Полицейски синдикат също готов за протест

СФСМВР не иска лица от стари политически кабинети начело на МВР
Обновена: 25 фев 2013 11:00 | 25 фев 2013 10:58,
129
Полицейски синдикат също готов за протест
СФСМВР заплашиха, че отново ще излязат на протест. Снимка: архив БТА

Най-големият полицейски синдикат – Синдикалната Федерация на служителите на МВР/СФСМВР/, е в състояние на протест.

Формацията обяви днес в отворено писмо до президента Росен Плевнелиев, че ако бъдещият служебен кабинет не изпълни исканията на СФСМВР, те са готови да се съберат на протест на 16.03.2012 година в парка “Заимов“.

“Преди 4 години оттам тръгна 15-хиляден протест на служителите в МВР. Надяваме се, че 4 години по-късно е по-добре да отбележим тази дата, празнувайки, а не отново протестирайки“, се казва в писмото.

Последният протест, организиран от СФСМВР, се състоя през септември миналата година с искане за повишаване на заплатите на служителите в системата на вътрешното ведомство. Малко след това МВР прекрати споразумението си с най-големия синдикат. Тогава от формацията обясниха, че не знаят защо ведомството е предприело тези действия.

От синдиката обявяват, че категорично не желаят за служебен вътрешен министър да бъде назначен човек, който е участвал под каквато и да било форма в досегашните политически кабинети в МВР. Синдикатът се противопоставя и на идеята постът да бъде зает и от човек, който е заемал висш професионален пост.

“Считаме тези лица за пряко отговорни за проваления социален диалог в МВР, както и за сегашното му състояние“, казва в отвореното писмо синдикатът.

СФСМВР настоява още във вътрешното ведомство да има граждански контрол, чрез назначаването на зам.-министър, определен от гражданските сдружения или НПО.

Настояваме незабавно да бъде подписано споразумение със СФСМВР от страна на министъра на вътрешните работи в служебния кабинет, се казва още в писмото.

Синдикатът настоява да бъде подписан нов колективен трудов договор или да бъде продължен срока на действащия с 6 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
///// преди 11 години
Струва ми се, че този полицейски синдикат се опитва да се качи на гребана на вълната като използва гражданското недоволство. Очакванията изглежда са с чрез подкрепа от гражданите да направят масов протест и по този начин ръководството на синдиката да се яви като фактор пред останалите служители от МВР и ръководството. Това е добра тактика от тяхна страна, но само за пред наивници.
91
0
 
1
 
! Отговори
данъкоплатец преди 11 години
Качествена услуга сигурност ще има,когато полицията има добро оборудване , ръководство и заплащане.Другото е чесане на езици." - Качеството на услугата няма да се подобри ако служителите нямат самосъзнание и самоконтрол при изпълнение на служебните задължение. Не можеш да ме убедиш, че като ти се увеличи заплащането някой ще ти върне първите седем години, които си пропуснал. Огледай се , ослушай се около теб на работа и ще разбереш, че съм прав. Има служители, които ги интересува само банкомата
90
1
 
0
 
! Отговори
Vivi преди 11 години
До До 94 Nik Не сте прави като говорите така за полицаите, и те са хора. Вярно е че има и много ***,*** има навсякъде, но има и много свестни между тях. А за това положение на МВР замислете се, всичко това е вследствие на дългата и неправилна политика на нашите държавници, те също са потърпевши от цялата тази ситуация в страната. Не съдете за всички полицаи заради действията на определени корумпирани отдели като КАТ.
89
0
 
0
 
! Отговори
ivan ivanov преди 11 години
Do 51---- Az razlika ne pravya no tezi koîto ne shvashtat (molya za uzvinenie kum vsichki) vijdat tova kato razlika a kakva e razlikata mejdu policiya i katadjii,tova che ednite sa putna policiya koito nyamat nyamat nasishtane.A drugite sa ot po hubavite taka lie?? mnogo zdrave imate,policaite v BG sa kato prosyaci te nesa hora.
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тях кой ще ги бие по протестите? Ако набирате доброволци за опазване на реда, ай пи-то ми е в редакцията.
87
0
 
1
 
! Отговори
Svidenov преди 11 години
ima sigurno 200 dushi bg politzai i voenni /s jenite, detzata/jertvi za poslednata godina - po-zle ot voina mai beshe ?!... ei na v Kircali pak ima skoro , v Sofia, v Plovdiv ... baya balgarsko meso zamina ...
86
0
 
2
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
Щом и те се вдигат...!
85
0
 
0
 
! Отговори
Пак до Димоларев преди 11 години
Или поне това е характеристиката на тези, които се задържат и прогресират в системата. И вина на всички ВАС е това да е така. Що се отнася до мен, аз съм се борил цял живот против това, доколкото мога, не съм го търпял и толерирал! Стига сме били коректни и разбиращи тези долни личности!
84
0
 
1
 
! Отговори
До Димоларев преди 11 години
Да братле, правилно си ме разбрал, за мен полицаите не са хора! Или ако са, то те са такива, с които не желая да имам никакви допирни точки. Хора, долни, мазни, подли, притворни, нечестни, уплашени от всичко, безкрайно комплексирани, корумпирани, отмъстителни, некомпетентни, с огромно неоправдано самочувствие, нарушаващи закона, т.е. престъпници, неграмотни, гледащи лошо...Да продължавам ли, защото мога още много?
83
0
 
2
 
! Отговори
Bankov преди 11 години
bravo, i politzaite sa balgari, i armeitzite sa balgari - i te imat kakvo da kajat za dobar red v Rodinata si BG.Ne e lesno da si balgarin v BG. i te imat pravo na radost i na stastie v BG, a ne samo da sa jertvi i misheni na mafiotski partii.
82
0
 
2
 
! Отговори
До 94 Nik преди 11 години
Я ти виж пак копието на фиша и пак говори ... от кога ст. полицаите работят за общинските "Паркинги и гаражи"? Справка : news.plovdiv24.bg/414330.html
81
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 11 години
ТЕ ПА ДА НЕ ВИДЯТ НЕЩО!!
80
2
 
3
 
! Отговори
dimolarev преди 11 години
До До ДИМОЛАРЕВ Не разбрах полицаите според тебе не са ли хора ? За мене понеже са и не виждам защо се води този спор. Не е лошо да си говорим не като анонимни а както аз заставам с името си и снимката си. И друго е важно който има да каже нещо да излезе от анонимност не е ли така?
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много от къдълните ченгета баха изгонени още с идването на Цветанов в министерството! Други бяха принудени да се пенсионират или да напуснат! Останалите ги принудиха да го играят послушни или лоялни,към великия милиционеро-полицай Цветанов,който цял живот е разнасял папки,а жив престъпник е виждал само на картинка,а за хванат пък да не говорим! Поне 70% от ченгетата ненавиждат ГЕРБ и неговото ръководство !
78
0
 
5
 
! Отговори
Цецо-Беглецо преди 11 години
Има още едни такива *** субекти дето са прости и неграмотни на пън и само искат,искат без да произвеждат нищо...*** си майката Джафереби си майката ти казвам,че ти си *** милиционери с теб не искам да приказвам!*** си майката ченгееби си майката ти казвам,че аз съм истински човеки с тебе няма да приказвам!/Пеньо Пенев/............Ко да п"райш,,,поезия ;)))
77
1
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
К"во убурудване искаш по-така,чи ни тЪ разбрааме ???? Имаш кубинки,палка,дреа въшкарник и шапка на кратуната+800-1200лв. пара в картата...Какво щеш още баба си ??? Кубинки от крокодилска кожа и костюм "Вирсачи" с пагони ???
76
1
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Щом старши полицаите са неграмотни....какви ли са младшите?
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полицаите,които работят на улицата са около 25 000 със заплата от 600 до 900,зависи от стажа.тези,които взимат 1500-1800 са 1 на 100,не ми говори за средна 1200.Качествена услуга сигурност ще има,когато полицията има добро оборудване , ръководство и заплащане.Другото е чесане на езици.
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фиш за неправилно паркиране, написан от ПЛОВДИВСКИ ПОЛИЦАЙ днес, взриви социалната мрежа Фейсбук. Фишът е написан на пловдивската улица "Хан Кубрат", която старшият полицай изписал като улица "Ханко Брат".Снимката на фиша се разпространява от потребителите на социалната мрежа с множество коментари и подигравки.браво-неграмотни, но с претенции!
73
4
 
5
 
! Отговори
A.C.A.B. преди 11 години
Полицай=***...