Спонтанен протест пред НС против оставката на Борисов

"Не искаме хлапета да решават съдбата на цялата държава"
Обновена: 20 фев 2013 13:10 | 20 фев 2013 13:10,
526
Спонтанен протест пред НС против оставката на Борисов
Снимка: БТА

Няколко десетки души се събраха на спонтанен протест пред Народното събрание, на който имаше почти толкова полиция и журналисти, колкото протестиращи. 

Събралите се спонтанно граждани бяха доста разединени в исканията си. Една част бяха против днешната оставка на премиера Бойко Борисов, други настояваха за избори, а трети бяха дошли да се борят с корупцията като цяло.

Не искам някакви хлапета да ми решават съдбата на цялата държава. Снощи беше чиста провокация. Тези дечица не са плащали ток, не са ходили на работа, това не е футболен мач. Нека си отиде правителството, но нека гласуват хората, заяви Антония Стоянова. Жената държеше плакат, на който пишеше ”Аз съм против оставката”. 

Тя обясни, че го е написала спонтанно и настоява за избори, на които народът да реши.

Стоянова обясни, че се присъединява към останалите протестиращи, които имат реални искания. Смятам, че сметките са непосилни и монополите трябва да се махнат. Но съм против тези дечица, допълни тя. 

По нейни думи правителството е подало оставка точно заради провокацията на ”пияните надрусани дечица”, защото премиерът Бойко Борисов не е искал да се пролива кръв.

Лошото е, че пострадаха невинни хора, заяви Антония Стоянова.  Нека Бойко Борисов да продължи с втори мандат. Не мислм, че алтернативата за бизнеса, който е извън България и иска да налива тук пари, е БСП, ДПС и ”Атака” и който и да е, които иска да ни откъсне от някакви дългосрочни очаквания, които има за България, заяви друго момиче от събралите се. 

По думите й Борисов не е имал за четири години време да поправи всичко, което е било развалено на 23 години.
Според нея на протеста вчера, при който се стигна до ексцесии, са излезли ултраси и хора, които нямат ясно изразени идеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
443
3
 
1
 
! Отговори
Симеон преди 11 години
Ми изцяло не те подкрепям. Тройната коалиция още един път би била пагубна за България. :-) Преосмисли позицията си от гледна точка на това какво се направи в техния мандат и какво в този на Б.Борисов! Но гледайки не в твоята кошница, а като цяло за страната. За да ти е пълна кошницата се потруди сам :-) - това е моят девиз.
442
1
 
3
 
! Отговори
skrii se преди 11 години
До bbb Пробвай следващия път Уставка с О, ако можеш. Защо хората, които немогат да си напишат името дават мнение какво да се случва в държавата? Жената има позиция, казва си я, а ти неможеш да обясниш защо съществуваш! Това ли е гражданското общество!?
441
2
 
2
 
! Отговори
bbb преди 11 години
ами като не искаш уставката на бб пожелай си нещшо друго *** овцаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа ко м....та си искаш и ти си *** като всички тях така като те гледам.
440
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Спонтанно" бяха изкарани около 200 души от обкръжението на Бойко в негова подкрепа.А Цвъцко отиде да ги подкрепи и да ги преброи.Смех,смех.
439
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
искаме ЕКСПЕРТНО правителство. Ако се назначи СЛУЖЕБЕН кабинет няма да има парламент, и той ще трябав да работи с досегаишните закони - нито момже да пипне Чез, нито може да променя изборния кокес или да свикав ВНС, нито да променя енергийния микс и цените на монополите....тоав може да прави само народното събрание.
438
6
 
8
 
! Отговори
Lestat преди 11 години
НЯКАКВИ ХЛАПЕТА?!?!?? ЕЙ НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ ТЕЗИ ХЛАПЕТА ТИ ПЛАЩАТ ПЕНСИЯТА. ТЕЗИ ХЛАПЕТА СА ОБРЕЧЕНИ ДА ЖИВЕЯТ В ДНЕШНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ЗАРАДИ МЪДРИТЕ ВИ РЕШЕНИЯ! ИСКАТЕ УВАЖЕНИЕ ОТ ХЛАПЕТАТА, А В ЗАМЯНА ДАВАТЕ НИЩО.Никакво уважение за вас дърти пенсионери прости.
437
1
 
9
 
! Отговори
пак в стария коловоз преди 11 години
Протеста беше грозно политизиран.........за да се докопат до властта накараха *** да бият почтени граждани..............протеста Трябва да е аполитичен и насочен срещу антинародни Договори сключени много преди Бойко да е на политическата сцена!!!
436
3
 
7
 
! Отговори
Rummy преди 11 години
До До RummyИ ти си прав, но досега политици никога не са си подавали оставката, а е имало хиляди поводи. Всеки стискаше със зъби и нокти допоследно да си доокраде. Просто не виждам алтернативата. Ако някой ми я покаже, може да се съглася. А това, което сега се случва е тъжно. Протеста трябваше да е против високите цени на тока и да обедини хората, а не да се подават оставки без да има смисъл и хората да се цепят на за, против, и просто вандали!
435
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До У БРЯ БРЯ Имам познати момчета IT специалисти които работят като такива и заплатите им са по 3...4 хиляди лева а има такива които работят като нощни пазачи и за 300 лева.Способните успяват и са търсени.
434
4
 
4
 
! Отговори
У БРЯ БРЯ преди 11 години
Знаете ли колко много се търсят овчари в момента?! Агнешкото в цяла Европа е кът. А родните студенти се дърпат да стават овчари, защото били IT специалисти, възмути се Бойко Борисов на наглостта на висшистите.
433
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОДКРЕПА НА 100% ИНАЧЕ СЪСЕЛА ТОВА И ЧАКА
432
7
 
6
 
! Отговори
ангел преди 11 години
ЕЙ СЕГА НИ СЕ *** МАЙКАТА НА ВСИЧКИ
431
9
 
13
 
! Отговори
Я ПА ТАЯ преди 11 години
Жалки сте всички, които защитавате ГЕРБ! Това правехте и като фалшифицираха изборите за президент, като мъкнеха пълните чували! Тези оглозгаха де що пари имаше в държавата, без да бъдат контролирани от никой. Напротив всички институции се превърнаха в техни *** и са съучастници в това!
430
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Драгни И тук ще си изберем Цоциалист ,че пак да цоцат.
429
8
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ - комсомолци преди 11 години
ГЕРБ УНИЩОЖАВАТ СЛЕДИТЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ ! ДА СЕ НАМЕСИ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКАТА !ГЕРБ РЕЖАТ И УНИЩОЖАВАТ ДОКУМЕНТАЦИЯТА УЛИЧАВАЩА ГИ В ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЗЛОУПОТРЕБИ.ДАЛАВЕРИТЕ НА ГЕРБ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗВАДЕНИ НА ПОКАЗ, А ВИНОВНИТЕ ДА БЪДАТ ИЗПРАВЕНИ ПРЕД СЪДА.ДЪРЖАВАТА Е ФАЛИРАЛА !!!
428
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До пенсионер Особенно ако родителите пушат и обичат да си попийват.Виждал съм майка да казва в магазина две кутии виктори един хляб детето отстрани казва мамо искам вафла а тя сопнато казва в къщи имаш.
427
9
 
6
 
! Отговори
Овчар преди 11 години
Сравняват народа с овце-този народ не са овце,и Борисов дори и за овчар нестава.Разлики много:На моето стато съм постройл колиба,храня кучета да го пазят,извеждам го на разходка при хубаво време,зимата го държа на топло и го храня,като е болно някое животно викам за моя сметка лекар.Най-важното доя го през определени дни и за определен период.Стрижа го веднъж и то през лятото(никога целогодишно).Та как българският народ да са овце-те по-прости бе хора.
426
4
 
7
 
! Отговори
nekoi преди 11 години
До АнонименМного си ***, конкретно за тока, са виновни предишни правителства, тези които са сключвали договорите навремето. Вземи се поинтересувай малко като искаш да си градиш мнение, почети, пък после ако искаш пак ходи да меташ павета и да риташ кофи, но този път го прави там където трябва!
425
8
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
И децата страдат от това, че родителите не могат да плащат сметките и да отделят достатъчно пари и за тях .Тая гъска сигурно няма деца за да говори така.
424
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даааа...! Преди малко савърши предаване по БНТ -1 .Имаше представителка от спонтанния протест против оставката на Б.Б. Та въпроса ми е :-Всички от ГЕРБ ли сте толкова интелигентни? И напористи?Ако е така,всичко си отива по местата! И в парламента, и в коментарите на защитниците на ГЕРБ! Даааа.....! Ако не вярвате,влезте в сайта на БНТ-1