Плюенето по чалгата не ни притеснява, смешно е, брани се "Пайнер"

Шоубизнесът получил финансиране, след като се отказал промишленият сектор
Обновена: 15 яну 2013 18:16 | 15 яну 2013 16:56, Веселина Йорданова
301
Плюенето по чалгата не ни притеснява, смешно е, брани се "Пайнер"
Ивана на концерт в НДК за 11-я рожден ден на телевизия „Планета”. Снимка: архив, БулФото

Дебатът за чалгата не ни притеснява, смешно е, заяви за Dnes.bg Любомир Костадинов, пиар в "Пайнер", след като стана ясно, че компанията е спечелила финансиране по Оперативната програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика".
Информацията беше подадена от читател на Dnes.bg в рубриката мРепортер.

Още по темата

Общата стойност на проекта е 3 197 324 лева, като 1 630 498 се отпускат по оперативната програма. 287 735 идват от национално финансиране, а останалите трябва да бъдат осигурени от компанията.

„Едни слушат тази музика, други не. Кой знае защо в интернет тези, които не слушат, са много активни и по този начин създават много изкривен интернет облик на музиката, съвършено незаслужено. Тя си има и своите добри страни, и своите недостатъци“, допълни Костадинов. Той посочи, че "Пайнер" е компания, която развива успешен музикален бизнес повече от 20 години, и е еталон за това как се прави бизнес в България.

Планета HD, създадена преди близо две години, пък е първата българска телевизия на този стандарт. „Технологията е много скъпа, става дума за преоборудване на телевизионната база на „Планета“, обясни Костадинов.

Компанията била одобрена след отказ от фирми от промишлеността да реализират свои проекти по програмата. Така се освободил ресурс и шоубизнесът, който иначе бил по-назад като сектор, получил възможност за финансиране. Предстои проектът да бъде стартиран и да се обяви поръчка за закупуване на техника.

„Става дума за закупуване на съответното оборудване за телевизията и да се извършат всички дейности, предвидени в проекта, както е разписан“, каза Костадинов. Той си обяснява отказа на промишления сектор с кризата и факта, че тези проекти се осъществяват и с голям процент собствени средства – 50 на сто и повече.

„Ако нямаше интерес от хората към този тип музика, нямаше да го има всичко това“, защити жанра той и допълни, че парите се дават след „една камара щателни проверки на всяка стъпка, на всеки етап“.

До момента “Пайнер Медиа“ ООД все още не е получила плащания по проекта, а датата му на приключване е 23 април тази година.

„Фирмата ще получи финансиране, когато отчете някаква дейност, заложена по проекта“, съобщиха за Dnes.bg от екипа на ОП "Конкурентоспособност".

Тогава комисия ще се произнасе дали тези разходи са във връзка с проекта. Всички критерии са публично достъпни и са спазени, посочиха още от оперативната програма.

В процеса на договориране се оказва, че някои от фирмите не успяват да осигурят своята част като съфинансиране и се отказват от договора си. Така се освобождава ресурс за класираните по-надолу в списъка.

“Пайнер Медиа“ ООД е одобрена миналата година. До момента няма никакви проблеми по проекта, бяха категорични от ОП „Конкурентоспособност“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: ОП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
3
 
0
 
! Отговори
ф.у.ц.к. преди 11 години
Аз не харесвам този стил "чалгата". Текстовете и мелодиите са посредствени. Повечето крадени от съседни страни. Изпълнителките също не приличат на хора. ОБАЧЕ: след като хората от пайнер са кандидатствали, изпълнили са критериите, защо да не им дадат парите? При това им ги дава Европа, а не България. Цялата работа е че народа е завистлив. Прословутата притча за Нане и Вуте. Затова България е на това дередже и няма да се оправи скоро.
238
2
 
1
 
! Отговори
geri преди 11 години
Луда завист тресе всички. Щом фирмата е успяла да направи успешен проект,то от естетически позиции никой няма право да им пречи. Те се подчиняват на Търговския закон, който е днакъв за всички.
237
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако оня *** си мисли че хората ходят по дискотеките заради чалгата се лъже жестоко...просто тъпите дискотеки друга музика непускат, а и нормална музика не ни е остнала тука, защото паите отиват при чалгарките да си помпят грозните силикони.
236
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
лапетата ни станаха к*рваля и лесно се *бат благодарение на чалата..благодаря ви пайнер....правя бройките си по-лесно 20 години благодарение на вас :) А по-умните вече ги няма в БГ, защото неиздържат на грозния чалгарски ритъм от всеки блок!
235
2
 
0
 
! Отговори
просто е преди 11 години
Чалгата е абсолютно необходима за изграждане на поколение ,което иска да стане чалга певици и футболисти,неангажирано към проблемите на обществото,а принадлежащо към консуматорската, първосигнална прослойка.Тя пък е удобна на политиците,защото не задава трудни въпроси Затова ще се наливат пари за зомбиране и видиотяване на младите
234
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Чалгата еталон за това как се прави бизнес в България"С ***!!!
233
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Журналистите, по-интересно е да поискате списък на отхвърлените от тази програма.Тогава ще видите колко големи и важни болници /прочети новината за високата смъртност в БГ/ търговски дружества СА ОТХВЪРЛЕНИ ЗА МЕДИЦИНСКА АПАРАТУРА!!!
232
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако нямаше интерес от хората към този тип музика, нямаше да го има всичко товаХората не се интересуват от този тип музика,а от порното около и в нея !
231
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧАЛГАТА СЕ РОДИ НА ПОЗИТАНО 20. МИНИСТЕРСТВНОТГО НА КУЛЛТУРАТА Я ДУНДУРКА ДО ДЕН ДНЕШЕН. ОБРАЗОВАТЕЛНОТО МИНИСТЕРСТВО СЕ ПРАВИ НА ЗАСПАЛО.ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПУШЕНЕТО В ЗАВЕДЕНИЯТА, М-ВО НА КУЛТУРАТА ИМА ТВЪРДА ПОЗИЦИЯ - ПРОТИВ ЗАБРАНАТА. ЗАЩО, ПИТАТ МИНИСТЪРА, СТЕ ПРОТИВ? А ТОЙ: МИ ЗАЩОТО АЗ ПУША.ЕТО ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО, МИНКЕ.А ЗАЩО ЧАЛГАТА ПРОЦЪФТЯВА? ЗАЩОТО КУЛТУРАТА НИ Е СВЕДЕНА ДО ЧАЛГА.
230
2
 
0
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Ама как да ги притеснява - за това си има определение - "гьон-сурат". Оказва се, обаче,че насаждането на простотията се заплаща, при това добре. Само, дето, след време, не се знае кой ще пълни бюджета. Защото тези, които го правят, няма да останат в България.
229
2
 
0
 
! Отговори
лични впечетления преди 11 години
Виждал сам турци,но от турция да се хващат за главата от тава явление чалга.Хората без да ги питам са ми казвали:Че е голяма *** тази музика,ако воабще може да се нарече този шум музика.Но за *** е върха,само на този фон се чуства велик
228
2
 
0
 
! Отговори
Ах, банана преди 11 години
Според последната статистика 50% от българите са с психически проблеми поради пораженията нанесени на мозъка им от чалгата и безсмъртни творби като "Напипай го" на Азис, "Тез червени домати кой ги мама разклати?","Тирбушона врътка, врътка, "Боц-маане, "Искаш ли ме бейби, Ъха Ъха!", " Ун дос трес, тя ме фана с интерес", "На теслата дръжката", "Купи ми бате сателит!
227
2
 
0
 
! Отговори
aanonimen преди 11 години
Абе, вие българи ли сте, да зарибявате децата с тази ***? И вместо тези средства да отидат за образование и култура, правителството ги НАЛИВА за популяризиране на простотията! Аз крещя на Министър-председателя": Вие българин ли сте, господине? Ако сте, защо сте одобрили този разврат на децата ,с държавни пари? Вие срама нямате ли? А на изпълнителките ще кажа-дано децата ви да поемат по пътя, по който вие се опитвате да водите нашите-по пътя на компаньонките и проститутките.Пожелавам ви го!!!
226
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чалга музика може и да не слуша, но душицата му си е при чалгата. Съзнанието му си е чалгарско.И виждаме едно чалга ПОВЕДЕНИЕ на места с най-префърцунени претенции срещу чалгата. По ТВ разбира се успяха да сринат нивото на едно гостуване на Райна Кабаиванска, като половин час точеха "облаче ле бяло" като възможно най-неподходящ избор за "добре дошла" към оперната певица от най-висока световна класа. С присъщия си забележителен интелект Кабаиванска СЕ СПАСИ и похвали певицата, че има хубави очи..
225
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...Кой знае защо в интернет тези, които не слушат, са много активни и по този начин създават много изкривен интернет облик на музиката..."На господина не явно не му е ясно, че неговите клиенти и слушатели са неграмотни в преносния и буквалния смисъл. Като почнем от *** и стигнем до бакшишите - все хора, за които компютрите нещо твърде далечно.
224
1
 
0
 
! Отговори
БГ преди 11 години
"287 735 идват от национално финансиране", т.е. държавата финансира чалгата с нашите пари. Питал ли ни е някой дали искаме?
223
1
 
1
 
! Отговори
Любима музика на Б.Б преди 11 години
Чалгата печели парите, защото е любимата "музика" на Б.Борисов. Той издигна чалгата в ранг на държавна политика, посреща като държавен глава Лепа Брена в Министерския съвет, посреща с почести на летището Цеца Величкович (впрочем вдовица на негов колега мафиот Аркан), Борисов е възпяван от чалгаджийки с *** текстове, цинизми и ориенталски ритми и маанета. Станахме за 20 год. свърталище на примитивна, чужда на българските традиции и звучене "музика", която преди 89г. се чуваше само в циг. махали.
222
2
 
0
 
! Отговори
pradlio преди 11 години
eee shtom plueneto ne gi pritesnjava shte gi nadiskame sirech oserem
221
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Буклуци!!!!
220
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Митко Лайнера с тези пари ще пусне нова музикална тв програма която ще се казва КРИВОРОЗБРАНАТА ЦИЛИВИЛИЗАЦЯ