Арестуваха Николай Колев-Босия

В знак на протест той хвърли развален домат по НС
20 ное 2012 16:23,
626
Арестуваха Николай Колев-Босия
Николай Колев-Босия. Снимка: архив, Булфото

Поетът-дисидент Николай Колев-Босия бе арестуван днес пред парламента, след като замери сградата на НС с един развален домат, предаде „София прес“.

Босия предупреди за акцията си в социалните мрежи. В знак на протест срещу ситуацията в държавата той възнамеряваше да хвърли 6 развалени домати по парламента.

Затова днес над 40 полицаи бяха разположени около НС. След като Босия мина отстрани на централния вход на парламента  с кутията с домати, бе обграден от униформени.

Той обаче успял да хвърли един домат, след което е задържан и откаран в Първо районно управление.

Николай Колев - Босия ще бъде съден по бързото производство.

В писмо до президента, НС, премиера, ВСС, до шефовете на БНР и БНТ, разпространено в социалните мрежи, Босия се заканва да купи 6 развалени домати и да ги хвърли по тези институции, като предварително знае, че ще го подведат под отговорност за хулиганство.

„Знам, че ще се опитате да ме спрете и подведете под  отговорност за хулиганство. Това обаче е политическо действие от моя страна и ако имате наглостта да го определите като хулиганство, ще трябва да отговаряте пред обществото, ЕС и пред Бога“, заявява Босия.

„Няма да ви оставя на мира, докато не покажете програма за действие в близките 10 години ден по ден и не ми покажете програма за смяна на модела, както и административна, съдебна и политическа реформа на България. Понеже вие нямате такива програми, няма да преговарям с вас и няма да се съглася на компромис. Такъв компромис просто ще заздрави статуквото и ще обрече българските граждани на безбъдеще и оскотяване“, казва още той и завършва: „Не мога да бъда повече пленник на надеждата и възпитанието“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


626
Още по темата: Николай Колев-Босия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
16
 
! Отговори
до 249 преди 11 години
Осъзнай се бе човек. 6 домата ! И 40 полицая да заловят опасния престъпник. Всяко тлъсто ченге можеше спокойно да съпроводи човека до първото РУ. Ама не - демонстрация на сила и насяване на страх. Не се ли усещат полицаите, че с всеки ден стават все по мразени и презирани ?!
215
11
 
2
 
! Отговори
Unufri преди 11 години
Много ме кефят такива саркастични многознайковци, като тебе :)Я кажи, какво трябваше да се направи? Да няма полиция. Да има 20, 10, 5 полицая? Да го пуснат вътре в парламента Босия?Ще обясниш ли?
214
1
 
14
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
Да, все още има хора с будна гражданска съвест, но за жалост последните са на изчезване. В противен случай сградата на НС щеше да бъде замервана с домати не от един единствен поет- десидент, а от хиляди недоволни от скотското си съществуване българи. Както и да е- "престъпникът" е арестуван, продължавайте да спите спокойно!
213
2
 
4
 
! Отговори
Бунта на робите... преди 11 години
То е от ясно по-ясно, че НИКЪДЕ по света няма толкова СТРАХЛИВ народ като българския!!!!!С протести и по немирен път няма да стане работата!Ама може да стане и по най-мирен път:ако почти всички българи се изнесат от БГ то тая политическо-икономическа ***,която от 23 години е като зловреден,злокачествен тумор в снагата на България ще остане без роби!!!Като няма кой да й работи за без пари на тая *** и да гласува за нея и кво става с нея?Ами загива тая ***!Е,те това е пътя-тумора да загине заедно с гостоприемника си!Кой е тумора ли?Ето го:БКП=БСП=СДС=ОДС=ДСБ=ДПС=НДСВ=АТАКА=РЗС=ГЕРБ=ДС
212
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До UnufriЗамерането на депутати с домати е богоугодно дело и,ако полицията е полиция е трябвало да помогнат на човека за по точно мятане
211
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Bandiera Rossa
210
17
 
3
 
! Отговори
Unufri преди 11 години
Значи излиза, че всеки малко по-нахален провокатор може да застане пред парламета с 6 домата и да замеря. В момента, в който пред него се появи повече от един полицай - край, ужас, сталинистка държава, полицейщина, репресии...Може би трябваше там в който се цели да му застанат в редичка, за да му е по-лесно да им разпльока по един домат в лицето :)
209
2
 
21
 
! Отговори
Добре де преди 11 години
Абе милиционери, знам че ви пращат и трябва да изпълнявате всяко малоумие, но как после гледате нормалните хора в очите ?! Детето ви как успява да каже `тати е български полицай` без на останалите дечица да не им се повръща ?40 безполезни тюфлека за 6 домата ?!?! Жалки, жалки и излишни ...
208
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
долу бойко. да живеят станишев и доган
207
1
 
11
 
! Отговори
Бачо преди 11 години
Въпреки,че смелост проявена в неправилен момент е равна на глупост - браво на човека,малко хора биха се осмелили
206
1
 
18
 
! Отговори
Гочо преди 11 години
Татовизъм в действие...Долу ГЕРБ!!!
205
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ееей на Босия цървулите ще вземат. И доматите.Човекът колко е спестявал. Домат по домат по домат... и тъй до шест.А тия? Да му ги земат преди да е украсил коледно сградата. Аз ви казвам става дума за някаква арт-инсталация. Той въобще не е искал да цапа.Отишъл е да нахрани прасетата. Фърлил едно доматче и дошла охраната. Ми то и в зоопарка не дават да храниш животните.Той Кольо какво си мисли?
204
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не домати, а коктейли *** са нужни и всеки член на политическа партия да се обяви извън закона! Заради тези кучета България е в калта от 23 години!
203
0
 
7
 
! Отговори
стж преди 11 години
ето това е полицейска държава но за българите всички останали имат само права.....ако мвр така се бореше с бандитите в България сега ще ше да е земен рай.....за обикновените хора....
202
1
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Unufri 226Ето, видя ли. И ти се хвана на въдицата. Затова казвам, че са некадърни. Босият е веселяк .ПОДХЛЪЗНА МИЛИЦИЯТА. Той така е нагласил нещата, че да е само той протестиращия пред Парламента когато хвърля доматите. Той е умен и е ПИЧ. Хайде сега се опитай да схванеш какво ти казах.
201
8
 
1
 
! Отговори
TPE3BEH преди 11 години
Объркал се е човечеца, искал е да мята по сградата на БАН, щото там има много голями безобразия, източват се едни пари - 350 000 лв. и то само от един ресор...Без да иска е хвърлил по сградата на парламента и те го арестували, язък...
200
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 230Ами когато полицията арестува някой гражданин имаме право на информация какво се случва с този човек,къде се намира,добре ли и така нататък.Все още сме държава член на ЕС,а не африканска държава без съд.Съжалявам,че вие герберите искате да избивате народа направо с танкове,но ЕС и НАТО няма да Ви позволят!!!
199
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво е все пак, че милиционерите не са докарали танкова бригада. Смешници жалки. Най-радостното от всичко е, усещането за края на това комунистическо и разсипническо управление.
198
13
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
Познавам го. Щом почнат хората да го забравят, той напомня за себе си като прави някаква простащина. Я му проверете какво семейство има. Много деца без да се грижи за тях, като други такива непризнати десиденти - Едвин Сугарев(няколко дъщери) , Иво Инджев -също, че и агент на ДС, д-р Тренчев (иткривател на открити неща ). Истинските десиденти си отидоха- Илия Минев и други гдето не сме им чували имената.
197
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чъдя се кое е по-голяма идиотвщина да пратиш 40 полицаи за 6 домата или 20 качулати ГДБОПаджии за 5 кутии цигари...............Ама иначе рИват за увеличение на заплатите