Тишина и липса на кафе пред НС

Протестиращи и контрапротестиращи прииждат към парламента
Обновена: 5 сеп 2013 09:03 | 5 сеп 2013 09:03,
50
Тишина и липса на кафе пред НС
Снимка: Dnes.bg

Протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски се събират пред парламента.

Традицията на сутрешните демонстрации бе възобновена, след като депутатите се завърнаха вчера от лятната си ваканция, но без обичайното безплатно кафе, раздавано преди месец на протестиращите.

Около 15-20 души се събраха на сутрешен протест пред Народното събрание с искане за оставката на правителството на Пламен Орешарски. Някои от тях дойдоха с велосипеди.

Хората носят български знамена, но днес са доста по-тихи. От време на време се чуват свирки, но скандирания няма. Не се виждат и издигнати плакати.

Група контрапротестиращи също се събра, но откъм храм-паметника "Св. Александър Невски".

Там присъствието днес е по-многобройно, като продължават да пристигат на групи още хора. Контрапротестиращите също са тихи.

Обстановката около парламента е напълно спокойна, няма напрежение. Има обаче засилено полицейско присъствие, като органите на реда са много по-многобройни от протестиращите.

Отново са поставени метални заграждения около сградата на Народното събрание.

Засега движението по булевард "Цар Освободител" се извършва без проблеми. Заради протестите до 15 часа се въвеждат ограничения за движението в района на площад "Александър Невски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво се случи?Парите ли свършиха?
42
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Гербаджиите се стиснаха, вече не плащат.похарчиха откраднатите пари в сен тропе и кан.егати кефа най-после тишина около домовете ни.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИвоBravo Ivo. Protestirashti GERB vi iahna. Tova li iskate za Bulgaria? Mutrata Boiko? Ako tova sa umnite i mladite na protesta, to togava Gospod da pazi Bulgaria.
40
1
 
6
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До sokrat62Защо кепазиш името Сократово бе, недоправен? Защо не вземеш да изпиеш и ти едно хубаво чайче от цикута (тя расте и у нас). Кафе ще ми пиеш! Аз съм във възторг от поведението на полицаите вчера. Хората проявиха здрави нерви, ама явно така са били инструктирани, не като по времето на Цецо с "Пустинните котки". Никога вече ГЕРБ! Никога и ***! Нали тях ги видяхме как здраво крадоха! То не бяха хотели, хотелища в столицата, на морето! Ама това го забравихте!
39
1
 
6
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
До Рали1Ами да, това си мислим. Или ще ни опровергаеш, че всичко живо яхнало колелата и решило да разходи кученцата и внученцата е синхронно ?! *** на по 22-23 години освен да се свалят по блокираните улици за какво са там ?Какво са видели от "омразния комунизъм"? Или дядо им на смъртния си одър заръчал да мразят БСП до гроб ?! А неуспелите "артисти" и "музиканти" за какво протестират? Е, няма кой да купи излети 2 чаши боя на платно и наречени "Парижка нощ".В това време нормалните бачкат!
38
3
 
5
 
! Отговори
протестиращ преди 10 години
ББойко, и ако днес не платиш, утре ти излизай на протеста, сам. Без мен!
37
1
 
11
 
! Отговори
Протестирам преди 10 години
А за Цецка Чалгата нямам думи! Голям смях! "Цъфнал ГЕРБ,цъфнал ГЕРБ,цъфнал ГЕРБ"
36
4
 
13
 
! Отговори
Протестирам преди 10 години
Вчера Боко беше силно облъчен от народната любов.Кво ли си мисли"Аз съм Господ и тея сега ще ми целуват ръцете "Да ,ама не? Бързо си го прибра охраната,че да не го нацелуват протестиращите.Долу ГЕРБ? В затвора!
35
1
 
1
 
! Отговори
минотавъра преди 10 години
Кой ми изпи кафето бре? Ще ви водя в лабиринта да правите компания на Одисейка, да видите кво плямпане пада- УЖАС!
34
1
 
1
 
! Отговори
1111 преди 10 години
а сега центъра затворен ли е?
33
12
 
1
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До 35 явно от кафето ти паднало пердето та не си видял ***-нелия как отиде на масаж от другата страна на парламента, *** те пенсиите веке не могат да масажират, но пък неколцината атакисти все още мастурбират в храстите и тъй-като ръцете им бяха заети изтърваха веригата дето носеха за всеки случай и "***" си помислиха, че бог им я изпраща та я използваха да махнат загражденията а не по предназначение демек пердах по кратуните на полицаите които бранят 240 *** от "народна любов"
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ще видите вие, ще видите вие батко като доди на 9 Септември" истерично се произнесе един от протестърите и всички се въодушевиха. Протестърска работа- детска му работа.
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АГЕНТИТЕ СЕ РАЗКРИХА ВЧЕРА,БОЙКАТА НАЛЯ ГОРЧИВО КАФЕ НА НАС НОРМАЛНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ,ВРЕМЕ Е СЛЕД РАЗКРИТАТА КОНСПИРАЦИЯ,ДА СТАНЕ РЕЗИДЕНТ.НЕГОВОТО ПРИСЪСТВИЕ ОБЪРКВА ХОРАТА. ТРЪГНАХМЕ СРЕЩУ ГЕРБ,А СЕ УКАЗА,,,,ЧЕ МИ ПЛАЩАЛ КАФЕТО.
30
7
 
12
 
! Отговори
123 преди 10 години
кво става бе боко? Парите за безплатно кафе свършиха ли? Вече само с вечерна "сесия" ли ще се отчитаме?
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам да питам какво искат контрапротестиращите от протестиращите?
28
4
 
12
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
И къде "прииждат" чак толкова.... че преди малко минах оттам... почти нямаше хора?!?! Милиционерите бяха доста повече!.... Сигурно "дневната ставка" от 50 кинта за "протестиращ" и "контрапротестиращ" е паднала на 30 и сега хората ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ПАДАНЕТО НА ЦЕНАТА НА ПРИСЪСТВИЕ и НЕ искат да ходят хи хи хи хи :) ;) :)
27
11
 
16
 
! Отговори
ДГД преди 10 години
ПротестиТУИращате от ден на ден намаляват!!!
26
9
 
28
 
! Отговори
Вики преди 10 години
Брей, контрапротестът днес е по-многоброен от протеста! Значи мутрите на ГЕРБ с неуспешния си щурм на парламената мчера вместо да извадят очи изписаха вежди на правителството!
25
4
 
9
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
*прозяв*и едните, и другите станаха смешни. Закривай!
24
20
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Защо коментирате кафето,там хората са малко,защото са на работа.Я вижте вечерите,как мислите дали някой плаща на хиляди хора два месеца и половина ??? Мислете и не повтаряйте лъжи,вашите няма да станат истина.Морал за пари няма как да се размени,на много не им е ясно.Не всичко е пари на този свят.Човечност,уважение,морал,съвест-ама те са категории,за много от вас непознато като дума и съдържание.