По каприз на министър Цветанов, срив във ВСС

Преглед на печата за днес, 13 юли 2012 година
13 юли 2012 07:29,
103
По каприз на министър Цветанов, срив във ВСС
Снимка: архив Булфото

"ВСС взриви съдиите, те вдигат бунт", отразява реакцията на магистратите в. "Труд", след решението на ВСС да уволни съдия Мирослава Тодорова, председател на Съюза на съдиите.

"Да отложим всички дела в петък и да се съберем пред сградата на ВСС", призоваха столични и върховни съдии колегите си от цялата страна.

Досега няма уволнен съдия заради три забавени дела. ЕК ще включи скандала в юлския си доклад за страната ни. Премиерът Бойко Борисов определи уволнението на Тодорова като "провокация против огромните усилия, които полагаме за подобряване представата за България".

В коментар изданието пита: "Иде ли съдийска революция?", констатирайки, че от ВСС са си свършили работата само както те умеят - безпринципно, безскрупулно, скандално.

Анализът на "Сега" заключава: "По каприз на министър Цветанов ВСС се срина на дъното. Ако съветът не иска решението за Мирослава Тодорова да изглежда като разправа, трябва да махне по същия начин всички съдии, забавили дела. Включително и семейната приятелка на вътрешния министър.

Като председател на Съюза на съдиите Тодорова първа си позволи публично да критикува дирижираната кадрова политика в Темида и се противопостави на милиционерските атаки към съда. Веднага след това срещу нея започна канонада от нападки.

Това решение на ВСС обоснова защо основни фактори в ГЕРБ, включително вътрешният министър Цветан Цветанов и неговите най-верни депутати, се опитаха да направят така, че сегашният Висш съдебен съвет трябваше да избере новия главен прокурор.

"Съдиите стачкуват, бандитите ликуват", коментира темата и "Стандарт".

"Поредният бизнес парк не е кауза за президент", казва пред "Преса" Ивайло Калфин, евродепутат от БСП. "Не разбирам защо Плевнелиев продължава да се изживява като строител на бизнес паркове, този път с държавно участие. Българите имат нужда президентът да види истинските им проблеми и да се бори държавата да им обърне внимание", изразява становището си Калфин.

"Село с водопровод за милион лева е без вода", съобщава в. "Труд". Малки червеи плуват във водата от кладенци и помпи в монтанското село Долни Цибър.

Селото с над 1500 жители, макар че е край река Дунав, открай време има проблем с водата. Според лекаря на Долни Цибър, д-р Любомир Киров, дворните кладенци създават сериозни проблеми - всеки ден по двама-трима души търсят помощ заради стомашно-чревни разстройства.

Водопровод в Долни Цибър всъщност има изграден от 2010 г. В него са инвестирани над 1 млн. лв., само че не работи. Няма електричество, за да захрани помпите, обясняват от селската управа.

Вестникът коментира и плажа Вромос, който е "Българският Чернобил". Табели предупреждават, че мястото е много опасно, но хората нехаят, а плажуването на Вромос е забранено преди  години, след становища на няколко министерства, и извод, че тук има радиация и тя застрашава сериозно здравето на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
viden преди 11 години
hem ne vi rabotyat efektivno i barso sadiite, hem ne im ritate shut v gaza! ami mnogobroinite sportisti po sveta kak sa na sastezaniata?! - spravedlivi ili ne - sadiite sa dlajni da deistvat i da se dokazvat vednaga !!!!!! koito ne raboti i se tutka, vednaga go izhvarlyate !!!!
78
6
 
2
 
! Отговори
someone wrote преди 11 години
Национален Протест Блокада на Орлов мост в защита на жертвите на съдия Тодорова и наработещата съдебна система. Неделя 15 Юли 2012 / 17 часа . Нека покажем на всички корумпирани чиновници, че ни омръзна от глупостите им.
77
1
 
20
 
! Отговори
БойЧО преди 11 години
ТОЗИ МИНИСТЪР, НЕГОВИЯ НАЧАЛНИК И НЯКОЛКО ДРУГИ ИМАТ СТРАНАТА ЗА МЯСТО, КЪДЕТО МОГАТ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ. С ТАКИВА УВОЛНЕНИЯ ОТИВАМЕ КЪМ ДИКТАТУРА.
76
24
 
9
 
! Отговори
НАЛИ! преди 11 години
Нелито Куцкова ---СИ Е БИЛА ВИНАГИ ---КОМУНИСТКА!
75
1
 
37
 
! Отговори
САМО в Бг преди 11 години
Престъпниците ,политиците и *** в БГ ,имат ---ПРАВА !Всички останали ,имат само ----ЗАДЪЛЖЕНИЯ!
74
5
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
Кой и кои, СА ЗАЩИТНИЦИТЕ НА СЪДИЯТА ---"Х"...?
73
5
 
3
 
! Отговори
lkjh преди 11 години
Ama ministaro savsem vi e promil mozacite - zabaveni motivi za 0,4% ot delata, koito e gledala tazi sadiika - naistina SMESHEN motiv! Po tazi logika sadiikata-semeinata mu priatelka, triabva da i zabraniat da raboti kato takava, ama mina samo s poricanie! Ama dai mu na bulgarina da se preklania pred "veliki" upravlenci - barzo zamenihte bai Tosho s bat'Boiko. Mislete po evropeiski, a ne mutrenski - samo taka ima shans da iylezete ot blatoo ........
72
19
 
17
 
! Отговори
MАЙТАП в Бг преди 11 години
*** Куцкова:......."Имало и "добри" съдии",....как така не ги забелязахме ----23г. ....?*** Куцкова стана КОМУНИСТКА!
71
11
 
44
 
! Отговори
Жорката преди 11 години
Защо не уволниха Янева, приятелката на Цветанов, най-голямаат връзкарака, че да им видим принципите....
70
9
 
26
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Нямаше ли един депутат, който твърдеше , че никога не е носил бели чорапи и срещу когото имаше образувани 4 досъдебни производства , които бяха прекратени поради странни причини ?Ако ние имахме истинско правосъдие , дали този човек сега щеше да е депутат ?Какво ли ще кажат по този въпрос Н. Куцкова, Л. Груев, Б. Велчев и Г. Петканов ? Обзалагам се, че всички те странно ще мълчат ! Неудобен въпрос ?А какво ли ще кажат за онези ' независими ' съдии , които НЕ видяха извършено престъпление за укриване на повече от 16 млн лв данъци ? Пак ли ' липса ' на доказателства или ' обективно ' правораздаване ?А за Гоце и Геле ще кажат ли нещо или пак странно ще мълчат ?Защо ли все мълчат , когато задавам неудобни въпроси ? Гузна съвест или някаква зависимост ?
69
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
съдебната система е скъпо струващо ,не ефективна и корумпирана....тя не защитава интересите на държавата и гражданите и като цяло,а на отделни п рослойки-крадци и мутри-до сега няма нито един кредитен милионер,нито един приватизатор нито една мутра в затвора...лапачи.....сега се правят на ощипани вдовици....а Цецо крадецо не ме интересува....днес е тук утре го няма...
68
13
 
9
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Висши магистрати защитили отстранената ' независима ' съдийка ? - Ха - ха ! Сещам се за поне двама - трима бивши съветници на Гоце от ДъСъ, от които поне един е с отнета виза за САЩ ... Какво повече да коментираме ?
67
14
 
5
 
! Отговори
Кутев преди 11 години
Пичове! Аз за какво ви плащам?-искам повече да поствате и повече дезинформация във вашите постове..Ще има съкращения!
66
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Цветанов! Истината трябва да се казва в прав текст, никакво шикалкавене! Не може висш съдия, при това председател на съюза на съдиите ???!!!!, цели 4,5 години да не може да напише едни мотиви, да забави делото до степен то да се прекрати и престъпника да не може да бъде осъден поради изтичане на срока за давност! При това положение как тази съдийка не се е бавила, когато е трябвало всеки месец да си взима заплатата, плащана с данъците от гражданите, очакващи престъпниците да бъдат в затвора, а не на свобода и да вършат престъпленията си. Какъв пример дава тя на младите съдии и после когато Цветанов или друг им казва истината, че полицията си върши работата и залавя престъпниците, но с оправдателните или условни присъди, пробации и всякакви такива тарикатлъци, престъпниците остават ненаказани и продължават да вършат престъпления, висшите магистрати и тези които ги назначиха на високите постове в правосъдната ни система, а това стана при управлението на БСП, когато и Гоце изигра основна роля за това кои да бъдат назначени за шефове на съдилищата в България, сега тези другари реват на умряло, че уж има намеса в независимия съд, но той не е независим, а напълно зависим от шефовете в престъпния свят! Така, че всички прокурори и съдии, бавили дела и имащи отношение към даването на условни присъди на престъпници трябва да бъдат изгонени възможно най-бързо и те да бъдат заместени от честни и почтени магистрати, защото такива има със сигурност, но са встрани от управлението в съдебната ни система, точно поради своята честност и неподкупност! Защото тези, които сега реват толкова много за тази компроментирана съдийка искат да си остане предишното статукво: слаба държава-силна престъпност, както беше по време на управлението на предишните! Така, че няма никакъв срив в съдебната ни система с уволнението на тази другарка, ами напротив - започва един оздравителен процес, който ще бъде съботиран с всички сили и средства от тъмните сили на България, които за 20 години ограбиха страната ни до шушка, станаха мултимилионери, а някои даже и милиардери!
65
7
 
1
 
! Отговори
познай преди 11 години
Цецко Лъжецо пак бръщолеви, така, че никой да не може да го разбере!
64
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много комунисти цъкат с мишките тука.И който не цъка по комунистически тия от днес.бг - трият
63
9
 
8
 
! Отговори
му-ха-ха преди 11 години
Много юристи в този форум бе! Ама повече са с физкултурна компетентност!
62
3
 
12
 
! Отговори
Бравос! преди 11 години
Същите тези "принципни магистрати" вчера са си назначили една снаха и една друга роднина за шефки в съда! Бравос!
61
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уволнение с изнасилване за тази Мирослава Тодорова. И след това някой да забави делото на изнасилвачите както тя направи................. 5 години????????????????????
60
9
 
19
 
! Отговори
му-ха-ха преди 11 години
То е ясно! Тодорова съди Цвъки и айде - шута!