Атентаторът от Бургас разпознат

Идентифициралият го салафитски лидер: И България е ислямска територия
Обновена: 4 окт 2012 12:02 | 4 окт 2012 07:04, Елка Василева
212
Атентаторът от Бургас разпознат
Предполагаемият атентатор на летището в Бургас. Снимка: МВР

Атентаторът от бургаското летище беше категорично разпознат от бившия си учител - радикалния салафитски лидер Омар Бакри. Това твърди самият Бакри в интервю за Центъра за близкоизточни изследвания, предоставено специално на "24 часа".

Ставало дума за шведския гражданин Махди Газали, чиято снимка се появи по медиите след атаката. "Когато разбрах, че свързват този човек с моите хора, се обадих на братята си във Великобритания, за да питам за кого става дума. Те ми казаха, че е момче, известно като Абу Ахмед.

Още по темата

Имаше и друг псевдоним. Този човек наистина е учил при мен, но за малко. После замина за Афганистан. Името му е Махди Газали. Заради атентата в Бургас братята от Ал Кайда го обявиха за мъченик и отслужиха молитва за мир на душата му," разказа шейхът.

Той е убеден, че човекът на кадрите е този, за когото става дума, както и че той със сигурност е загинал при атентата. Ако е бил останал жив, е щял да намери начин да се свърже с братята. Имало е идея неговата джихадистка група "Ал Мухаджирун" да изплати обезщетение на българската жертва от атентата - шофьора Мустафа Кьосов. Според шейх Бакри, когато имало невинни пострадали мюсюлмани, техните семейства трябвало да получават обезщетения.

Самата Ал Кайда обаче отхвърляла кръвнината с довода, че е предупредила мюсюлманите да не се навъртат около евреи, ако не искат да пострадат. Според шейха не само България, но и цяла Източна Европа е ислямска територия, която един ден мюсюлманите ще освободят. В момента Бакри живее в Северен Ливан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
84
 
! Отговори
Лумпен преди 11 години
*** са станали супер нагли за да заявяват ,че България била мюсюлманска територия . За да мислят така ,смятайте какъв разграден двор сме , ни държава , ни армия . Няма да се учудя ако утре и Зимбабве заяви ,че България е африканска територия .....
16
2
 
20
 
! Отговори
!@#$% преди 11 години
"Атентаторът от Бургас разпознат"И какво сега-ще го арестувате ли?!Оп-май закъсняхте...
15
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България с пари от Саудитска Арабия се построиха джамии във всички български градове и селца под благия поглед на Серго, Дуган, царя а сега и ГЕРБ. Ислямизираха ни, късно е вече да обърнем процеса.
14
18
 
70
 
! Отговори
be_free преди 11 години
Според шейха не само България, но и цяла Източна Европа е ислямска територия, която един ден мюсюлманите ще освободят.Западняците с удоволствие ще ни хвърлят в ръцете на ислямистите, накрая пак Русия ще ни спасява. И добре, че я има!
13
11
 
52
 
! Отговори
Е - Ник преди 11 години
Атака! Победа!
12
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега като се видя,че дюнерите не ни пазят кой ще ни пази?
11
4
 
24
 
! Отговори
be_free преди 11 години
Шведски гражданин или араб емигрант?
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А пък Холандия каза, че ще ни пусне в Шенген...ама друг път!
9
3
 
62
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
"...цяла Източна Европа е ислямска територия, която един ден мюсюлманите ще освободят."------------А Тиквата и Цвък-Цвък чоплят тиквенно семе и разчитат на дюнарджиите!? Всъщност и останалите тутманици в парламента не са по различни от тях.В близко бъдеще ни чакат... "интересни времена". Либерализма на "меките китки" ще ни разгони фамилията - в прекия и преносен смисъл.
8
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
М дааааааааааааааА нашите *** намаляват армията и ударно поръчват вазелин за държавния резерв. То си е подготовка това.
7
0
 
14
 
! Отговори
дмт преди 11 години
Да - не е той! - питайте някой анатом от художествената академия - те имат 'очи' за тази работа :)
6
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Остава въпроса как се влиза с книжка за кола в БГ и как се внася бомба?Шенген ли?Крив макарон!!!!
5
6
 
55
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Кон пърди ,вятър го вее ! То и Милицията започна с шизофренични изказвания - Един път тоя шведа бил жив , а после пък тоя дето бил жив бил умрелият.Абе или много пият и се друсат в милицията или и те като Дянков правят неадекватни изказвания муабет да става.
4
1
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цъц цък цък...етническата бомба със закъснител цъка ли цъка....
3
9
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Догодина ще гласувам за националисти!
2
4
 
119
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами тя България наистина е ислямска територия, имаме си етническа партия в противоречие с основния закон на държавата, имаме си радикален ислям, турчетата искат в клас да има стаи за молитва, а министъра на културата е пиян турчин.
1
0
 
75
 
! Отговори
Сандо Канев преди 11 години
Ше те освободя от празното образувание над раменете ти *** ***!!!