Октай оставил предсмъртно писмо, мислел, че ще загине

Нападателят не е искал да убие Доган, а да му покаже, че не е недосегаем
Обновена: 20 яну 2013 12:39 | 20 яну 2013 11:41,
331
Октай оставил предсмъртно писмо, мислел, че ще загине
Снимка: Reuters

Предсмъртно писмо е оставил с дома си в София 25-годишният Октай Енимехмедов, който вчера насочи пистолет към Ахмед Доган на конференцията на ДПС. Това съобщи на извънредна пресконференция Неделчо Стойчев, директор на Института по психология в МВР. 

Писмото е адресирано до майка му и в него Октай посочва, че може да загине и се извинява, че няма да може да завърши образованието си.

Мотивът на младежа бил личен, защото според Енимехмедов "Доган манипулирал хората".

Октай Енимехмедов не е искал да убие Ахмед Доган, а само да получи "своите пет минути слава" и да покаже на лидера на ДПС, че не е недосегаем, обясни Стойчев.

Това намерение се доказвало и с това, че пистолетът е бил зареден със сигнално-звукови патрони, които са целели само да произведат силен звук. Една от целите на извършителя е да стане публично известен и да сподели вижданията си.

Още по темата
Според Стойчев Енимехмедов е искал просто да направи политически преврат и да покаже на лидера на ДПС, че нещата трябва да се променят.  Нападателят обяснява деянието си като лично решение и по никакъв начин не приема да бъде свързан с други хора и мотиви, казаха още от МВР.

По думите на Стойчев мотивът на Енимехмедов е да покаже на обществото, че съществува и че неговото мнение трябва да бъде зачетено.

Това е моят начин да кажа на всички какво мисля, е заявил пред разследващите извършителят на нападението.

Октай се описвал като български патриот, който прави това за доброто на държавата.

Определял се като честен човек, с висок морал, и напълно самостоятелен в решенията си. Неговото деяние представлява еманация на неговото его, чрез което иска да покаже, че присъства в този свят и има какво да каже на обществото, заяви Неделчо Стойчев.

"Нека всички политици бъдат умерени в изказванията си, защото например изказването на Сергей Станишев преди време, в което той посочи, че правителството на ГЕРБ трябва да си замине, ако не с добро, то по другия начин, формират решенията на много млади хора", каза на свой ред министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

"По този начин хора, които се възприемат за патриоти като Октай Енимехмедов например, решават да променят нещата в политическия живот в България", коментира още Цветанов.

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
0
 
! Отговори
тм преди 11 години
Свобода за Октай,съд за бия4ите му!
236
0
 
0
 
! Отговори
БОНГО ЧЕПАТОВ преди 11 години
Политическата,комунистическа дефлорация започна.Да подкрепим силните.
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Това, което НЕ ме Убива - Яде много Бой !!!" Ахмед Доган
234
0
 
0
 
! Отговори
axaxx преди 11 години
да се притесняват от герб и дпс че хората не ги харесват
233
0
 
0
 
! Отговори
Vida преди 11 години
Gorkata maj4ica, dano ne mu vzemat zdraveto!
232
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 11 години
Цвъци Цвъцков що не се занимава с апартаментчетата и надигащата се заплаха идваща от разлагащия се западен свят ФЕЙСБУК ! Щом момчето е изкарало пистолет на Дуана (ако не е платено разбира се) за мен не се мисли за патриот , ами Е патриот и то такъв какъвто безроднни кучета като теб и останалите *** през последните 22 години никога няма да бъдете , добрите герои се свършиха за съжаление.
231
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Мисля че по важно е при вторият ВОТ на доверие към ГЕРБ исказването на Сергей Станишев е по опасно от случкта на Октай и Дуган. Тогава Станишев заплаши че с всички сили и средства ще свали правителството на Бойко Борисов! Не е ли по опасно това негово исказване????
230
0
 
0
 
! Отговори
Дервиш преди 11 години
Идва нова ера в световен мащаб, ционистите и техните кукли вече няма да бъдат толкова добре приемани от обществото и няма да могат да го манипулират с лекотата, с която досега правеха това!!! Царя, Сокола, Командира, Трактора, Попа, Ходжата, Ердоган, Боздуган разобличени сте
229
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересното е, че и скапаният пищов е турско производство! Значи....
228
0
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Истина 237Пак ще се дипломира, ако не го самоубият. Писмо от изрязани вестникарски букви. Дрън, дрън. Дано има сили да издържи. Няма начин да каже кой го е вербувал. Ако каже не само няма да си получи парите, ами и животът му ще е в опасност.
227
0
 
2
 
! Отговори
Сашо преди 11 години
Ами, на хората им писна и от Доган и от Станишев и от тези около тях! Станишевите елементарни протежета заемат възлови постове и сега промиват алъла на хората.Назначени от него, като журналисти със специална мисия и прости, като фасул! Не оправдавам деянието на младежа с пистолета. Младите имат свой живот и тези клоуни с цялата си гилдия от 30 г. все едни и същи спъват и унищожават бъдещето им. Трябва да си ходят и Станишев и Доган и всички ***.Доказаха , че не стават за политици отдавна.
226
0
 
3
 
! Отговори
Семирамида преди 11 години
Октай е едно смело момче.Свобода за него.А Доган толкова смешно и бързо се изсули под масата ,че не успях да разбера.Явно много е тренирал.
225
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 11 години
Масон ли е Доган,след като е бил пръв приятел на масона Илия Павлов? Страх ли ги е политиците в държавата ни и по света,че този случай може да се повтори,ако продължават да се мислят за недосегаеми и несменяеми?
224
0
 
0
 
! Отговори
Karakolev преди 11 години
SMELO MOMCHE SVOBODA ZA OKTAI
223
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те им ги раздават:)
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
e - tova e 1 Predi 23 godini iskahte "NEJNA REVOLUCIQ' - e tova sa i plodovete!!! eQdem gi a se mra6tim!! Dogan, Oktaj,mestan, Purvanov, Lukanov, Stani6kov, kostov... da izbroqvam li o6te?dano tova da e repeticiq za pravilnoto ne6to!!!!Nema na4in - bez kuvenskakomunisti4eska krav - ne stava , bratqqq, ne stava! tiq mirizlivi lajna , trqbva da gi izmetem - samo taka se stava evropeec!istoriq, bratq, istoriq - 4etete i se se6tajte kvo da se pravi -tam pi6e vsi4ko
221
0
 
2
 
! Отговори
bvb преди 11 години
В малка държава като България няма място за етнически и нациолистически партии от типа на ДПС "Атака" ВМРО и т.н. Конституцията и правосъдната система са тези които гарантират ПРАВАТА, СВОБОДИТЕ и РАВНОПОСТАВЕНОСТА на всеки. Време е за смяна на политическият модел на управление в България защото този модел вече си изпя песента и може да доведе до посериозни последици. Време е за РЕФЕРЕНДУМ за промяна на политическият модел.
220
1
 
1
 
! Отговори
СЛА преди 11 години
НЯМА НУЖДА СИ МНОГО УМЕН ДА РАЗБЕРЕШ КАКВО Е ИСКАЛ ДА КАЖЕ СТАНИШЕВ Г-Н ЦВЕТАНОВ ТОЙ СМЯТА ЧЕ НАРОДА ЩЕ СЕ ВДИГНЕ И НАЙ ГЛУПАВИЯ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕ НО... ТАКА Е ПО ДОБРЕ ДА ГО КАЖЕТЕ ЗАЩОТО МАЙ ЗАПОЧНАХТЕ ДА СЕ СТРАХУВАТЕ ОТ БСП
219
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отай, вместо газов пистолет да му беше лепнал тарелката на лицето!
218
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навремето, когато западноевропейската чесна кацна в Москва на червения площад, показвайки че ракета би могла да удари Кремъл, целия запад аплодира пилота. Сега, когато един млад мъж показа на политически ***, чеможе да бъде убит, запада го обявява за нецивилизован! Лицемерите, страхуващи се да не бъдат изложени по същия начин край нямат!