Хасково осъмна с некролози на Левски

Скръбната вест се появява за 140 години от обесването на Апостола
Обновена: 18 фев 2013 17:29 | 18 фев 2013 17:29,
18
Хасково осъмна с некролози на Левски
Снимка: Impact Press Group

С некролози на Апостола на свободата Васил Левски осъмна Хасково. Възпоминанието по повод 140 години от обесването на Дякона е разлепено по стълбовете по главните булеварди и в центъра на града.

"Да можехме да върнем поне за ден героя, да му нарушим поне за миг покоя, да види как живеем ние в страната, за която той плати цената, за която смело жертва си душата! Че е бил забравен - ще ни го прости, но от мъките народни ще се възмути!", пише в текста на некролога.

Скръбната вест е подписана "От народа български". Тя се появява на 18 февруари, когато Левски е обесен, въпреки че това събитие се отбелязва в България на следващия ден - 19 февруари.

Подобни некролози на Васил Левски и Христо Ботев се появиха и в други градове на страната през миналата година, но не бяха обвързани с конкретен повод. 

Акцията тогава бе инициирана от създателите нa Facebook група "Пробуждането на България". Призивът на младежите бе да не се забравят революционерите. 

Кампанията бе с цел да припомни на всички българи кои са личностите, които са посветили живота си, за да бъде днес България на световната карта и в нея да живеят свободни хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: некрологВасил Левски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поклон пред светлата му памет ......, ......... .....Той не умира , Левски е с нас !!!
16
0
 
5
 
! Отговори
м преди 11 години
Разбира се че некролози трябва да са. Той е починал и това се полага на един покойник за да почетеш паметта му. Плакат на живите се слага. Много неуки хора имало тука по този въпрос бе! Може ли такива предложения да дават. Пф!
15
4
 
2
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Чалгаджийска проява. На някого очевидно му се иска Левски да е умрял. Но както казва един от коментиращите ЛЕВСКИ ЩЕ Е ЖИВ, ДОКАТО ИМА БЪЛГАРИ.
14
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Ти всичкото каквото знаеш за Вазов е как е умрял.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Живей като Левски и Ботев *** кати Вазов
12
7
 
5
 
! Отговори
ГЕРИ преди 11 години
Що за *** гавра?
11
17
 
7
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙ ЗА БСП преди 11 години
Само БСП и нищо друго - взимаме властта и знаете, какво ви чака, нали?Бате Алексей петров го пускаме от затвора моментално заедно с нашите бойни другари - групата на великия Пешо-сумиста, верлните ни другари от Дупница - богатири Галеви моментално се връщат от Южна Африка и ви почваме всички, които сте подкрепяли ГЕРБ .. почва нов червен терор, управление на всички бедни над цялата интелигенция САМО БСП/БКП . .
10
4
 
14
 
! Отговори
men преди 11 години
Това трябва да е коментирано в пъти повече от политическите новини! Днес трябваше да излязат стотици хиляди...
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дяконе, дай сили и смелост на народа ни и му дай мъдрост,че е аджамия и много го лъжат.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идеята не е добра.Да бяха направили плакат по добре би било.По ми харесва надписът Левски-1837-безрайност.Защото той ще бъде споменаван докато има живи българи!
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
5 е прав Левски ще се обърне в гроба като види как 7 милиона овце си мислят,че 240 депутати правят държавата!Държавата е всеки един от нас,ние си я цапаме,ние скатаваме данъци ние пълним кръчмите в работен ден вместо да работим, ние ще си сърбаме попарата!
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ми допада идеята. За героите се правят плакати и билбордове, а не некролози!
5
2
 
23
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
"Да можехме да върнем поне за ден героя, да му нарушим поне за миг покоя, да види как живеем ние в страната, за която той плати цената, за която смело жертва си душата! Че е бил забравен - ще ни го прости, но от мъките народни ще се възмути!"Само дето той умря, за да живеят свободни ХОРА, а не овце. За съжаление НИЕ продължаваме да си търсим "пастир", вместо сами да се погрижим за страната си.Левски е извършил своето дело, ние да му мислим какво сме извършили, освен ежедневното ходене в WC
4
4
 
1
 
! Отговори
Brex*.* преди 11 години
Nai golemite begeta bili ot xaskovo :DDD
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво стана с " Тоз,който падне в бой за свобода, той не умира" ?
2
7
 
15
 
! Отговори
PAVE преди 11 години
BRAVO NA AVTORITE.NEKA NE ZABRAVQME GEROITE DALI VSI4KO ZA PROSPERITETA NA RODINATA NI.POKLON PRED PAMETTA IM.
1
5
 
27
 
! Отговори
Велес преди 11 години
Да,все още има българи! И тези ентусиасти-будители са по-доброто от тези, които ще дойдат като политически елит тази вечер в Карлово за 140 годишнината от *** на Апостола! Дяконе,благослови онеправданите си чада и им дай сила да се освободят от днешните еничари!!!!!