#ДАНСwithme 10 пак вика "Оставка"

Сидеров прави паралелен митинг
Обновена: 23 юни 2013 21:02 | 23 юни 2013 19:20,
780

Протестът в Пловдив. Снимка: Булфото

Хиляди протестиращи се събраха за пореден ден пред Министерския съвет, на площад ”Независимост” и района. Това е десетият пореден ден на протести. Хората на улицата настояват за оставка на кабинета на премиера Пламен Орешарски смяна на политическия модел и бързи промени в Изборния кодекс. Шествието отново е мирно.

Събралите се граждани държат български знамена, а за пореден ден се чуват добре познатите лозунги: ”Оставка” и ”Мафия”. Спряно беше движението пред Министерски съвет и в района на площад „Независимост” – бул. „Цар Освободител” и бул. „Дондуков”.

След като се събраха пред Министерския съвет, протестиращите се насочиха по обичайния си маршрут - през Парламента към Орлов мост. Там движението беше блокирано, а хората тръгват към Моста на влюбените при НДК. След това традиционно вече те се насочиха към централата на БСП.

Протестиращите са издигнали лозунги, които гласят "Станишев, разкрит си", "Ако ние се уморим и те ще се уморят", "Лява идея, десен джоб", "Това е протест срещу наглостта", "Прошка, не мерси", "Днес създаваме Нова България - с български парламент и българска политика", "Изхвърлям ви безплатно", "Българската полиция достойна за уважение", "Обща стачка, ние сме ход".

Митинг си направи и „Атака” се състои в столицата, а проявата бе под надслов „Не на омразата”. Начело на митинга застана лидерът на партията Волен Сидеров.

Той нападна другите протестиращи като нарече площад ”Независимост” площад ”Зависимост”.

"София през последните седмици е залята от агресия, партия "Атака" се изразява против тази агресия. Искам да покажа на българското общество, че ние сме здравомислеща политическа партия", заяви лидерът на "Атака" в началото на митинга, цитиран от ”Фокус”.

По думите на лидера на националистите цяла България се убедила, че протестите пред Министерския съвет са подклаждани от политически сили и не са с чисти намерения. По думите му днешният митинг е за да се даде пример за мирно шествие, без да се скандират обиди и лозунги. "Ние сме против на власт да се връщат костовци, симеоновци и борисовци, които ограбваха България и я водеха по лош път. Те искат да предизвикат анархия, да замажат злодеянията си. Ние няма да допуснем това", заяви Сидеров. Той посочи, че партия „Атака” е пример за гражданска отговорност.

Хиляди граждани протестират за пореден път в Пловдив срещу правителството на Пламен Орешарски, предаде "Фокус". По данните на самите протестиращите те са около 5000 души. Хората преминаха през обичайното си шествие по главната улица в града, а след това блокираха бул. "Шести септември". Засилено е полицейското присъствие. Протестиращите скандидар "Оставка, "Мафия" и "Червени боклуци" и развяват български знамена.

Над 250 варненци се събраха и тази вечер, за да изразят своето недоволство от управляващите. Протестното шествие преминава спокойно, при засилено полицейско присъствие. Има млади хора, майки с деца, включително и деца в колички. Протестиращите скандидарт "Оставка", развяват българското знаме и носят различни лозунги.

Около 50-тина души излязоха на протест и в Бургас. Преобладаваха млади хора с българския трибагреник. Имаше и семейства с деца, пенсионери. Шествието пое по централната улици „Богориди” като бе предвождано от голям бял транспарант с надпис „Бургас, защо спите???” и голямо българско знаме. Въпреки, че протестиращите бяха сравнително малко, скандираха шумно „Оставка”, „Олигарски вън!”, „Червени боклуци” и други лозунги.

Информацията е актуализирана към 21.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


780
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
611
1
 
3
 
! Отговори
Adiito0 преди 10 години
ГЕРБ избягаха от отговорност. Просто не знаеха какво могат да направят. Трябва да ни управлява някой, който може да взима важни решения, а не при първия проблем да си подаде оставката. Как така ГЕРБ ще са по-малкото зло, като те ни ограбиха, в името на финансовата стабилност. Какво стана с пенсиите, какво стана с работните заплати? Ами кой не даде коледни надбавки? Всичките тези строежи на магистрали и ремонти - колко много пари са отишли за нещо некачествено, което след месеци се изронва.
610
3
 
2
 
! Отговори
gherdjikov преди 10 години
Без агресии, моля! В политиката обикновено се избира най-малкото зло, а не идеалното добро. Трябва да се сравняват условията, при които управляват правителствата. ГЕРБ се справи добре и доказателство за това е че отново имаха най-много избиратели, въпреки повишената безработица. Те не взеха заеми, не задължиха България, усвоиха европейските средства за нища които са видими - магистрали, метро, животновъдство, зърно. Тройната коалиция начело със Станишев не получи нищо от Европа.
609
2
 
4
 
! Отговори
gherdjikov преди 10 години
Не ругайте всички и всичко. Цветанов и Борисов си имат грешките, но можете ли да сравните тяхното поведение с това на Станишев, Орешарски и Местан? Правителството на Борисов бе похвалено за борбата си с организираната престъпност. борисов си подаде оставката, въпреки че никой не му я поиска, и никога не е предлагал мутри за шефове на служби. Ако са толкова лоши, защо хората им дадоха отново най-много гласове?
608
0
 
4
 
! Отговори
boril преди 10 години
Вярвам на всички софиянци.Дерзайте момчета но трябва да блокираме наистина държавата.В противен случай ще си стачкуваме а те ще ни се подиграват.
607
0
 
4
 
! Отговори
Adiito0 преди 10 години
ГЕРБ не могат да излизат и да се връщат в залата когато си поискат. Тяхно задължение е да са там постоянно, нали за това им плащаме? А ние ако си позволим това своеволие да напуснем работното си място когато ни скимне, дали няма да ни уволнят? Защо и тях не може да ги грози същото? Обаче гражданите не можем да си позволим това, все пак имаме семейства, за които трябва да се грижим. А ГЕРБ получават достатъчно средства. Освен тези 2000+, които получават по закон от държавата, прибират общо 4000+.
606
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора , организирайте един анти протест ,защото тая тъй наречена интилигенция , ще затрие държавата. От всякъде е видно ,че много малка част подкрепя протестите. Как определиха , че се покрепят от 85%. Аз имам контакт с много хора и фирми и наблюденията ми са ,че единици искат оставката на правителството! ИЗЛЕЗТЕ НА УЛИЦАТА И ДА РАЗКАРАМЕ ЛЪЖЛИВИТЕ ПРОТЕСТИ!
605
0
 
2
 
! Отговори
корекция преди 10 години
лозунгът не беше "Ако ние се уморим, и те ще се уморят", а "Ако ние се уморим, и те ще ни уморят".
604
8
 
2
 
! Отговори
кой, кой е? преди 10 години
Кои са протестиращите анализ:-70% са шуро-баджанаци на Герп "ЕнтелЕгентни" служители застрашени от уволнение купени от Буда с бонуси, премии и добри заплати през 4-те години заедно с фамилиите им.-20% нефлезнали в парламена *** от РЗС, СДС, ДСБ, Виткови, Миткови, Куневи, разни реститути и т.н. изхвърлени от народа партийки...-10% свободни и честно мислещи граждани, това са истинския народ от протестиращите де, което ще рече около 100-200 човека...Липсват гладните, жадните, безработните т.е. 90% от народа, които са за работата на това правителство!?!
603
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов е най-хитрата и страхлива мутра! Знае, че българите изпитват ненавист да ги управлява Доган и се възползва от това....първо бе, че е поръчан от Доган, после Пеевски... Всъщност цели едно - преизберете ме! Сега се присламчва към новото дясно... ГЕРБ се саморазпада, дясно няма... Ако унищожите и лявото, унищожавате и държавата.
602
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои ще ми каже ли къде има риба?Днес е идеално за риболов.
601
0
 
1
 
! Отговори
Katinar преди 10 години
Някой ше ми каже ли дали и днес ще има протест и дали е от обичайния час? Благодаря!
600
1
 
11
 
! Отговори
не е толкова трудно преди 10 години
"Хората на улицата настояват за оставка на кабинета на премиера Пламен Орешарски смяна на политическия модел и бързи промени в Изборния кодекс. Шествието отново е мирно." - точно така + граждански контрол върху съдебната система, смяна на кадрите и - икономически мерки против ниската раждаемост и ниския стандарт на живот + решаване на малцинствения проблем
599
0
 
20
 
! Отговори
не на партиите преди 10 години
За съжаление поредицата от тройната коалиция продължава този път вместо ндсв е атака.Пробват сега колко нерви имат българите.Едно е сигурно на следващите избори атака няма да влязат в парламента дпс ще имат 25 депутата максимум бсп не повече от 60 депутата, но те този мандат ще успеят да се наядат.Кой мисли за народа ли? сигурен съм абсолютно нито един депутат не мисли за народа
598
13
 
11
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Бързо да се връща Бойко, че БГ под вещото ръководство на Тройната коалиция уверено се е запътила право към пропастта! Тия приказки за обединение на дясното са кьор фишеци! Кунева комун. снаха и поредния проект на БСП, Н. Михайлова я бива повече в любовта отколкото в политиката! Радан е човек на прикрития комунист и менте демократ супер крадливия Костов, той пък беше човек на Луканов! Единствения свестен беше Кабагайдов! За какво дясно изобщо става въпрос? ББ е прав - никакви коалиции, защото се размиват отговорностите! Като не гласуваха за ББ сега да обикалят площадите като гламави!
597
3
 
12
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
БСП заложи само на компромати в предизборната си борба! Тя вече няма потенциал даже да направи една свестна предизборна кампания, камо ли да управлява, защото само с опашати лъжи няма как да напълниш хазната и да плащаш пенсии и заплати на хората! А ЕС един път вече им би шута, като им спря еврофондовете, но сега пак ще ги наритат за втори път, защото няма начин да не откраднат пак някой евромилион тъй като комунист ако не краде той загива, защото е неспособен да работи честно и почтено!
596
4
 
15
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ ПРОТЕСТА преди 10 години
ПОДКРЕПЯМ ПРОТЕСТА и се радвам, че най-после има раздвижване. И сега ще кажа нещо, което пресполагам ще предизвика отрицание: АЗ НЕ ГЛАСУВАМ..защото до сега не съм видял достоен политик и защото мечтая за момента, когато до урните ще отидат под 50% от населението и ще се види профила на гласуващите. Тогава нещо наистина може да се промени. Инак просто се съгласявам да ме управляват разни хора, които не ги познавам. Но протеста ТРАБВА ДА ПРОДЪЛЖИ. Тези са безобразно нагли. ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯ И АЗ!
595
1
 
18
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Новата уж дясна партия на Илияна Раева е МЕНТЕ! Това е новия проект на кукловодите от прехода, с който искат да оберат вота на хора недоволни от СДС, ДСБ, ГЕРБ и Атака! Такъв беше проекта и на Кунева, но той не успя, защото първо: същата очевадно беше свързана с комунистите и второ: нападаше открито ГЕРБ! Сега предполагам Раева ще бъде много по-внимателна с нападките си и ще наложи толерантна позиция по отношение на ГЕРБ! Кукловодите от БСП винаги са били с няколко хода напред! Целта е когато БСП не е на власт пак техни хора да управляват, както беше с Костов, Симеон!
594
10
 
10
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Спасението на България се казва Бойко Борисов. За 3,5 г. управление ясно се видя, че въпреки кризата, държавата ни стъпи здраво на краката си и благодарение на стабилната ни финансова политика, която ЕС постоянно даваше за пример, инвестициите се увеличиха! Новите магистрали ще доведат до още по-големи инвестиции! Ограничи се престъпния бизнес на крими контингента, на наркотрафикантите, заловени бяха Брендо, Сумистта! Само ББ може да превърне БГ в истинска европейска страна! Другите са алчни за власт ментета, които работят за олигарсите!
593
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормализацията на положението в България минава приоритетно през възпитателното понабиване на протестиращите... Надявам се скоро на управляващите да им писне и да пуснат полицията и жандармерията да разчисти софийските улици.
592
8
 
3
 
! Отговори
varg преди 10 години
Двугодишна програма за толерантност сред младите хора започва работа в област Шумен. Младeжта е толерантност преодоляване на анти-ромските стереотипи сред младите хора е името на проекта, който се финансиран от Европейската комисия по Програма Основни човешки права и гражданско участие и се прилага от Център Амалипе в България.