Балканската война била за етническо прочистване според Доган

Страната има нужда от ново управление, заяви лидерът на ДПС
Обновена: 4 ное 2012 19:30 | 4 ное 2012 19:28, Елка Василева
997
Балканската война била за етническо прочистване според Доган
Ахмед Доган. Снимка: архив, Булфото

Необходим е нов общ прочит на историята по отношения на Балканската война с участието на историци от всички балкански страни, участвали в нея, заяви в Кърджали лидерът на ДПС Ахмед Доган. Така той коментира казуса "Делов" - неизбирането на ген. Васил Делов за почетен гражданин от общинския съвет на Кърджали навръх 100-годишнината от Балканската война и Освобождението на Кърджали.

Още по темата

Според Доган този казус е не само държавнически, но и нравствено-психологически. "Балканската война е не само война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителен процес", заяви Доган.

Лидерът на ДПС определи предстоящия референдум за "Белене" по-скоро като политическа манипулация за надмощие, отколкото като референдум за решаване на въпроса дали да има ядрена енергетика или не.

Доган коментира и предстоящите парламентарни избори. Според него няма ясна визия за развитие на България в европейски условия, както и ясно дефинирани приоритети. "Убеден съм, че страната има нужда от нов управляващ субект, който да я изведе от тази криза, в която се намира. Дали сме готови или не - вие сами ще разберете, но първо трябва да завършим отчета, с форма на дисекция", заяви лидерът на ДПС.

В демократични условия всяка партия, когато е в опозиция, си почива, се коригира, актуализира някаква стратегия или програма за управляване на страната. Това е необходимо и за ДПС, като необходимост от корекции, от актуализиране на представите за власт и упражняването й, каза Доган. Той посочи, че може би вече е наясно какво трябва да се направи и то най-вече от гледна точка на това, че страната все още няма визия за развитие в европейски условия, няма ясно дефинирани приоритети, работи се на парче с откриване на различни обекти.

Ахмед Доган е в Кърджали с част от партийното ръководство по повод областната отчетно-изборна конференция на ДПС, в която той участва като делегат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


997
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
600
0
 
0
 
! Отговори
История преди 10 години
За първи път Ахмед Доган направи нещо правилно в името на справедливостта.
599
0
 
0
 
! Отговори
История преди 10 години
До Хремки. И това ще стане.
598
0
 
0
 
! Отговори
История преди 10 години
До Анонимен. Напротив. Извършеното срещу турците в източните и западните части на Османската империя е геноцид. Избивали турците, защото тогава много народи си мислели, че това е краят им. Но те пък взели, че удържали. И като взели да си връщат земите, се появили разни геноциди - арменски, тракийски и незнам си какви други измишльотини. А иначе тези войни са си войни за етническо прочистване, не са такива "според Ахмед доган"
597
0
 
0
 
! Отговори
История преди 10 години
До ivo. Изборът ти се базира на лъжата в историята и на невежеството ти.
596
0
 
0
 
! Отговори
hahahahah преди 11 години
ivo az izbrah mayka ti,.....
595
2
 
3
 
! Отговори
ivo преди 11 години
свобода или турция .избери ти .аз избрах атака.
594
1
 
2
 
! Отговори
коста преди 11 години
Не обичам Сидеров и Атака;никога не съм симпатизирал на крайните националисти.Но все повече се убеждавам,а и ще убедя и мои близки да гласуват на националните избори за АТАКА.Те са май единствения истински опонент на тоя доганоглу...
593
0
 
2
 
! Отговори
хера преди 11 години
До бб за съжаление тези войни не са могли да прочистят балканският регион от тъпите и извратени османски варвари.Дано да си прав 698 ,дано всички българи отидат до урните догодина.
592
1
 
4
 
! Отговори
Vsqko zlo za dobro преди 11 години
Sled tova negovo izkazvane mnogo ot bulgarite deto ne biha glasuvali 6te otidat da glasuvat,za da namaleqt v procentno otno6eni glasovete na DPS.I az sa6to!
591
1
 
4
 
! Отговори
Хремки преди 11 години
Това е все едно общ прочит на историята между евреи и нацисти. Срам за човек с български паспорт, пък и агент на ДС. Като щуротията с турското присъствие в България. Клали ни , е...ли ни - присъствие!
590
1
 
2
 
! Отговори
10 преди 11 години
до ббТи май си учасвувал в тая война , но на коя страна си бил ! А дали не си фес ?
589
7
 
2
 
! Отговори
бб преди 11 години
Стига сте плюли некадърници такива.. Разбира се, че е била етническо прочистване, само че на никой друг не му стиска да го каже на глас. Затова сме на тоя хал, защото фалшицираме историята и погубваме образованието си.. И еврете уж сме спасили, а хилядите евреи от Македония, които пращаме директно в пещите? Аман от пишмам патриоти.. Вместо да се огледаме в каква мизерна и бедна държава живеем и че все по-лошо става, плюем някой, който има смелостта да каже на глас, това което другите не смеят!!
588
6
 
3
 
! Отговори
дого преди 11 години
Само Доган има дързостта да каже истината, на другите не им стиска!!!от мизерията в тази държава има само един изход - турците да вземат властта (това е доказано, че работи в продължение на 500 години) - така ще има работа за раята;
587
2
 
5
 
! Отговори
Уйлям Гладстон преди 11 години
. Обръщам се към своите сънародници, от които това зависи в много по-голяма степен, отколкото от който и да било друг народ в Европа, да изискват и настояват пред нашето правителство да промени своята едностранчива позиция и да насочи в съзвучие с европейските държави цялата си енергия към премахването на турското управление в България. Нека турците сложат край на своите безчинства по единствения възможен начин, а именно като сложат край на собственото си присъствие.... Уилям Гладстон Турските престъпления са толкова гнусни и свирепи, че сърцето отказва да си ги представи, а перото да ги опишe" Уйлям Гладстон
586
0
 
1
 
! Отговори
Политиката на Турция преди 11 години
Ахмет Давитоглу признава, че неговата страна реализира политика на нео османизъм:Ние сме нео османисти. Ние сме принудени да се занимаваме със съседните страни и даже влизаме в Африка. Има наследство оставено от османската империя заявява министърът на външните работи. Нас ни наричат нео османисти . Да ние сме новите османисти. Ние сме длъжни да се занимаваме със съседните страни.
585
2
 
7
 
! Отговори
българин преди 11 години
И това доживяхме, български политик да работи против родината си! Това е нечувано безочие! Ахмет Доган като турчин роден в България първо трябва да защитава родината си, е не чужда държава! Нека първо признае етническото прочистване в Турция с Арменския геноцид и избити над 1 милион арменци, също и за българския геноцид с избити и прогонени над 300000 българи. Все пак в България има градове с преобладаващо турско население, а в Турция градове с преобладаване на българи няма!
584
1
 
9
 
! Отговори
Рязан Турчин преди 11 години
Аз напълно оправдавам Доган за тия му думи. Ми, човекът толкова е учил история, толкова е завършил. Нали имаше квоти за турците да влизат с по-нисък успех? Нали го вербуваха и затова му дадоха висше образование старите бойни другари? Откъде да знае той кой е Белов, как е превзел Кърджали без кръв, как част от самите "турци" са го подкрепили и как всъщност османската империя изкла милиони, включително през балканската война?Та, като не може да мисли, какво да прави, освен да слуша шефовете си?
583
2
 
7
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
за мен това е човека който насажда омраза между хората,ще се връщаме назад ще правим нов прочит,ако продължаваме да ровим назад,ще продължаваме да затъваме в ла*на,но то това е и целта де.обикновените хора си живеят мирно и кротко и им е важно да имат работа и хляб,политиците ровят ,създават изкуствено проблемите.694,изобщо не е умствено изостанал,виж колко години умело манипулира огромна маса народ,за мен е хитра лисица
582
5
 
7
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Най-правилно са постъпили с това мръсно, тъпо и нагло племе гърците. Сега в Гърция турци няма, и никой не смее да се турчее. Това е държава.
581
9
 
5
 
! Отговори
ГАГАРИН преди 11 години
ДОГАН Е ВЕЛИК