"Булсатком" предлага на TV7 отделен пакет

Спорът през медиите между оператора и медията продължава
Обновена: 11 яну 2013 17:12 | 11 яну 2013 17:12,
78
"Булсатком" предлага на TV7 отделен пакет
Снимка: Dnes.bg

"Булсатком" предлага на  ТВ "Седем" ЕАД отделен пакет на каналите TV7 и "Super 7" с отделна такса, като 35 на сто от нея да остават за телевизията. Сателитният оператор е направил предложение до изпълнителния директор на медията Николай Бареков за продължаване на преговорите.

В предложението на "Булсатком" се изразява надежда, че сигналът на програмите няма да бъде преустановяван едностранно от която и да е от страните за времето на водене на преговорите.

Още по темата

По-рано днес Бареков заяви, че ако до края на работния ден “Булсатком“ не даде отговор на офертата, която ръководството на телевизията е предоставило, споразумение между двете страни няма да бъде сключено и тази вечер след полунощ TV7 ще преустанови сигнала си към „Булсатком“.

Той изрази убеждението си, че въпреки добрите желания на телевизията да продължи нормалните си търговски взаимоотношения с оператора, явно желание за диалог от "Булсатком" липсва.

„Ние предлагаме продукт, ние правим програмите, които предлагаме на „Булсатком“. Повече няма да търсим разговори с тях, ако те не отговорят на предложението ни“, категоричен бе Бареков. Преди седмица той коментира, че TV7 е дала две конкретни предложения на доставчика.

Припомняме, че от миналата седмица клиентите на доставчика нямат достъп и до bTV и нейните общо шест „нишови“ канали. За да обезпечи поне частично потребителите си, „Булсатком“ започна излъчването на 10 допълнителни канала.

Казусът между фирмата и bTV достигна и до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), както и до Съвета за електронни медии (СЕМ). И двата органа излязоха с официални позиции по спора, които бяха почти еднакви - а именно, че проблемите между двете страни имат изцяло търговски характер и те трябва да бъдат решени чрез съвместни компромиси и диалог.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Ощетен преди 11 години
Клиентите би трябвало да могат да избират персонален пакет,без талаша за пълнеж.
51
0
 
2
 
! Отговори
По дяволите преди 11 години
Не гледам БТВ и пакетите му му, моля се да махнат ТВ7! Булсат ако сте коректни направете пакети, които клиентите сами да избират. Гледам научните канали и новини БНТ, СNN, ORT, Скат, Канал 3, ТВ +, но няма чужди канали с новини. Реално гледам десет канала, защо трябва да плащам чалга новини на БТВ, ТВ7 - съответно пакетите им - за футбол има интернет, чалга музика, чалга радиа, моди и т.н. Нека клиентът сам определи какво иска. Това е конкуренция, а не натрапване на идиотизми.
50
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Вече отвикнах от Битиви напълно, а Бюреков никога не съм гледал. За мен цените и качеството на Булсаткома са ок в момента.
49
0
 
2
 
! Отговори
Сульо преди 11 години
До НаблюдаващБраво пич - много си информиран ! Аз следя скандалаотблизо и последно KabelDeutchland отряза напълно обществените канали ZDF,ARD и производните им, а те казаха, че няма да плащат повече. оператора отряза и регионалните канали и ми се струва че скоро ще му свият перките. Но така е , в Германия на каналите които се излъчват ефирно не им се плаща от кабелните оператори. Трябва да си деклариран като ПЛАТЕН а не общо достъпен за да ти се плаща. Но нищо в България не екакто хората, зато
48
0
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 11 години
djuliola То и аз искам да има лек за глупостта,ама НЯМА!*** в вком те ще са по-добре!После да не забравиш да се похвалиш,колко си доволна.
47
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
До 7Ами в Германия е точно така. ARD и ZDF плащат на KAbel Deutschland по 27 млн. евро, за да бъдат излъчвани в мрежата им. Миналото лято телевизиите отказаха да плащат и бяха спряни. У нас Булсат не само, че не иска пари, а предлага на такива телевизии сами да си поискат пари за пакет. Но те се дърпат, защо ли?Бареков искал цена на абонат, ама и минимална обща цена! Т.е., ако Булсат спечепи нови клиенти - печели и ТВ7, ако Булсат загубят - губят само те. Много хитро, Бареков, машалла!
46
4
 
0
 
! Отговори
djuliola преди 11 години
Ако не ги е срам нека да кажат от Булсатком кои 10 допълнителни канала са пуснали като компенсация?! Срамота! А тези,които плюят по бТV и TV7 са *** на Булсатком! Когато съм сключвала договора с тях,аз съм си избрала пакет,който ми допада.В него беше и БНТ сат,но и него спряха в самото начало,като не можаха да ми дадат ясен отговор защо е така! Нямат право да се гаврят с нас и трябва да има възмездие за алчността им!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТВ 7 са още по-безинтересни и от БТВ.И те ли си мислят,че имат висок рейтинг?В тая държава всеки се мисли за това което не е.
44
0
 
0
 
! Отговори
за спистрастините преди 11 години
Kак да приемате ефирен сигнал и да гледате ТV7:Закупувате УКВ антена от всеки магазин за черна техника и я монтирате на подходящо място. Свързвате я с кабел към телевизора си посредством входа за антена, без да е необходимо да изключвате сателитния си приемник, трябва само да превключите от дистанционното телевизионния си сигнал на "антена" и да пуснете "автоматично сканиране" на каналите. Ако нямате достъп до ефирния сигнал на TV7, моля, обърнете се към най-близкия добросъвестен кабелен оператор, за да продължите да гледате TV7.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До No Islam In EuropeЧудно ми ти какво гледаш от българските , СКАТ или Канал 3 , а може би Евроком-Пловдив ?!
42
0
 
2
 
! Отговори
No Islam In Europe преди 11 години
Че някой пуска ли изобщо тая турска продажна медия на *** Бареков? Защо изобщо съществува още тая телевизия?
41
9
 
0
 
! Отговори
баш ме боли преди 11 години
Боли ме фара за селскостопанската мечта Булсатком ! Нямало да дават БТВ и нейните още 4-5 програми , нямало да дават и ТВ7 , утре може би и НОВА - няма проблем ще ги заместят с хубави гръцки непреведени програми , ще пуснат гратис още някое порно , великият им Канал+ ще дава мачове и от В групите , хейтърите ще са супер доволни , че *** и Дългия няма да бъдат гледани от хората с чиниите ! Що не спрат изобщо да излъчват български програми , смешници !
40
0
 
4
 
! Отговори
ало, ало преди 11 години
Защо ли ми прилича на извиване на ръце? БТВито и *** ги скокълна едновременно... то поне да бяха нормални телевизии, да извиват ръце. Ченгесарска история?
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да занимават СЕМ и КРС бтв и тв7 да бяха питали нас дали ги искаме.Май ще стане да бе мирно стояло не би чудо видяло.Да си правят отделни пакети и да видим кой ще ги иска.Не на Станиславщината и чалгарщината.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Булсатком е един МОЛ ,който предлага всякаква стока. Държи пазарен дял от 30 % от зрителите (чети купувачите) на тоя продукт. Много добре ще ми е и моята стока да се продава в тоя МОЛЛ, за да съм на далавера. Значи , продавачите на стока в Мола плащат , за да са там , а Анадолската и Дудуковата телевизия не само че не плащат за да са в чинията на Булсатком, ами и търсят кинти за това ????? Нали те печелят като ние гледаме рекламните им паузи и продуктово позициониране !!!!!
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До коко Това са Дудук тв.Добре,че заплашиха ,че ще спират излъчването си ,че така сега само проверявам дали не са спрели.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вземай си ***,изчезни от тука,защото за теб и твоето тв изобщо не ми пука,защото ти поне умееш да надуваш ***.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До xxx Да бе да особенно Али Ръза и гаджето му Гюл Фатма.Приятно гледане.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 7 Браво! Имат около 30% пазарен дял.Аз не искам да плащам за да гледам крясъците на Слави и метаните които прави на някои политици.Отделяйте ги в отделен пакет и който иска да ги гледа да си плаща.На мен няма да ми липсва и Бареков ,защото никога не съм гледал тяхната телевизия.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За *** изобщо не ми дреме и неговата мафиотска телевизия