Първи сме по брой на реализираните самоубийства

Ниските доходи и напрегнатото всекидневие са причината
Обновена: 1 апр 2013 09:50 | 1 апр 2013 09:27, Петя Славова
87
Първи сме по брой на реализираните самоубийства
Ниските доходи и напрегнатото всекидневие са причина са тревожната статистика, смятат специалисти. Снимка: Булфото

Първи сме по брой на реализирани самоубийства в Европа, съобщи БНТ. Тревожната статистика е представена от психолози по време на форума "Отворени врати на психологическите практики", който се състоя в Бургас.

Главните причини за крайните действия на хората са ниските доходи и напрегнатото всекидневие, посочват психолози.

Те са убедени, че у българина все още липсва културата при проблем да потърси специализирана помощ. Оказва се обаче, че в много случаи именно тя би могла да предпази човек от фатален край.

Специалисти не пропуснаха да споменат и случая с Пламен Горанов, който почина, след като се запали пред общината във Варна. Те обясниха случай в психологията, при който човек може да се приеме като жертва и за да страда агресорът (властта), някои хора са готови на самоунищожение.

На форума психолозите, които се събраха от цялата страна, настояваха да се създаде база, която да е достъпна до всеки. Специалистите отправиха и апел към обществото всеки човек да потърси помощ дори при най-малкия проблем.

Сред другите въпроси, които се обсъждаха на срещата, бяха проблемите с жертви на домашното насилие и тези на аутистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен-християнин преди 11 години
Години наред в България не сее учило вероучение и Библията.Говореше се в училището,че Исус е бил обикновен човек убит от римляните.Тъй беше до 1988-1989г.И много хора се самоубиха в това наше-вълче-общество...Зада не се самоубива човек е нужно да вярва,че иде второто пришествие на Христа той ще се яви в облаците и ще го види всяко човешко око.
68
0
 
6
 
! Отговори
Мила преди 11 години
До Дрън- дрън ярини! За съжаление психолозите нямат прегледи по ЗОК. Прегледите им са по 50лв. Кой мизерстваш може да си го позволи?
67
0
 
6
 
! Отговори
Мила преди 11 години
Може ли да ми кажете дали по света има друга държава /освен България/, където независимо че работиш, си намаляваш пенсията? Кой болен мозък измисли тази формула за изчисляване размера на пенсиите? Излиза, че е по-добре, ако имаш необходимия трудов стаж, а нямаш задължителната възраст, да спреш да работиш, тъй като, ако те осигуряват на заплата по-малка от средния осигурителен доход за страната си намаляваш пенсията!? Живеем в Абсурдистан!!! Жалко за народа ни и най-вече жалко за децата ни!!!
66
0
 
3
 
! Отговори
дева преди 11 години
/Към "Къса памет"/ Много добре си спомняме, само че сега е още по-страшно. Тогава държавата не беше разграбена /както сега оглозгана/ и все още можеше да се намери някаква работа. Дано не Ви се налага сега да търсите работа - няма нито за млади, нито за стари /едните нямали опит, а на другите им пречи ЕГН-то/. Трагичната истина е, че всички предприятия бяха разграбени, а хората лишени от право на труд, което по Конституция е тяхно право.
65
0
 
4
 
! Отговори
КЪСА ПАМЕТ преди 11 години
Помните ли Лукановата и виденовата зима, а? Помните ли, че имаше купонни системи характерни за ВОЙНА и че заплатите беха 4 долара, че си носехме чершафи и консумативи по болниците, че имаше силово застраховане и палежи на магазини, кортежи от мутри по улиците, финансови пирамиди, хипер инфлация, ограбване на банковите спестявания, кридитни ненеказани милионери, че МВР, съд и прокуратура бяха част от от организиранат престъпност, заменки, разбойници шефове на ДАНС и МВР, отвличания, поръчкови у
64
1
 
7
 
! Отговори
Бат Жоро преди 11 години
Аллоуу Швеция е страната с най-много самоубийства, хомосексуалисти, лесбийки и атеисти на глава от населението в целия свят.Пък там да ви кажа живота им е доста, ама доста добре уреден!
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хорат се самоубиват щото всички българоубийци от герб начело със бойко тиквеника ,цецо лъжецо и *** им ги оставиха безработни ,гладни и бедни
62
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествен подбор!!!!!
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прявят си дъвки със страховете на хората, само и само пак да са на власт. Няма по - долна партия и хора в нашата история. Изобщо не си дават сметка какви са последиците от думите им, а и не им пука всъщност. Важното е да са близо до хранилката
60
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как няма да се самоубиват,като ония *** Станишев всеки ден говори по телевизията,че държавата е фалирала,че народа ще мре от глад и мизерия и нищо хубаво не го очаква.Вместо да говори нещо положително,той допълнително им насажда негативизъм,а това си е чисто и просто подстрекаване към самоубийства. Абсолютно вярно,БСП са черни станции и енергийни вампири.Облъчват електората с негативизъм и апокалиптични картини,те са морално отговорни за запалилите се хора. Правят си дъвки със страховете
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първи сме по брой на реализираните самоубийстваТова заглавие умишлено заблуждава, вероятно означава, че най - много от опитите успяват, а не, че у нас самоубийствата са най - много. Правят си гаргара психолозите с важни теми, нали и те трябва да пълнят джоба.
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ниските доходи са също причина да не търсим специализирана помощ. Някой замислял ли се е, че повечето психолози взимат по 50 лева на посещение? Е, при това положение как да потърся помощ? Ще си мълча, ще се правя, че всичко е наред и да се надяваме, че няма да откача в най-неподходящия момент. И сигурно хиляди са като мен.
57
5
 
10
 
! Отговори
bg преди 11 години
Заслугата е основно на управлението на ГЕРП.По-малко матрал, по-малко рзаходи ще им върви за предизборната кампания.
56
3
 
4
 
! Отговори
бг преди 11 години
" Те обясниха случай в психологията, при който човек може да се приеме като жертва и за да страда агресорът (властта), някои хора са готови на самоунищожение."Повече от 22 години ни управляват мародери и не съм забелязал и един от тях да страда заради мизерията на избирателите...
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
iskam da popitam kogato idvaha na vlast gebr kakvo obeshtaha kakvi dohodi >????? nqkoi da im pusne klip4eto v you tube evropeiski dohodi do kraq na mandata im i tova e samo ednO ot ne svarhsenoto ot ET GROB .kakvo stana oba4e ALBANIQ SA s po visoki dohodi ot nas .MIZERIQ NAVSQKADE ZA KOPUPCIQTA DA NEGOVORIM .TA NQMA DA SE PALQT HORATA LI TOVA E NAI MALKOTO KOETO MOGAT DA NPRAVQT SRESHTU TAZI SKAPANA SISITEMA .
54
6
 
6
 
! Отговори
хмм преди 11 години
Няма данни откъде е взета тази статистика и аз съм убеден, че не е вярна. Скандинавските страни са с поне 2 пъти повече самоубийства от нас. Националното его обаче веднага подема всяко нещо е което ние сме "първи", ако е негатовно още по-добре за коментиращите, за да разпунат натреупания гняв. :-) Манипулация в чист вид е тази статия. Дойде часа на психолозите да се изкарат важни и да ги дават по новините. :-D
53
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След 4 години упревление на ГРОБ стигнахме до тук .А сега след изборите ,като се съберат на едно БСП и ГРОБ ,направо ще поведем всички класации за най голяма мизерия във Вселената
52
4
 
2
 
! Отговори
Борисов преди 11 години
Това е черна първоаприлска лъжа на враговете ни !
51
7
 
7
 
! Отговори
АНАЛизатор преди 11 години
Как няма да се самоубиват,като ония *** Станишев всеки ден говори по телевизията,че държавата е фалирала,че народа ще мре от глад и мизерия и нищо хубаво не го очаква.Вместо да говори нещо положително,той допълнително им насажда негативизъм,а това си е чисто и просто подстрекаване към самоубийства.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутренската банда на рапоня ни изстреля на върха в много престижни класации.