Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо

Илюстрациите били като за олигофрени, обясни Арман Бабикян
Обновена: 3 яну 2013 14:47 | 3 яну 2013 11:46,
393
Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо
Снимка: скрийншот Youtube

Само седмица преди гафа с новогодишната реч президентът Росен Плевнелиев имаше едни доста по-спорни политически действия, заяви журналистът и пиар експерт Найо Тицин пред bTV.

Част от словото на държавния глава, в която той говореше за красивата природа на България, беше илюстрирана със снимка на Скалистите планини в Колорадо, което предизвика широк медиен отзвук и реакция в социалните мрежи.

По думите на Тицин гафът със словото е предизвикал много силна обществена реакция за разлика от подписването на указа за назначаване на главен прокурор, например.

Още по темата

Според журналиста много по-спорна постъпка е този указ да бъде подписан в последния час на последния работен ден на държавния глава за годината. По думите на Тицин много от т.нар. проправителствени медии са започнали да обсъждат темата със снимката на планините в Колорадо, защото това е тема, по която е безопасно да се критикува.

Подобна теза изрази и Иван Гарелов, който обясни, че гафът няма особено обществено значение и няма причина да е толкова обсъждан.

Не трябва да обръщаме толкова внимание на техническите гафове, колкото на съдържанието, обясни дългогодишният телевизионен журналист.

Той определи подхода на президента при произнасянето на речта като “чисто снобски“. Плевнелиев не произнесе словото си в президентството, както беше прието досега, а в библиотеката на СУ "Св. Климент Охридски".

Гарелов коментира и дали изобщо трябва да има президентска реч в 23.55 минути. Според него, ако политиците имат да кажат нещо важно, трябва да говорят в друг ден и час.

Оставете хората да се веселят, оставете хората де са отпуснат, допълни Гарелов. По думите му никой не слуша внимателно речта, а тя е просто фон на тържествата.

По думите на Арман Бабикян пък снимките, които са се показвали по време на речта, са били напълно излишни и са приличали на фирмена презентация или на журналистически обзор на годината.

Речта му беше достатъчно добра, за да изпрати послания. Тези кадри ми даваха усещане за журналист, който прави обзор, а Росен Плевнелиев не е това, допълни Бабикян. По негови думи онагледяването било “като за олигофрени“, а стремежът за различност е бил постигнат с обстановката.

Той допълни, че ако трябва да се търсят гафове, може да става думи и за факта, че по време на речта се вижда снимка на Нюйоркската стокова борса. В този момент Плевнелиев говори за световната финансова криза и доходите на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
4
 
! Отговори
Truth_Hurts преди 11 години
"Не трябва да обръщаме толкова внимание на техническите гафове, колкото на съдържанието, обясни дългогодишният телевизионен журналист."'*** то пък едно съдържателно слово като прасна... Ум да ти зайде... Направи несполучлив обзор на събитията през годината - нещо, което можеше да чуем и в новинарската емисия на някоя кабеларка...
270
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 11 години
До lyudmil stoyanovАди да изкараме логическата верига до края. ;)3. Колко от населението на Земята знаят български? /щото останалите няма как да се трогнат от обсъждания въпрос... кат помислиш логически ;) /До псевдо-123 - сега под номер 262: Е те това е `комунизъма` на `другарите` от БСП в действие - краде и не са оглежда - даже аномимни никове краде. :D Нали се сещаш, че ника мож да замине, а иронията ми си остава с мен. В полето, опс, нета, никове бол! ;) Ха наздраве!
269
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До еееееНа мен идеята за по-различно приветстване ми хареса.По-добре беше от вечните комунистически муцуни- сив фон със знамето и един изправен урунгел да ни обяснява колко сме добре с гръмки комунистически заучени фрази.
268
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Найо Тицин още преди години си извоюва имиджа на поръчков журналист.
267
0
 
4
 
! Отговори
хммм преди 11 години
В тази стаичка, сред толкова, книги и сниман от високо, му трябваше само лула и ето сцена, достойна за "Хобитът".
266
1
 
2
 
! Отговори
змеи преди 11 години
На мен ми харесва президента нищо че се е объркал човека сигурно емоциите са му били в повече пък и направи новата година по весела
265
2
 
4
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 11 години
Тоя президент аз не го аресвам.
264
2
 
18
 
! Отговори
еееее преди 11 години
Грешката със снимката не е толкова важна,по лошото е стремежа да се разграничи от предишните президенти -сиреч те не са от неговата класа.Затова и се случиха тези смехории.Не мога да разбера защо беше в тази тъмна стая,със стари мебели и много книги -каква беше идеята,и седнал да приветства народа ? В цял свят си имат традиции,които спазват,но при нас живота ни започва от Герб -ето това е голямата простотия.
263
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнелиев и без това си е ***, с реч и без реч.
262
0
 
15
 
! Отговори
преди 11 години
Никакъв *** не е, ами сега България е не само на три морета, ами и на два океана, защото с това послание Президентът показва ясно , че част от територията на САЩ е българска.Нека се пукат от яд македонците.
261
5
 
21
 
! Отговори
Sos преди 11 години
ЗАЩО БНТ ДА Е ВИНОВНО?ТЕ ИЗЛЪЧВАТ ТОВА ,КОЕТО ИМ Е ДАДЕНО.НО ТОЯ *** Е НЕСПАСЯЕМ.ТОЙ РЕДОВНО СИ ПРАВИ НЕ "ГАФОВЕ" ,А РЕЗИЛИ.ТОВА ЛОМОТЕНЕ ЗА НОВА ГОДИНА Е ЗАПИС.КАКВИ ЛИ ИДИОТЩИНИ БИ НАПРАВИЛ ЖАЛКИЯТ ЛУЗЕР НА "ЖИВО".?
260
4
 
13
 
! Отговори
SSS преди 11 години
ТОВА НЕ Е"ГАФ",А РЕЗИЛ.ТОЯ ЛУЗЕР Е БИЛ НА ЗАПИС.КАКВО ЛИ БИ СЪТВОРИЛ АКО СКИМТЕШЕ НА "ЖИВО".ТОЯ НЕЩАСТЕН ЧОВЕЧЕЦ НЕ-МОЖЕ ДОРИ ДА ГОВОРИ.ТОЯ ТИП ИМА ДЕЦА,ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ ОТ ТОВА МЯСТО,СТАВАТ И ТЕ ЗА РЕЗИЛ С НЕГОВИТЕ ТЪПОТИЙ.
259
1
 
16
 
! Отговори
БлаБла преди 11 години
До АнонименНе се излагай така:) Не БНТ подготвят новогодишната реч на президента, а неговите пресаташета и екип. Телевизията няма нищо общо с гафа, просто някой не си е свършил както трябва работата (отново).
258
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пРЕЗИДЕНТА НЯМА НИЩО ОБЩО с техническите въпроси. БНТ са правили в тия 20 години стотици *** грешки и са се излагали като професионалисти.
257
2
 
6
 
! Отговори
sopol преди 11 години
а жина му ко каза
256
3
 
3
 
! Отговори
sopol преди 11 години
боли ме щъркела за тая *** и робовладелците в нея. при нас календара на МАИТЕ ВЪРВИ МИНИМУМ 1000 години назад
255
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнелиев не прави разлика между Полша и Чехия, какво да говорим за Америка! Калинчо от тиквената партия.
254
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Софиянци си го избраха.....сега се смеят
253
2
 
12
 
! Отговори
От US преди 11 години
Такава реч за Честита нова година се прави от президенството с Знамето на държавата . Иначе се дава площада на града и хората които са се събрали на него да изчакат 12 часа .В Ню Йорк се броят последните секунди до 12 ч , и се чуваше песента " Ню Йорк , Ню Йорк " от Тайм Скуеър . След това Американския Химн и хората пеят и те !Президента е след това до знамето , тържествено поздравява народа .Какъв гаф да стане ! Няма да пуснат химна на Канада !
252
4
 
31
 
! Отговори
Дядо преди 11 години
Кукла на конци.Главен кукловод Бойко-тиквата.Не се учудвам!!