Патриархът отслужи молебен за закрила на българския народ

Във Варна стотици се включиха в две литийни шествия
Обновена: 7 апр 2013 18:03 | 7 апр 2013 18:01, Веселина Йорданова
31
Патриархът отслужи молебен за закрила на българския народ
Патриарх Неофит. Снимка: архив, БулФото

Патриарх Неофит отслужи в катедралния храм "Св. Троица" в Русе молебен за закрила и благопреуспяване на българския народ. Молебенът е и за всички, които имат нужда от Божия подкрепа, които имат нужда от подпомагане в живота и за единомислие и единодействие в обществения живот, каза патриархът, който е и временно управляващ Русенската епархия.

В обръщението си той каза още, че сме заедно на този ден "за да се насърчим в доброто, в добродетелта и да получим благословението на Светия кръст Господен, на който се покланяме на днешния ден".

Патриарх Неофит призова в тези трудни за народа ни времена да търсим духа на любовта, на загрижеността и на готовността да бъдем там, където е необходимо нашето присъствие, нашата помощ, нашето доказване, че сме братя и сестри помежду си, предаде БТА. Да отправим сърдечна молитва за тези, които страдат, бедстват, които са
доведени понякога до тежко отчаяние, и да се постараем да облекчим тяхното положение. Когато сме всички заедно в това направление, ще постигнем добри резултати и ще дадем светлина на много човешки животи.

Още по темата

Стотици варненци се включиха в две литийни шествия - от Катедралния храм "Свето Успение Богородично" в центъра на града и от храма "Свети Цар Борис" в квартал "Аспарухово", до най-високата точка на Аспарухов мост.

Там Варненският и Великопреславски митрополит Кирил отслужи молебен. Митрополитът посочи, че е избрал мястото, защото там са зачестили пътните инциденти и самоубийствата. Той допълни, че Аспарухов мост не е осветен още по време на откриването му през 1976 г.

Според митрополита, ако всички българи спазват законите, правилата, както и духовните пътни знаци, определени от църквата, в страната ще има по-малко смърт и отчаяние. Митрополитът отново призова президента и всички управляващи да въведат в училищата вероучение, защото това ще доведе до възраждане на доброто и вярата в децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе вие *** ли сте? Така ли се говори срещу църквата?!? Не можа ли поне ЕДИН да НЕ Я НАМЕСИ с някоя партия или политик?!?!? *** е българина, *** е! Бог да е на помощ на такива като вас!!!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Духовниците мислят и се молят за "духовното "а не за плюсканица за агнешко и софри.За разходки до Гърция и Халкадики.
21
2
 
3
 
! Отговори
3 дни молитви? преди 11 години
Браво,молитвите и молебена много ни "помогнаха". Отново ни зарадваха,че агнешкото поскъпвало по Великден, а цената на тока нямало как да се намали. Блажени са вярващите !
20
0
 
4
 
! Отговори
кк преди 11 години
"Патриархът отслужи молебен за закрила на българския народ" ОТ НЕГОВИТЕ ПОЛИТИЦИ...
19
3
 
5
 
! Отговори
Стюи преди 11 години
Религиозността дорма на душевен примитивизъм.Лично аз не мога да си представя, как в 21 век все още не е инкриминирана Институция, чиято търговска дейност се крепи на вярата в това, че свръхестествен говорящ дух е направил за шест дена Вселената (на която Земята е център), опложда девици, раждащи Богочовеци и прочие дивотии,...и се уповава на примитивно художествено произведение, от всяка страница на която се мъдрят крещящи противоречия с естеството.
18
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 11 години
А вие които роптаете срещу църквата, вижте Христовите думи - когато видите всичко това - радвайте се, защото краят наближава. И наистина, докато тълпата умува кой дявол ще е по малкото зло, ние се радваме че нейното свършва. И героите, Ботев Левски, се отказаха пред смърта си от народа, като се борят само за да служат на Бога. А и Бог казва - обичай ближния си, а не народа! Само ближният може да страда и да предизвиква състрадание - народа до последния си дъх ще избира по добрия дявол.
17
0
 
3
 
! Отговори
genata преди 11 години
господ вижда делата ти ще си платиш за всичко що си сторил
16
5
 
10
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Не вярвам аз,че калугерще спаси раята-свободата не ще екзарх,иска Караджата Любен Каравелов-български поет и революционер
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе пак нагласят БОРИСОВ от ДС да ЗАКРИЛЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД с ПО ГОЛЯМ ТЕРОР ОТ ПРЕДИШНИЯТ !
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия попове са същата работа като политиците барабар с чифутския им господ. Мафия *** дето лъже хората. Който иска да си вярва в идиотщини, все пак живеем в 21 век.
13
2
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 11 години
Този Неофит Бог няма да го чуе-Не е такъв начина за призоваване Бог да спаси нацията ни-когато е предсказано че ще вкусим от Божия гняв-непременно ще пием-Бог не спасява "нации" а спасява смирени люде без разлика от раса-нация-положение-но изпълнени със страх към Него-Господа-Бога наш и подчиняващи се на законите МУ-а не на човешки и политически прищевки.Ще изпълниш закона Неофите ако КАЖЕШ НА СТАДОТО СИ ДА НЕ ВЗИМА КРЕДИТИ-ДА НЕ ЛАМТИ ЗА "ЦИВИЛИЗОВАН ЖИВОТ" и живее бедно както някога отците ни
12
3
 
13
 
! Отговори
omir преди 11 години
Молебенът е по молба на Плевнелиев.Чудя се , той президент ли е или шаман на някакво древно племе.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само с милитва няма да стане. Нека Бог е с нас и България, но нека и излезем всички да гласуваме на следващите избори и да не правим грешката да си даваме гласа на нито един, който вече е участвал във властта, а за нови хора.
10
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
до 9 - на мен също ми направи впечатление демонстрирането на внимание към бившите и настоящи управляващи. Те ли го издигнаха на този пост или пък са му обещали някаква изгода.Как пък не намери време първо да отиде в някой старчески дом или в дом за деца? Да види мизерията в тези домове и църквата да помогне, защото има възможност за това?И сега тези молебени вероятно също не са безплатни, защото ритуалите в църквата никак не са евтини.Псевдозагриженост, далеч от божиите дела.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бог е велик,но не и духовниците ни.Всички с наднормено тегло,луксозни коли и часовници.Какво правят за обикновения човек.Молебени и шествия....Това не храни хората.Днешния човек е загубил вярата си.Не в бог,а в неговите служители на земята.С тези пари за разни скъпи разхищения няма ли какво друго да се направи?Трапезарии,домове за деца ама истински,помощ за наркокомуните....Браво на дядо Иван/свещеника,които памага на всички без нищо в замяна/Той трябваше да стане патриарх и да върне вярата.
8
3
 
22
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ВСЕКИ ИСКА ДА ПАЗИ СТАДОТО......ЗА ДА МОЖЕ ДА ГО ДОИ...........
7
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След резила при Боко Тиквата, това не е моят патриарх!
6
4
 
20
 
! Отговори
Ем преди 11 години
Апелирам към всички попове бивши и сегашни шпиони и агенти да си продадат луксозните коли и да дарят парите на българските деца. А те да повървят малко пеша да си размърдат дебелите *** имат нужда.
5
4
 
10
 
! Отговори
Гъзарче преди 11 години
Колко яко се е накиприло това конте на снимката с шармантни злата, кръстове и жезъли, инкрустирани със скъпарски камъни.Откъде мога да си взема и аз такива гъзарски атрибути, за да се нагиздя с тях и да правя демострации на висок стандарт из квартала?Ама маркови искам, не някакви *** от Илиенци. Бляскави и фрапантни като на тоя играч от снимката.
4
7
 
6
 
! Отговори
какъв преди 11 години
е тоя господ,дето ще чуе някакви си молитви за един мързелив,крадлив и алчен народ,нали според същия този господ алчността е най-големия смъртен грях,по-алчни от българите няма и до сега господ все с перце гали готованците българи,бейски си живеят,плюя на такъв господ,кога ще се сети,че по земята има и други народи,достойни,трудолюбиви и заслужаващи много повече от гнусните българи