Не убих Мира, но признах убийството й!

Марио Любенов-Заека твърди, че никога не е виждал момичето
Обновена: 25 юни 2013 14:05 | 25 юни 2013 09:10,
55
Не убих Мира, но признах убийството й!
Марио Любенов. Снимка: БТА

Две седмици след като бе осъден на 25 години затвор за жестокото убийство на Мирослава от Перник, Марио Любенов-Заека обяви, че нито е познавал 17-годишното момиче, нито я е отвличал или убивал.

"Не се чувствам добре от това, че признах подобно нещо. Мога да изясня и мотивите, поради които го признах – човек знае крайния изход на един процес и предпочита да вземе такова решение и да облекчи собственото си положение. Съдебната ни система не гледа обективно на фактите и обстоятелствата, а гледа да угоди на общественото мнение", каза той пред Нова тв.

По думите му едно самопризнание трябва да включва разказ на цялата история, но той не може да им я разкаже.

Още по темата

Според Любенов съдът не е взел под внимание много факти. От дома му например са конфискувани въжета за теглене на автомобил и няколко въжета за простор. Натривките, взети от трупа на Мирослава и натривките от въжетата, се различавали по химичен състав.

"Така че това дава отговор на много въпроси. Има много смешни неща в това дело. Отстрани погледнато, това е едно бутафорно дело. Но е факт и 25-годишната ми присъда", каза Марио.

Заека продължи да твърди, че с Мирослава не се е срещал никога и допълни, че най-лошите му спомени са от разпитите в Първо РПУ в Перник.

"Биха ме, имам белег. Но това се потули някъде", заяви осъденият, който на 12 юни получи от Пернишкия окръжен съд присъда от 25 години затвор.

Той бе осъден да изплати на родителите на убитото момиче -  Емилия и Васил Шумкови, по 150 000 лева кръвнина плюс лихвите.

Според обвинението Любенов и самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо са похитили Мирослава на 7 ноември, докато се прибирала вкъщи след тренировка. Те я убили същата вечер, като Любенов я удушил с предварително подготвено стоманено въже, а Стоев е упражнил физическа сила, за да улесни Заека в извършване на деянието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
5
 
! Отговори
PD преди 10 години
От всичките коментари а само един два смилени. Къде са разследващите журналисти ? Този елемент с животински прякор е вербуван от бивш или настоящ служител от службите. Дългата ръка на който има общо и с Белнейски. Две и две прави четири. Стига манипулативни статии, с които да си играем на съчувствие и омраза. В родината ни има гадове, които трябва да открием и унищожим физически. Защото утре може да сме или жертви или страдащи.
49
0
 
5
 
! Отговори
malta преди 10 години
"НЕ УБИХ МИРА" означава бях там но не я убих аз, докато ако кажеш аз не съм убил мира означава, че казваш че нито си бил там нито си видял кой я е убил....прозира му вината във всяка дума.
48
1
 
4
 
! Отговори
hands преди 10 години
Смъртното наказание е леко.Откачалки се мотаят като свободни електрони по улиците и не се знае на какъв ще попаднеш.Труд-от сутрин до вечер в полза на родината.Да работят ,а не да стоят на топло и да ги храним години наред.Доста работа могат да свършат тези ***!
47
1
 
3
 
! Отговори
6ifoto преди 10 години
...кой ми дефекира в боксерите??
46
0
 
12
 
! Отговори
До fagy преди 10 години
Когато те обвинят в нещо което не си извършил и избираш между това да те пребиват докато признаеш или умреш, друга песен ще запееш....В българското правосъдие вяра нямам, в полицията още по-малко. А най-лошото е че истинският убиец (или както казва майката: поръчител, съучастник и т.н.) сигурно е част от системата и се измъква безнаказан...На никой не пожелавам да се случи нещо подобно.
45
0
 
1
 
! Отговори
ха преди 10 години
До Бонбонати нормален ли си бе.
44
4
 
6
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
Смъртното наказание трябва да се върне ВЕДНАГА !За такива *** не трябва да има милост и хуманно отношение. В ураниевите мини, както беше едно време.
43
3
 
5
 
! Отговори
malta преди 10 години
абсолютно неадекватни и нелогични изказвания прави този
42
1
 
7
 
! Отговори
Тина преди 10 години
35,когато ти говори български милиционер,се поогледай дали грее слънци или е нощ.В България няма правосъдие и правораздаване.Има далавера,корупция ит.н.В правния мир самопризнанието не е доказателство/запомни го/.То улеснява работата.Самопризнанието е издигнато в култ от другарите болшевики и така тикаха в затворите и лагерите за да си имат роби да им работят.Не съм уверена,че и родителите на момичето са доволни от присъдата и вярват на тези глупости.
41
19
 
4
 
! Отговори
Бонбона преди 10 години
Е, станалото станало! Не можем да върнем живота на това момиче, но поне да не очерняме живота на момчето! 25 години са множко. Усровна е достатъчна за да осъзнае грешката си. В 21 век живеем, да бъдем по-човечни!
40
8
 
17
 
! Отговори
Shop преди 10 години
На самопризнания не вярвате, но за някакви глупости за фалшиви бюлетини сте готови да си пикаете на бъдещето. Еми прос народ. А тоя адвокатката го е подучила да се прави на улав.
39
5
 
10
 
! Отговори
Нфйфй преди 10 години
Много интересно, самоубилия се престъпник от Перник в пръсъствие на топ ченгета, неясноти, загадъчната усмивка на Буда, самопризналия се за виновен.
38
4
 
26
 
! Отговори
7 преди 10 години
Кой нормален човек в СВЕТА би си признал убииство. За да получи под минимума ако нее виновен. Само *** може да му повярва.
37
5
 
10
 
! Отговори
Краси преди 10 години
До fagyЯвно в този живот никога не ти се е налагало "да доказваш, че нямаш сестра"
36
3
 
14
 
! Отговори
fagy преди 10 години
Той бил невинен,ми що не арестуваха мене,ами точно тебе бе? Щото явно аз нямам нищо общо ,за разлика от него.
35
0
 
20
 
! Отговори
??? преди 10 години
"Не убих Мира, но признах убийството й!""Мира" от журналистите ли е или той е казал наистина така.Защото това е обръщение към някой когото познаваш.
34
4
 
13
 
! Отговори
Джедай мастър преди 10 години
До Анонимен 35Тоя *** не само се оправдава - той има наглостта да се изкарва жертва - признал, защото изхода на процеса му бил предрешен поради общественото мнение - т.е. всички сме виновни едва ли не освен него.
33
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно ченге ми беше казало веднъж "ако наистина някой е невинен повярвай ми ще раззбереш , невинния човек погрешно обвинен се хвърля тръшка реве обяснява не може мястода си намери" тоя още откакто го окушариха, беше ясно че е замесен с другия кво ми се оправдава.
32
2
 
15
 
! Отговори
вълчо преди 10 години
Абе тоя Заека да не е на Флоров роднина, като две капки вода са.
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да влезе убития !!!!!!правосъдната ни система е система която никоя система не може да намери система която определи тази система каква система е ;)))))))))))))))