Пускат магистралата от Ямбол до Петолъчката до средата на август

АМ "Тракия" ще бъде готова до февруари 2013 година, обеща Лиляна Павлова
30 юли 2012 15:30,
265
Пускат магистралата от Ямбол до Петолъчката до средата на август
Снимка: Impact Press Group

До средата на август ще бъде пусната отсечката на магистрала "Тракия" от Ямбол до Петолъчката, обяви в Първомай строителният министър Лиляна Павлова.

През юли бяха пуснати две нови отсечки по "Тракия", които са дълги общо 70 километра и свързват Стара Загора с Ямбол. Сега предстои по-рано от предвиденото да пътуваме и до Петолъчката.

"Все още нямам конкретен срок, това е добра воля на изпълнителя, за да пуснем оставащите между 15 и 17 километра, с което за това лято да облекчим движението" , коментира пред журналисти министър Павлова.

Тя обяви, че правителството отпуска допълнително средства за разкопки по магистрала „Марица”, защото са разкрити още археологически находки.

Още по темата

"В единия лот се оказа, че има много повече находки, затова предоставихме още 700 хиляди лева, защото предстои да бъде направена много работа", заяви министърът.

От строителното министерство предупреждават да внимаваме по пътя за морето на пътя между Ямбол и Карнобат, където все още магистралата не е изградена и трафика се осъществява по стария път.

Лиляна Павлова обеща магистрала „Тракия” да бъде готова до февруари 2013 година. Очакванията са догодина да бъде пуснато и движението по магистрала „Марица”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
0
 
! Отговори
аса преди 11 години
До ОТВЪН:Ние богатите трябва да се крепим. Аз купих и дадох под наем на Нейно величество Бъкингамския дворец. От Нова година мисля да и вдигна наема двийно. Ако нещо се опъва, ще те викам на помощ.
160
1
 
0
 
! Отговори
ттт преди 11 години
Докато не направите обходен път на Лозенец и Венец, няма да облекчите движението.
159
2
 
8
 
! Отговори
до 191 преди 11 години
Хич не е по лесна работа и изработката на идейните проекти (вариантите от къде да се минава) и избора на варианта по които да се работи. Вярно че като видима работа най-голям обем се пада на изработката на земното легло и съоръженията - мостове, тунели,естакади, детелини, но докато се стигне до там работата също не е малко. Бюрокацията също. Истината е че Борисов завари Тракия и Марица с готови проекти, отчуждени земи и набити колчета за трасе.
158
0
 
1
 
! Отговори
ivo преди 11 години
do 185 q ne se izchvarlqi tolkova artak sas 180 km h de gi davat tiq be *** takav kato tebe vseki den gi vijdame no qvno ne dostigat za kadeto e trqbvalo
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 6 Анонимен преди 1 часОтсечката от Нова Загора до Ямбол вече е неравна и нагъната. Не е необходимо да се бърза добре е няколко месеца по - късно откриване, но качествено.------------ Преди 10 дена я пробвах - чак нагъната не е, но има някои неравности, все пак със 130-140 не са проблем, но дано не се увеличават. Не съм фен ба Цървула (Боко), но искам най-после нещо да е направено като хората в България. Иначе ако си пробвал подбалканския път след ремонта е е равен като джам (като изключим участъка Карлово-Анево където е кърпено, а не асфалтирано наново).
156
2
 
6
 
! Отговори
до 185 преди 11 години
Boqn4o, най-трудната работа, когато започваш да строиш магистрала е да отчуждиш земите по трасето. Полагането на асфалт е най-лесната. Никой не отрича свършеното, но нека уважаваме и труда на другите, а не да обираме каймака и да се бием после в гърдите колко много сме направили. Помни ли някой кога отриха отсечката Карнобат-Бургас? Никой! Защото нямаше фанфари. Просто някой си свърши работата, за което междувпрочем е взел заплата... не е нужно да се бие барабана, защото си си свършил работата.
155
0
 
0
 
! Отговори
do 188... преди 11 години
za 2 ne ama za 3....stigash
154
0
 
1
 
! Отговори
Дундю Б до 122 преди 11 години
Абе, пич....Ти да не си от Велинград? По изказът ти(ако знаеш, какво е това), много ми приличаш на едни познати от ГРАДО, които са от години по строежите в Лондон...Явно, лошата ви храна и слушането на чалга в странство, съвсем са ви изкривили чувството за реалност! Хайде, вземи сега едно цветно хапче и марш в леглото!
153
4
 
4
 
! Отговори
Той е преди 11 години
До 178 От София до Ямбол сега стигаш за 2 (два) часа, така ли? И как става тоя номер, сигурно с хеликоптер, щото иначе е необяснимо? Сигурно още по Цариградското засилваш на 200, и не отпускаш докрай, иначе не го виждам! Е да, ама така ще си постоянен контингент на катаджиите по пътя, и пак няма да стигнеш за 2 часа, щото знам за колко време ще ти измъдрят акта, само той ще е повече от 2 часа!
152
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отсечката от Нова Загора до Ямбол вече е неравна и нагъната. Не е необходимо да се бърза добре е няколко месеца по - късно откриване, но качествено.Да не забравяме, че строежите на евро коридорите са с пари на ЕС и минимално съфинансиране от България, но подръжката и ремонтите за в бъдеще са си наш проблем и то финансов.
151
0
 
2
 
! Отговори
kololo преди 11 години
То добре, че ще излиза на Петолъчката, но ако не се сложи там светофарна уредба си е направо "АД" да се включиш от Карнобат за Ямбол, по простата причина, че с предимство е пътя Карнобат - Сливен. И ако движението е натоварено, може и да хапнеш из капанчетата докато пресечеш правилно за Ямбол. Дано компететните органи осмислят това кръстовище, че много скоро ще четем черна статистика от това място.
150
12
 
18
 
! Отговори
boqn4o преди 11 години
Миналата година карах по магистралата със 170-180 и се прибрах от Сл. бряг за 5 часа. Тая година спазвах всички ограничения по магистралата и се прибрах за 4 часа. Догодина ще станат 3. И ако някой не е доволен от тая работа, да хване с други съратници доброволно да построят Станишевград по подобие на Димитровград.
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eeee
148
3
 
4
 
! Отговори
lady Gaga преди 11 години
Ама кажете ми че това бяло синото не са балончета че повърнах от кич и романтика....
147
3
 
3
 
! Отговори
гост преди 11 години
Ама не са написали коя година! Те и новото кръгово на алея Яворов щеха да пускат този месец ама май ще е Юли догодина
146
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко му трябва на тъпака - една магистрала, по която да кара колата на баща си и с резервор, който мама му е заредила за една пенсия, за да отиде до морето за един ден, да си изплакне ***, да пусне една вода във водата и като се върне, да лъже тъпите селянки, дошли в София как е изкарал цял месец на морето! Гати тъпия народ!
145
2
 
4
 
! Отговори
помнещ преди 11 години
Ха дано . Може е и да познае Лилянчето, че нещо обещанието на Батето не се сбъдна.
144
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заради Станка Златева,можеше да напишете ,че участъка дето оня ще кълца е ,от Крушаре до Зимница.
143
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от Ямбол съм но уча и живея в София.. преди от София до Ямбол се стигаше за 4 4:30 часа.. сега се стига за около два и половина. прав път хубава маркировка.. няма да се притесняваш че някой комплексар ще тръгне да изпреварва рисково срещу теб.. няма каруци. хората които плюят най доброто което могат да направят и да се самоубият... като тоя 167 големия специалист хахаха
142
7
 
6
 
! Отговори
До 122 Отвън преди 11 години
"Здравейте кукли.Аз печеля по 3700 паунда на месец и още почти толкова, от отрепките като вас, изпълнили вторият ми апартамент до пръскане.Наскоро им завиших наема на тези *** с 20%, понеже в Лондон е олимпиада и... интересът към апартаментите ми е също силно завишен.Моят стандарт на живот, също е доволно висок - колекцията ми от парфюми започва от Paco Rabanne 1 Million и стига до ...."В МОМЕНТА ВСИЧКИ ОТ КУРИЛО СМЕ В ГРАДСКА ОТПУСКА, ЗА ОЛИМПИАДАТА...