните заплати на лекарите няма да се повишат с 10-12%, както само преди ден публично обеща здравният министър Десислава Атанасова, добавя "Труд". Медсестрите, лаборантите и акушерките ще се разминат с готвеното увеличение от 20 на сто, а нощният труд ще си остане 50 стотинки вместо 1 лев.

Според "Монитор": "Шефовете на болниците саботират заплатите".

"В болница "Света Анна" средната заплата на лекарите е около 1706 лв., на медицинските сестри малко над 890 лв., а на останалия персонал - 548 лв., тези месечни възнаграждения са далеч по-високи от началните заплати, под които синдикатите искат да се подпишем", заявява д-р Димитър Димитров.

"Изчисляваме сами бъдещата си пенсия", съобщава "Труд". Националният осигурителен институт разработва услуга, чрез която ще можем да изчислим пенсията си, обяви Бисер Петков, ръководител на НОИ.

Услугата трябва да бъде достъпна до края на годината и ще може да бъде използвана от всички граждани, притежаващи персонален идентификационен код, издаден от института.

"ЕС ни дели от Румъния?", е водещото заглавие на в. "Труд". Причината - опитът за сваляне на президента Бъсеску. През втората половина на юли ЕК трябва да публикува доклад за напредъка на двете страни за изминалите 5 години, който се отчита чрез т.нар. Механизъм за сътрудничество и проверка.

Комисията, както и редица европейски столици начело с Берлин, изразиха безпокойство, че правителството на социалдемократа Виктор Понта в Румъния нарушава конституционния ред и посяга на независимостта на съдебната власт.

"Да, България и Румъния могат да бъдат отделени", каза вчера дипломат, пожелал анонимност, без да посочва как би могло да стане това.

"Не виждам вероятност механизмът да бъде прекратен", добави той, визирайки и двете страни. Изводът - готвят ни по-прецизно евронаблюдение.

"Високи са ви цените? Не зависят от "Газпром", а от формулата в договора", казва в интервю за "24 часа" Сергей Комлев, шеф на "Структуриране на договорите и ценова политика" в "Газпромекспорт".

"Формулата е зависима от елементите, които са заложени в нея, цените на газа във всяка страна са различни и се влияят от набора от нефтопродукти, от преговорите между партньорите и експертните оценки, включени в тях.

В Европа няма добив на шистов газ, няма разкрития, правят се проучвания. Ако добивът на шистов газ е организиран правилно, екологичните последствия могат да бъдат минимални", смята Комлев.

НЕК е дала 198 млн. лв. на руската "Атомстройекспорт" за разчистване на площадката на АЕЦ "Белене", пише "Преса". Така Националната електрическа компания е нарушила Закона за обществените поръчки, твърди финансовата инспекция. Това е най-голямото нарушение, което сме засекли, казват от инспекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що криете коментарите по темата?
49
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мехмед 37 е прав въпреки всичко пак ще ги изберем тези тикви, за да им гледаме муцуните още 4 години!
48
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо ние сме *** народ и това ще изтърпим ....Благодаря на всички гласували за овчарското правителство...
47
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И трето,реално НЕ СТЕ оставени на произвола на съдбата,защото всеки ден четем как в "Пирогов" и други болници лекарите правят чудеса и връщат към Живот и Здраве стотици хора,с 20 пъти по-малко финансиране отколкото в Европа!
46
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отговор на тьжния хипократ1."Чиновници с бели престилки" няма,приятел.Които са с белите престилки,са по цял ден в лай**та,кръвта и други телесни течности.Чиновниците са на бюрце,с климатиче,секретарка и служебна кола!Да ги изясним нещата добре.2."Дебелите пари",които ти удържат,в повечето случаи гравитират около 20 лева месечно(4 кутии цигари или 0,5 л качествено уиски).За тия пари в Германия,Австрия или Норвегия не можеш влезе до секретарката на лекаря даже!
45
0
 
33
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
но това е нищо върха на гаврата беше като отидоха в перник да си правят ПР щели да обезпчат хората с събсудията на гроб...обезпчеиха ги да хората живеят в бараки и палатки!!! иначе си купиха нови лимузини...
44
0
 
33
 
! Отговори
в преди 11 години
Какъв скок бе драскач. 13% скок ли е.
43
0
 
35
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
а тая министърката как се хилеше...направо ми идеше да й дам 1 шамар няма такава наглост!
42
0
 
35
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
Аман от герберските циркове и популизъм вече ми идва в повече
41
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като не дават двойни заплати за да има персонал за най важното -Спешна помощ а си купуват нови коли за парламента и дават 27 млн.за някъв Лувър и за всякакви глупости - кво искате?Айде после пишете и се сърдете че линейките идвали късно-еми така ще бъде!И престанете да говорите за увеличение на заплати-заплата се увеличава само когато цените са замръзнали а сега това е чиста ИНДЕКСАЦИЯ!!!
40
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!
39
5
 
42
 
! Отговори
тъжен хипократ преди 11 години
Българи събудете се! Реално сте оставени на произвола на съдбата и без никакво здравеопазване, а докторският и фармацевтичен рекет все повече се засилва!!! Плащате и ви удържат едни дебели пари, които отиват за едни многохилядни бонуси и незаслужено високи възнаграждения на знайни и незнайни чиновници с бели престилки за "добре свършена работа"!!! А накрая като (недай си боже) опрете до лечение никой не го интересува, че сте изряден платец, а само как да Ви изкундят за още някоя хилядарка...
38
0
 
41
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
До кога ще търпим подигравките на политиците? Не ни ли стига 23 години? Не разбрахте ли хора ,че силата е в нас , на улицата? Я да яхнем метлите и да изметем тази *** от там където са. То друго вече не остана. Само от едно се страхувам, че ни разедениха на всякакви цветове и докато не се обединим под трикольора нищо няма да се случи . Кучетата ще си лаят ,керванът ще върви. Успех!!!
37
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, освен тия, които се надяват на 20%ното увеличение и със сигурност са мнозинство. Ама те не влизат в сметките на лекарската аристокрация.
36
1
 
41
 
! Отговори
Мехмед преди 11 години
Мамичката им! Ако и на тези избори пак спечелят тези тикви вече със сигурност ще знам, че мнозинството от българите са много *** народ! Как може за министър-председател да избереш мутра-пожарникар? Това само в България може да стане! Чета в нета много отзиви, че още един мандат нямали да видят. Моето лично мнение е, че още един мандат са на власт защото мнозиството тука са *** като главатаря им пожарникар и затова пак ще го преизбират за вожд на АМСАЛАЦИТЕ!
35
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Реално един лекар в България взема около 3-4хиляди лева на месец, на фона на другите хора те са си богаташи!
34
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що са ви лекари, бе хора, все едно ще се мре! Виж, пожарникари(Шеф), някои полицай и калинки - за тях да се погрижим, че все им е малко!
33
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как да ги вдигнат..., нали шевчетата няма да си пишат по 30 000 леа заплатки...после нямало да има мед. сестри - ми няма да има и болните ще се увеличават, но то това правителство това иска май....
32
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атанасова хвърли ръкавица(латексова) на Боко за Олимпиядата по НЕобещания 2013 !!!
31
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Намалението на газта с 11% се превърна в увеличение с 5%.Повишението на заплатите са оказа илюзия.Всеки ден ни обещават по-добър живот,но само на думи!А ние си мълчим.Да не говорим за цената на тока!