ГЕРБ "догони" БСП

Преглед на печата на 15 октомври 2012 г.
Обновена: 15 окт 2012 13:23 | 15 окт 2012 07:14,
438
ГЕРБ "догони" БСП
Снимка: БТА

"ГЕРБ тръгна рязко надолу", сочи проучване на агенция "Медиана" по поръчка на "Труд". Ако днес имаше парламентарни избори за ГЕРБ биха гласували 20,7 на сто, а за БСП 20,6%. Горивата, цените на храните, безработицата, шамаросването на руснаците направиха спада на ГЕРБ по-стръмен. И не толкова БСП настигна ГЕРБ, а ГЕРБ настигна БСП. Това е съвършено нова ситуация, която поставя и избирателите, и партиите, и бизнеса пред въпроса за властта.

Според проучването при избори днес формацията на Меглена Кунева "България на гражданите" ще вземе 6,4%, ДПС - 4,9%, Атака - 2,7 на сто, а ДСБ - 2,3 на сто.

Пред фундаменталния въпрос - отива ли си ГЕРБ и кой ще дойде, коя е алтернативата? Такава ситуация е благоприятна за роенето на множество новопоявяващи се политически формации, всяка заявяваща се като най-новата, най-истинска  алтернатива. Тази ситуация е благоприятна и за реанимация на загубилите лице "стари" партии. Но какво ще наблюдаваме зависи преди всичко от процесите в ГЕРБ. Във всяко положение обаче ГЕРБ вече няма да е в положение да говори от позицията на силата, коментират социолозите.

Зимата е по-страшна от данък "Депозит", коментира в "Стандарт" Мира Радева от Института за социални изследвания и маркетинг. Според нея много е преувеличено да твърдим, че данък "Депозит", който се готви върху лихвите, може да катурне ГЕРБ.

Но трябва да си даваме сметка, че хората понасят доста тежки финансови удари по време на сегашното управление - заради стагнацията и икономическата криза. Като цяло няма очакване, че хората ще посрещнат със симпатия какъвто и да било нов налог. Още повече, когато става дума за период, в който имаме инфлационен натиск, трудности на домакинствата. Идва зима, когато по принцип се снижават стойностите на доверие, защото хората трябва да понесат по-сериозни разходи в посока отопление.

Всичко това поддържа тенденция на спад на доверието в кабинета във всички политически лица от управляващата партия - и съответно в електоралния потенциал на ГЕРБ.

"ГЕРБ пак ще управлява. И с данък "лихви", прогнозира в интервю за "Труд" икономистът Владимир Каролев. По принцип той е против всякакво увеличение на данъчното бреме, защото в България се изземат данъци около 38% от всеки лев, а това е доста високо ниво. Въвеждането на тези 10% означава да се въведе плосък данък върху всякакъв вид доходи, защото сега доходът от спестявания в банка не се облага. Не отива на партия, прокламираща се за дясна, да въвежда леви мерки, при положение че ние нямаме дългова криза. Един от проблемите при въвеждането на този данък е, че инвестициите ще бъдат по-малко, предупреждава Каролев.

На изборите догодина ГЕРБ ще разчита на едно единствено нещо, на което разчиташе и преди 4 г. - на личната харизма на Бойко Борисов и на нищо друго. Има хора, а те са доста, които, каквото и да направи ГЕРБ, докато Борисов й е шеф, ще гласуват за тази партия, допълва той. 

Започвам търговия с лоши кредити, заявява в интервю за "Стандарт" собственикът на вериги от хотели и председател на Съюза по балнеология и спа Стефан Шарлопов. През следващите 5 г. той смята да купува лоши кредити и да придобива активи, които след това да продава на руски, казахски и азербайджански инвеститори. "Кризата не е нищо друго освен възможност. Който е пръв по време и място е пръв по право", казва Шарлопов. Според него данъкът върху лихвите от спестявания е справедлив.

"Не може юридическото лице да плаща 10% корпоративен данък върху депозитите си, а физическото лице да не плаща. Всеки доход у нас трябва да се облага, за да се запази ниската ставка. И трябва да го плащаме, защото ако не го правим - ще дойде момент, в който данъкът ще се повиши. Защото бюджетът трябва да акумулира възможно най-много средства. Друг е въпросът как да се разходват събраните средства. Имаме сериозни задачи - като инфраструктурата например. А дори и само да съфинансираме европейски приети, пак трябват пари. И затова всички трябва да концентрираме усилия да не загубим и един лев от Брюксел", отбелязва Шарлопов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
0
 
3
 
! Отговори
гошо преди 11 години
няма да го бъде б.б..,няма!!ние,истинските избирателите го казваме на вси4ки заблудени все още 'овци'
328
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До преди няколко дена въпросът беше дали Герб ще бъдат първа или втора политическа сила на следващите избори, но сега ми се струва че въобще няма да влязат в следващия парламент. Българинът е много търпелив и може да прости всички други издънки и грешки на Бойко Борисов, но посегнеш ли на спестяванията му ще ти го изкара през носа. Жалко че Борисов ще се провали по толкова жалък начин. Царят дори не направи толкова издънки, а вече го няма в парламента и едва ли ще влезе повече.
327
5
 
4
 
! Отговори
qwer преди 11 години
България я чака грозно комунистическо бъдеще,благодарения на простият си народ, най-простият от народите на всички бивши соцрепублики. ГЕРБ догонил антибългарската БСП,а България настига КНДР. Успех простаци в надпреварата.
326
2
 
4
 
! Отговори
бате Нешо преди 11 години
С такива нестандартни методи за вливане пари в хазната, ГЕРБ се компрометираха катастрофално и изборите са предрешени.Жалко за надеждите , които се залагаха.
325
2
 
0
 
! Отговори
Noman преди 11 години
Barierata za vlizane v parlamenta ne triabva da e po niska ot 10%.Inache stava turliu guvec i cirka e bezkraen.Kakvo e tova predstavitelstvi s 3-4 %.Razbira se psevdo-demokracija
324
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако ГЕРБ иска да направи нещо добро за себе си - да намали процентната Бариера за Влизане в Парламента на 2% Докато все още имат Мнозинство
323
0
 
0
 
! Отговори
e преди 11 години
До: sinod***abv.bg, bartholomaios***superonline, lev***lev.va, patriarchate***ec-patr.org, contact***eccelesia.gr, ics***mospatr.ruОтносно: По-силно викайте!Дата: Понеделник, 2012, Октомври 15 23:13:07 ЕЕЩЗнаете ли вие всички,които носите религиозни шапки*,било то попове,папи,юдеистки,будистки,ходжи и всички религиозни заблудители,че на едно място* в Писанията Бог ви поисва като "срижещи издадените части на косите си".Разкайте се и оставете нечестивите си пътища.И сега чуйте вие двамата-Въртоломее и Бенедикте.Както е казал Господ,че ще премахне "Северната язва",ще го направи и народите ще бъдат освободени от "белега на звяра",която е всъщност.Хайде сега викайте и скачайте вие "отци",та да видим как властимащите ще ви прикрият Лъжите ! То лукавия, вашия началник не можа,та какво ще направят "подгласниците".Викайте по-силно към "боговете" си,та дано ви чуят.Викайте и скачайте !
322
2
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
БЪЛГАРИ СТЯГАЙТЕ СЕ ,ИДВАТ ИЗБОРИ ДА ЗАБИЕМ ШАМАР НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ТИКВИ,ЩОМ НАРОДА Е ГЛАДЕН,БЕДЕН И БЕЗРАБОТЕН ЗНАЧИ НИЩО НЕ СИ НАПРАВИЛ.ГЛАСУВАЙТЕ УМНО И НИКАКВО ПРИМИРЯВАНЕ ВЕЧЕ -ДОКОГА 23 ГОДИНИ СТИГАТ, ИЛИ ТЕ ИЛИ НИЕ.
321
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу диктатурата на мутрите от ГЕРБ! Никога повече ГЕРБ!
320
0
 
2
 
! Отговори
гербер преди 11 години
ще ги подминем ,не могат ни стигнат буданлъка има още малко време ,ще им го докажем
319
0
 
4
 
! Отговори
F.O.Z преди 11 години
----------------------------------ГЛУПАВИ ЛИ СА ; НАШИТЕ ; ПОЛИТИЦИ --------------------------------------ЗА МНОГО БЪЛГАРИ ТАКА ЗАДАДЕН ВЪПРОСЪТ ИМА САМО ЕДИН ОТГОВОР - ДА. НО АКО СЕ ВГЛЕДАМЕ ВНИМАТЕЛНО ЩЕ ВИДИМ ЧЕ ТОВА Е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО. ПОВЕЧЕТО ПОЛИТИЦИ СЕ НАДЯВАТ НА БЪЛГАРИТЕ ДА СТИГНАТ ДО ТОВА ЗАКЛЮЧЕНИЕ , ЧЕ СА ГЛУПАВИ. ПОРАДИ ДВЕ ГЛАВНИ ПРИЧИНИ. ПЪРВАТА Е ЧЕ НА ГЛУПАКЪТ НИКОИ НЕ МУ ТЪРСИ СМЕТКА , А ВТОРАТА И МОЖЕ БИ ПО ПРАВДОПОДОБНАТА Е ,ЧЕ КОГАТО ЕДИН ДЕН БЪЛГАРИТЕ СИ ВЪРНАТ ДЪРЖАВАТА И РЕШАТ ДА СЪДЯТ ПУМИЯРИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ТЕ НЯМА ДА ГИ СЪДЯТ ПО ЧЛЕН КОИТО ГИ ПОДВЕЖДА ЗА УМИШЛЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ А ЩЕ ГИ СЪДЯТ ПО ТОЗИ КОИТО ЗАСЯГА НЕЗНАНИЕ И НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ. А ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ ПО ТЕЗИ ОБВИНЕНИЯ ПОЧТИ ВИНАГИ СЪДЕНИЯТ Е ОПРАВДАВАН. ЗА ДА ВНИКНЕМ В ТОЗИ ВЪПРОС И ДА СТИГНЕМ ДО ИСТИНАТА НА ПАРВО МЯСТО ТРЯБВА ДА ПОГЛЕДНЕМ ОТ КАКВО И КОИ СЕ РЪКОВОДИ ;НАШИЯТ; ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ. ПЛАЦ ДАРМЪТ ЗА ПРОМЕНИТЕ В ЦЯЛА ИЗТОЧНА ЕВРОПЕ СЛЕД РАЗПАДАНЕТО НА СССР БЕ ПРИЕТ ИМЕННО В РУСИЯ ПО ВРЕМЕ НА МАЛОУМНИКЪТ ГОРБАЧОВ. ТОИ БЕ СЪСТАВЕН ОТ ЕВРЕИСКИ ЦИОНИСТИ ПРЕДНАЧАРТАЛИ ЗА ДЕСЕТКИ ГОДИНИ БЪДЕЩЕТО НА ЦЯЛА ЮГО-ИЗТОЧНА ЕВРОПА. ТОЗИ ПЛАН СЕ ИЗПЪЛНЯВА И ДО ДНЕС , НО В НЯКОИ ДЪРЖАВИ В КОИТО НА ВЛАСТ СА ХОРА ОТГОВОРНИ ЗА НАРОДА СИ ПЛАНЪТ Е СТОПИРАН. В БЪЛГАРИЯ КАКТО ВСЕКИ СЕ Е УБЕДИЛ ТАКИВА ХОРА НЯМА. ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ОТ 1989 ДО СЕГА СТРИКТНО СПАЗВАТ ПЛАНЪТ ЗА ЕЛИМИНИРАНЕТО И ДЕБИЛИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯТ РОД. ПО ПРИНЦИП ЗА БЪЛГАРИЯ ПЛАНОВЕТЕ СА ДВА. ПО ИЗВЕСТНИЯТ Е ; РАН-ЪТ ; , НО ПО НЕИЗВЕСТЕН И СПОРЕД МЕН ПО ДОСТОВЕРЕН Е ВТОРИЯТ ПЛАН ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ РОД. - sturmbolg.blog.bg/politika/2007/10/07/programa-za-iztrebvane-na-bylgarskiia-narod-prieta-na-moskov.118161 - ПРИЕТ ОТ МОСКОВСКИЯТ ЦИОНИСТКИ КОНГРЕС ПРЕЗ 1988 ГОДИНА. СЪЩИТЕ СЪСТАВЛИТЕЛИ НАПРАВЛЯВАХА ПЕТНИСТИЯТ *** ГОРБИ А СЛЕД НЕГО И БАРУХ ЕЛЦИНГ. СЕГА В ЛИЦЕТО НА ВЛАДИМИР ПУТИН ТЕ ВИЖДАТ НЕПРЕОДОЛИМ ВРАГ КОИТО СКОРО ЩЕ ГИ ЕЛИМИНИРА ТОТАЛНО ОТ РУСИЯ И ДАИ БОЖЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЗЕМЯТА. АКО ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ЗАМИСЪЛЪТ НА ПЛАНЪТ ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ ТОИ СЕ ПРЕПОКРИВА АБСОЛЮТНО ЕДНАКВО СЪС ДЕИСТВИТЕЛНОСТТА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 23 ГОДИНИ. ТАМ ЯСНО Е ОБЯСНЕНО ЗАЩО БЕЗРОДНОТО *** БОРИСОВ НЕ ПРИСЪСТВА НА ЧЕСТВАНЕТО ПО СЛУЧАИ ТРЕТИ МАРТ , ЗАЩО СЪЩИЯТ СЕ ЯВЯВА ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ПО ЖЪЛТА ТЕНИСКА , ЗАЩО ПОДНАСЯ ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНАТА ЧЕШМА НА ТЕРОРИСТИТЕ ВЗРИВИЛИ ВЛАКЪТ НА ГАРА БУНОВО , ЗАЩО МАИЧИНСТВО НЕ СЕ ДАВА НА БЪЛГАРКИ А САМО НА ЧЕРНИ МНОГОДЕТНИ И БЕЗРАБОТНИ *** , ЗАЩО ВЪРВИ КОЛОСАЛНА АТАКА СРЕЩУ ПРАВОСЛАВНАТА НИ ЦЪРКВА , ЗАЩО КЗС- КОМИСИЯТА В ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ ПОИСКА ПРЕМАХВАНЕ НА ЛЕВСКИ И БОТЕВ ОТ УЧИЛИЩНИТЕ УЧЕБНИЦИ , ЗАЩО *** И ТУРЦИ МАСОВО НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ И КОНСУМАТИВИ А БЪЛГАРИ СЕ ПРЕСЛЕДВАТ ДО ГРОБ ЗА СЪЩОТО И ЗАЩО 23 ГОДИНИ ВСИЧКИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ ИЗВЪРШВАТ ГЕНОЦИД СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС ЗА СМЕТКА НА *** И ТУРЦИТЕ. ОТ ФАКТИТЕ ПО ГОРЕ И ТЕЗИ В ;ПЛАНЪТ; СЕ РАЗБИРА ЧЕ ; НАШИТЕ ; ПОЛИТИЦИ ХИЧ НЕ СА ГЛУПАВИ , ТЕ СА ИНТЕРЕСЧИИ И ПРОСТО ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАПОВЕДИ , КОИТО ЗА ПОВЕЧЕТО БЪЛАГРИ СА НЕМИСЛИМИ КАМО ЛИ ДА СЕ ПРИЛАГАТ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯТ РОД. СРЕЩУ ТЯХНОТО ПОСЛУШАНИЕ ,ПОЛИТИЦИТЕ НИ ПОЛУЧАВАТ ПЪЛЕН КАТР-БЛАНШ ПО ОТНОШЕНИЕ НА КРАЖБИ И БЕЗЧИНСТВА В БЪЛГАРИЯ. ТОВА СИ ПРОЛИЧА И ОТ РАЗСЛЕДВАНЕТО ЗА МИНАЛОТО НА НАРКОБАРОНЪТ БОИКО БОРИСОВ ВЪВ БРЮКСЕЛ-ЕВРО ПАРЛАМЕНТЪТ ,КОЕТО БЕ ПРЕКРАТЕНО ОТ ЕНП. ЧАДЪРАТ НАД ;НАШИТЕ; ПОЛИТИЦИ ЩЕ Е ДО ТОГАВА ДОКАТО ТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ СТРИКТНО ЗАПОВЕДИТЕ НА ЗАПАДЪТ НАЧЕЛО СЪС ЦИОНИСТКИ САЩ. И КРАИНО ВРЕМЕ Е НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИТЕ МЕДИИ НАЧЕЛО СЪС ТЕЛЕВИЗИЯ ;СКАТ; ДА ПОСОЧАТ ПРИЧИНАТА ЗА ПОЛИТИЧЕСКОТО ; МАЛОУМИЕ; И НЕГОВИЯТ ЗАПАДНО-ЦИОНИСТКИ ИЗТОЧНИК. НЕКА ВСЕКИ ДА ПРОЧЕТЕ ПЛАНЪТ ПО ДОЛУ ЗА ДА СИ ИЗЯСНИ ЗА СЕБЕ СИ ПОРАДИ КАКВИ ПРИЧИНИ ;БЪЛГАРСКАТА; ПОЛИТИКА УНИЩОЖАВА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И БЪЛГАРСКИЯТ РОД.legioner :: Програма за изтребване на българския народ - Приета на московския ционистки конгрес 1988sturmbolg.blog.bglegioner :: Програма за изтребване на българския народ - Приета на московския ционистки конгрес 1988sturmbolg.blog.bg
318
2
 
16
 
! Отговори
морски преди 11 години
Никога вече ГЕРБ!!!
317
2
 
10
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Щом гласуваха да се разреши узаконяване на незаконните строежи, значи и на самите гербисти им е ясно, че са се качели на шейната...Сега им остава само да обслужат клиентелата като за последно, така че ни очакват нови и неподозирани висоти на простотията им!
316
1
 
10
 
! Отговори
АСАН босия преди 11 години
ЩО ривете бе???????????? преди една година искахте същото меню, сега му яжте ............????на ББ, . Като ви мързи да ходите да гласувате .Тука във форума сте герой, ама да отидете да гласуват ви МЪРЗИ.
315
1
 
16
 
! Отговори
до 388 преди 11 години
do 388Много си заблуден! Толкова заблуден,че се чудя как успяваш да се прибереш в къщи след като си излязал навън.Ти не живееш на земята, бе! Я се огледай малко!Герб ще са в новата история на България като една голяма грешка и едно голямо недоразумение, направено от народа под мъдрото ръководство и с напътствия на добре познатия на всички ни политик,който реже ленти,мисли за нови данъци и играе футбол...и нищо друго...Е, пак ли ще гласуваме за нещо такова?!Аз не бих гласувал !
314
1
 
8
 
! Отговори
Който не скача е .. преди 11 години
Разбрахтели:в ЧЕХИЯ за резултата?Не за футбол той е УТРЕ .... ЦИРКза изборите, нашите медии го прескачат:1) Чешката соц. партия - към 40%2) Чешката комунистическа партия - към 24%3) Десните (управляващи до сега с 60%) - 10%Какъв е извода:Който не скача е ЧЕРВЕН!ВРЕМЕТО е ВАШЕ!ЦИРКЦИРККЪДЕ СА МЕДИИТЕ!
313
0
 
3
 
! Отговори
Скачащ брат преди 11 години
Кога ще скачаме при КОНЯ дето го нема - отрязали му краката без проект и договор?
312
10
 
1
 
! Отговори
До 389 преди 11 години
Ти *** ли си? Или ти плащат , за да ривеш? Не му се облагат парите, а лихвите! В цял свят от много години е в сила този закон и на никой не му прави впечатление! МНОГО Е СМЕШНО, ЧЕ В НАЙ- БЕДНАТА ДЪРЖАВА БЕДНЯЦИТЕ ПИЩЯТ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА МИЛИОНЕРИТЕ!!! Това на какво ви прилича? Че народа са овци и кърмъзъ милионерите ги доят и постригват как им падне! Заслужавате си целия гърч!
311
0
 
6
 
! Отговори
да бе, да... преди 11 години
След като рейтинга се срива главоломно, логично е да има заповед ' от горе' да се понапомпи малко. Не може да се промени обществената нагласа по никакъв начин - това е невъзможно... Ако ще и да излязат в час пик по кръстовищата облечени в маймунски костюми и да раздават рекламни флеъри, прокламиращи успехите и плановете на любимата им партия...Всичко е предизборни ходове и надлъгване с цел да се заблуди еРектората...а дали ще го изпълнят- надей се куме на пияна жена...Всичко е един цирк !!!
310
1
 
15
 
! Отговори
Петър преди 11 години
ДОЛУ ДИКТАТОРА