"В живота на Бойко Борисов заплахите са ежедневие”

Преглед на печата на 23 февруари 2013 година
Обновена: 23 фев 2013 09:25 | 23 фев 2013 09:10,
425
"В живота на Бойко Борисов заплахите са ежедневие”
Бойко Борисов. Снимка: БТА

"В живота на Бойко Борисов заплахите са ежедневие, но той не ги афишира", казва в интервю за "24 часа" председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той обяснява, че докато е бил главен секретар на МВР, Борисов получавал много заплахи за живота си от престъпните структури.

"Върхушката на ДПС е единствената, която говори за напрежение и заплаха за етничекия мир в страната. Българи и мюсюлмани по места се разбират прекрасно", категоричен е Велчев. И допълва, че ДПС не е партия, а силна икономическа империя.

Ежедневникът представя и позицията на председателя на ДПС Лютви Местан, който поиска вчера, с писмо до президента, да  получи достъп до секретния доклад, цитиран от Борисов: "Или разсекретяване, или Борисов на прокурор", категоричен е Местан.

В разузнавателния доклад със сигнала за готвеното покушение срещу Бойко Борисов името на Ахмед Доган се споменава наистина, но я няма точно думата "поръчител", разясняват хора от службите.
По въпроса "Преса" твърди: "Сигналите за атентат срещу премиера са фалшиви". Генерали опровергават
министър-председателя. ДПС дава Борисов на главния прокурор.

"Труд" алармира на първата си страница: "Повече от 40 закона пред провал". Вчера по спешност парламентът избра за конституционен съдия зам.-председателя на Върховния касационен
съд Гроздан Илиев, издигнат от ГЕРБ. Във вторник НС ще решава съдбата на АЕЦ "Белене", след провалилия се заради ниска активност ядрен референдум. Темата на вестника оповестява, че новият служебен кабинет, ще ревизира ГЕРБ.

На вътрешните си страници изданието информира за временното отстраняване от постакмет на Несебър на Николай Димитров (независим), обвинен за строителство и разкопаване в защитената територия на терена до несебърския квартал "Черно море", около който гръмна скандала Дюнигейт. Това е постановил в петък Бургаският окръжен съд.

Цялото политическо ръководство на МВР и шефът на ГДБОП Станимир Флоров да бъдат отстранени от служебния кабинет, настоя лидерът на БСП Сергей Станишев на консултациите при президента.
Само така може да стане факт постигнатото общо съгласие за провеждане на честни и демократични избори, които ще се проведатмежду края на април и средата на май, разяснява "Дума".

"Стандарт" изказва предположението, че премиер на бъдещото служебно правителство ще е Андрей Делчев, председател на Българската петролна и газова асоциация. В публичното пространство се споменават още две известни имена като предводители на sos кабинета: това на Саша Безуханова, директор за публичния сектор на "Хюлиет- Пакард" в Централна и Източна Европа и всички развиващи се пазари в общо 63 държави, и името на политолога Иван Кръстев, председател на УС на Център за либерални стратегии и изследовател в Института по хуманитарни и социални науки във Виена (IWM Vienna).

"24 часа" търси още на първа страница отговор на въпроса: "Какво иска улицата?" Съботният очерк на изданието очертава границите, в които се разполага този отговор: Велико народно събрание и нова конституция; по-малко депутати - от 240 на 100 или 120; мажоритарни избори, при които народът има народни представители, а не партиите; механизъм за отзоваване на народните представители; възможност за отнемане на имунитета на депутатите; най-много до 2 мандата на депутат; пряк избор на съдии, прокурори и полицейски началници, което ще елиминира ВСС - много компрометиран в последните години орган. Изданието оповестява и адресата на следващото недоволство - банките.

Надсловът на протеста срещу тях е: "Срещу банковия произвол и безхаберието на БНБ", насрочен за неделя, пред стъпалата на централната банка.

"Забравете фразата "не може", когато става дума за благото на хората", призовава в интервюто си за "24 часа" омбудсманът на Републиката Константин Пенчев. "Хората има за какво да протестират и да са по улиците - в криза, безработица, бедност - не може да липсва яснота как се формират сметките. С години е пренебрегвана възможността гражданите да искат промяна на общите условия в договорите с всички монополи и банките. Уж са равнопоставени страни по договорите, но общите условия се пишат едностранно от монополите и банките и хората нямат право на мнение, не могат да искат промяната им", обяснява омбудсманът.

Лицата на протеста се събират на тайно място днес - оповестява "Труд" - за да обсъдят общи искания към държавата, парламента и президента.

"Роми, военни, превозвачи излизат на улицата", информира "Сега". Днес организатори от цялата страна се събират в Сливен, за да обединят исканията си, а в неделя се очакват най-масовите протести от началото на кризата. Групата на протестиращите се разраства във всички посоки - вчера срещу "умните" електромери протестираха пловдивските роми.

Днес в 10 ч. в София мирно патриотично протестно шествие ще проведат военните от легия "Раковски". Превозвачи пък се възползваха от критичната обстановка и заплашиха, че също ще протестират, ако не се удължи срокът за поставяне на фискални апарати в автобусите. Той изтича на 31 март и веднъж вече беше удължаван. Така, започналите като протести на пострадалите от монополите и срещу високите сметки за ток и парно, окончателно ще се превърнат в протести на всички и срещу всичко. Ромите в Пловдив искат смяна на електромерите и изтеглянето на EVN. Те ще протестират днес и в неделя заедно с общите протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От плюене никой не е прокопсал. Все са си на същият хал злобарите, все богатите са им виновни, че те са бедни.. Еми то с лежане не става. Пуснете са по няколко минусчета, че да ви поолекне на душиците. Барем по - спокойно спите?!
357
4
 
0
 
! Отговори
Весела преди 11 години
Направи и невъзможното да скрие криминалното си минало, да мачка, тези, които са запознати с фактите и да омайва народа . Сега да си седне на *** в Банкя по смисъла на постановлението му 174 и никаква държавна работа за него, Цецо и сие.Но си напълниха гушите яко. Кой съм проклела- стигнало го е. Остана още един и чакам Господ да го възмезди....
356
3
 
2
 
! Отговори
АНТИГРОБ преди 11 години
НА КУЧЕТО КУЧЕШКИ ЖИВОТЗА МУТРАТА ВИНАГИ ИМА ОПАСНОСТ ДА БЪДЕ ГРЪМНАТАГРУПИРОВКАТА *** МОЖЕ ДА Е НАЙ-СИЛНАТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА БУДА I,НО НЕ Е ЕДИНСТВЕНАКОГАТО ДЪРЖИШ В РЪЦЕТЕ СИ НАЙ-ГОЛЯМ ДЯЛ ОТ ПРОСТИТУЦИЯ,НАРКОПЛАСИОРСТВО,ОРЪЖИЕ,ДОЕНЕ НА ДЪРЖАВАТА, .........., ....... Е НОРМАЛНО СРЕТАН, ТРАКТОРА И Т.Н. ДА ИСКАТ ДА ТЕ ГРЪМНАТАКО ТЕ Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ НЕ ХОДИ В ГОРАТААКО ТЕ Е СТРАХ ОТ МУТРИ НЕ СТАВАЙ ТАКАВА
355
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Премиерът похвалил домашния любимец на жената и подхвърлил Моите кучета са също като българите трябва да се държат изкъсо.
354
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да обърем сериозно внимание на бялата мафия
353
6
 
3
 
! Отговори
гейБЕР преди 11 години
На дон БУДА , ДОГАН май му е бил поръчал ПЪРЛОЖА от ЛУДА КРАВА
352
5
 
2
 
! Отговори
Ivan преди 11 години
V givota na vsqka mutra bilo ot SIK, bilo ot Vis I t.n. towa e egednewie . Az kato sam rabotnik men , zashto nikoi ne me zaplashva ,
351
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До !!! Що бе? Не беше Цветанов дето им гостува в Турция ? И не мога да си спомня Бойко вкара ли в панделата Доган, както беше обещал. На прокурор даде ли го?
350
1
 
3
 
! Отговори
!!! преди 11 години
TURSKI PODLOGIMESTAN DA VI GO SLOJI !!!!
349
1
 
6
 
! Отговори
ели преди 11 години
До РУМЕН221" ЕЖЕДНЕВИЕ..., ПРАЗЕН КРЕВАТ..., ТРУПОВЕ..., СКУКА.." Оо, някой май мн лично ги приема нещата! Господа моля ви се, стегнете се! Докато оплювате анонимно способните хора по форумите, нито ще спечелите повече пари, нито ще стането по - умни, нито кревати те ви ще се напълнят! Това ли е българския мъж?? Я се стягайте, че мн жалки изглеждате отстрани!!!
348
9
 
4
 
! Отговори
6666 преди 11 години
Ей, ми той голяма жертва се изкара бе ,та то досега да го бяха очистили, та да се спрат приказките за него!
347
10
 
8
 
! Отговори
гербпс преди 11 години
Нищо чудно- борисов е криминален тип. При тях е така. И кво от това. Да се пази, да се крие, ние ли да го мислим!
346
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Oставката на Бойко Борисов е била неизбежна заради множеството лъжи и безхаберна политика на досегашното правителство.Действително имаше сигнал, че срещу Бойко Борисов се подготвя покушение. Заплахата обаче беше от страна на Сретен Йосич, а не от друг български политик. Като говорим в този смисъл, аз лично намирам неговата проява като изключително груба и необмислена
345
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Действително имаше сигнал, че срещу Бойко Борисов се подготвя покушение. Заплахата обаче беше от страна на Сретен Йосич, а не от друг български политик. Като говорим в този смисъл, аз лично намирам неговата проява като изключително груба и необмислена
344
8
 
10
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ТАКА Е..."В живота на Бойко Борисов заплахите са ежедневие- ТАКА Е СЪС ВСЕКИ ГОЛЯМ МАФИОТ...- ЕЖЕДНЕВИЕ..., ПРАЗЕН КРЕВАТ..., ТРУПОВЕ..., СКУКА...
343
8
 
9
 
! Отговори
драго преди 11 години
ЕРП- тата ако заговорят за процентите на Буда и оттам защо са високи цените на електроенергията на хората ......Дано герберската върхушка да гледа парламента през крив макарон.Това правителство на агент Буда която и сделка да му пипнеш мирише.Освен това с оставката си показа че наистина е страхливец и подставено лице във власта.А какво е причинило на народа през некадърното си и крадливо управление ще го разберем чак след изборите дотогава само ще се дърлим помежду си по форумите.
342
9
 
8
 
! Отговори
Емо преди 11 години
Говори се на високите етажи, че братя Галеви имали трети брат, от първия мъж на тяхната родна майка. Този трети брат останал да живее с баща си в Банкя. Бащата се казвал Мето а момченцето Бойко. Ха познайте, кой скоро ще ходи на гости на Галеви в ЮАР.
341
4
 
5
 
! Отговори
Така е преди 11 години
Така си е-я в последните седмици колко народ звъня на 112 да го заплашва.
340
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Ваня Минкова Не само Слабаков, много от така наречените родни "звезди" и хора на изкуството са подставени лица и ренегати. Те са винаги със силните на деня, после се изкарват репресирани. Сега ще се опитат да употребят хората и протеста им в своя полза.
339
9
 
16
 
! Отговори
Емо преди 11 години
Бойко. Да си ходи в ЮАР, при братя Галеви. Те всички мутри са там.